Actie en reactie in de Spaanse makelaardij: Web 2.0 | Onderweg naar Spanje
Nov 292010
 

Als u regelmatig gebruik maakt van Internet dan bent u de afbeeldingen hiernaast ongetwijfeld wel eens tegengekomen. Wellicht heeft u zich al eerder afgevraagd wat deze logo’s betekenen. Vandaar een korte uitleg…

Hoewel elk logo voor een aparte Internetservice staat, hebben ze één ding gemeen; het heeft allemaal met Social Media te maken. Deze Engelse term wordt ook vaak samengevat als Web 2.0, maar wat is het nu eigenlijk?

Door het gebruik van Internet vervagen grenzen en krijgt u op een eenvoudige wijze toegang tot oneindig veel informatie. Bedrijven presenteren hun produkten en diensten via het web en bij vragen stuurt u hen gewoon een e-mail. Deze manier van Internet-gebruik, waarbij u de informatie bekijkt die anderen op een website hebben geplaatst, is vrij statisch. De één schrijft en de ander leest. Vergelijk het maar met een krant of een tijdschrift. Eénrichtingsverkeer dus eigenlijk, waar geen directe mogelijkheid geboden wordt tot reageren. Dit wordt nu ook wel Web 1.0 genoemd.

Web 2.0 = samenwerking en communicatie

Bij Web 2.0 wordt gebruik gemaakt van nieuw ontwikkelde Internet-services ter verbetering van de communicatie tussen mensen die informatie willen delen aan de ene kant en mensen die op hun beurt informatie tot zich willen nemen aan de andere kant. 

Gebaseerd op aloude uitgangspunten als: ‘twee weten meer dan één’, ‘iedereen kent iedereen’ en ‘samen staan we sterker dan alleen’ zijn diensten als Twitter en Facebook groot geworden en krijgen zij steeds meer gebruikers. Via deze Nieuwe Media kunnen gebruikers problemen bespreekbaar maken, vragen stellen of nieuws delen. Anderen kunnen vervolgens weer reageren op deze berichten, antwoorden geven en nadere informatie verstrekken. Hiermee is direct ook het ‘Sociale’ aspect van de Nieuwe Media verklaard.

Ook NICLA maakt dankbaar gebruik van de mogelijkheden om op een laagdrempelige manier extra informatie te kunnen verstrekken aan haar (toekomstige) klanten. Via Facebook en Twitter worden de laatste ontwikkelingen, actuele bezigheden en laatste nieuwtjes ‘realtime’ doorgegeven. Als ‘volger’, ‘vriend’ of ‘fan’ (afhankelijk van de Internetservice) ontvangt u deze berichten en kunt u er, indien gewenst, direct op reageren. 

Blog

Daarnaast is NICLA onlangs gestart met deze Weblog. Op deze ‘nieuwssite’, ook wel kortweg ‘blog’ genoemd, worden met grote regelmaat nieuwe artikelen geplaatst over de Spaanse makelaardij. Hier kunt u derhalve aanvullende informatie terugvinden omtrent de aankoop van een Spaanse woning, de belangrijkste aspecten binnen de Spaanse woningmarkt waarmee u rekening dient te houden, tips en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Actie + reactie = extra informatie

Via deze NICLA Weblog kunt u, net zoals bij andere Sociale Media, direct een bericht achterlaten. Het verschil met andere Web 2.0-services zit in het feit, dat de Weblog is opgezet rondom een bepaald thema: Spaans onroerend goed. Voordeel hiervan is, dat alle onderwerpen en de daarbij behorende reacties, opmerkingen, vragen, etc. over dit zelfde thema gaan, waardoor deze Weblog een zeer goede en uitgebreide bron aan informatie zal vormen. Ook ú kunt hieraan uw bijdrage leveren door te reageren op de artikelen op deze blog. De antwoorden op uw vragen vormen weer extra informatie voor anderen.

  One Response to “Web 2.0 : Nieuwe Media in de Makelaardij”

  1. […] nieuwe media in de makelaardij zorgde voor een verandering in de manier van werken. Waar de makelaar vroeger meestal per telefoon […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)