Spanje copy

 

  7 Responses to “Spanje copy”

 1. Hallo,

  Ik heb een vraagje; ik heb begrepen van mijn aannemer dat er op een Turn-key villa 10% IVA wordt geheven, maar geldt dit dan ook voor de keuken en eventuele inrichting van een cinema als de aannemer hier ook zorg voor draagt?

  • Alle werkzaamheden die vóór de oplevering door de aannemer worden uitgevoerd, vallen onder het belastingtarief van 10% IVA. Dit is een groot voordeel voor de klant, want de aannemer kan een keuken inkopen met een IVA-tarief van 21% (voor hem terug te vorderen) en het plaatsen binnen het 10%-tarief voor de koper (waarbij de aannemer die 10% moet afdragen). Voor alles wat ná de oplevering wordt uitgevoerd en dus niet binnen het bouwproject valt, geldt een IVA-tarief van 21%.

 2. Beste Claus,

  Ik ga een huis verkopen via erfenis, mijn vraag is: of wij de kosten moeten betalen bij de registro de la propiedad voor het uit uitschrijven zodat de koper op zijn naam kan krijgen.
  Wie moet dat betalen en weet je wat de kosten kunnen zijn? Want ik heb begrepen dat de notaris in Spanje niet voor zorgt zoals in de Nederland.

  Ik zie je antwoordt graag tegemoet,

  Louisa

  • Louisa,

   Normaal gesproken regelt de gestor of advocaat van de koper de nieuwe inschrijving in het registro. Bij die inschrijving wordt de escritura gebruikt en derhalve komt het eigendom automatisch op naam van de nieuwe eigenaar te staan.

   De kosten voor de inschrijving in het registro vallen onder de Kosten Koper en worden derhalve betaald door de koper.

 3. Hallo, goedendag.

  Ik heb in Spanje vorige maand een woning vanuit mijn Spaande Vennootschap overgedragen naar Prive en de overdrachtsbelasting betaald.
  Geheel onverwachts komt er nu een koper en wil ik prive de woning doorverkopen.
  De koper betaald aan mij overdrachts belasting.
  Is er een vrijstellingstermijn bij doorverkoop binnen een bepaald tijdsbestek.?

  Met vriendelijke groet, John van der Voort.

 4. Geachte heer, Beste Claus,

  Wij zijn in de gelegenheid een erfenis te aanvaarden met betrekking tot een huis in Spanje, Denia. Wij zijn echter benieuwd naar de kosten en met name van het op naam zetten van de woning. Het blijkt namelijk dat alleen de grond officieel bestaat en de woning niet ondanks dat de woning er al 20 jaar op staat. Kunt u een indicatie geven van de kosten. Uit eerdere reacties van u op de site begrijp ik dat er 2% moet worden betaald om het perceel op naam te zetten en 2% om het huis te registreren. Wel hebben we begrepen dat er dan ook bouwtekeningen moeten worden gemaakt. Moeten wij dan ook 10% BTW betalen omdat het als nieuwbouw wordt gezien? Komt er van de Spaanse fiscus ook nog een naheffing omdat het huis niet is opgegeven en is daar ook een vast tarief voor.(in NL 1.2% voor 11 jaar). Wie moeten wij daarvoor inhuren in Spanjeomdit allemaal te regelen? Een advocaat, makelaar of adviseur? Heeft u contacten?

  Groet Gerard

  • Bedankt voor uw bericht.

   Tja, als ik het zo lees, dient er eerst het een en ander ‘rechtgebreid’ te worden alvorens de overdracht kan plaatsvinden. Bij de overdracht komen inderdaad notaris- en registratiekosten, maar dat is bij elkaar ongeveer 2%. De exacte kosten kan ik zo niet bepalen, daar dit nader bekeken dient te worden.

   U zult een architect in moeten schakelen om een certificaat op te stellen, zodat het huis kan worden bijgeschreven in de escritura van het perceel en vervolgens kan bekeken worden hoeveel u dient te betalen aan belastingen, want dat is mede afhankelijk van de fiscale waarde zoals die geregistreerd staat.

   Ik denk dat u het beste een plaatselijke advocaat kunt raadplegen die rechtstreeks kan overleggen met gemeente en register.

   Succes!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)