Investeren in stenen blijft interessant | Onderweg naar Spanje
Jan 302015
 

Als mensen geld ‘over’ hebben, willen ze daar iets mee doen. Nu de crisis achter ons ligt en veel mensen gedurende de afgelopen jaren goed hebben opgepast en minder hebben uitgegeven, is er veel geld ‘over’. Zodoende rijst de vraag op welke manier men veilig kan beleggen, want dat sparen met de huidige rentestand weinig oplevert, is inmiddels wel duidelijk. In dit blog en onderstaande aflevering van NICLA TV tracht ik duidelijk te maken, dat een belegging in onroerend goed een redelijke mate van zekerheid biedt.

Investeren in stenen…zekerheid voor de toekomst

Investeren in StenenIn januari 2011, nu 4 jaar geleden, schreef ik al eens een vergelijkbaar blog met als titel “Investeren in stenen…zekerheid voor de toekomst“. De uitleg die ik in dat blog gegeven heb, is vandaag de dag nog steeds actueel zij het dat dit nu misschien nog beter zichtbaar is. Omdat de prijsdaling van onroerend goed, zeker in de meest populaire Spaanse regio’s, tot staan is gebracht of in enkele gebieden zelfs alweer is veranderd in een lichte stijging, kan de stelling met betrekking tot een investering in (Spaans) onroerend goed niet alleen gemeten en dus zichtbaar gemaakt worden. Nee, sterker nog, het is direct merkbaar, zodra u een dergelijke investering in stenen heeft gedaan.

Rendement op uw investering

Hoewel het rendement op uw investering natuurlijk afhankelijk is van het gebruik van, in dit geval, uw Spaanse woning, zult u altijd profijt hebben van uw belegging. Op de eerste plaats heeft u een eigen plek onder de Spaanse zon om regelmatig naar terug te keren of waar vrienden en familie, al dan niet op huurbasis, gebruik van kunnen maken. Zodoende bespaart u dus op verblijfskosten en bent u gewoon thuis in uw tweede woning. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw woning te verhuren in de periodes dat u er zelf geen gebruik van maakt. Deze verhuuropbrengst dekt de vaste lasten voor uw Spaanse woning en meestal houdt u netto nog wat extra’s over. Als u écht wilt investeren voor uitsluitend de verhuur dan behaalt u uiteraard het hoogste rendement.

Winst bij verkoop van uw Spaanse woning

Hoe u uw belegging ook inzet, feit is, dat u nu zeer voordelig kunt aankopen. Dit betekent derhalve dat u in theorie nooit veel te verliezen heeft, want de kans dat de huizenprijzen in Spanje verder dalen dan de kostprijs, waar in veel gevallen spraken van was, is natuurlijk niet zo groot. Als u na een aantal jaren besluit om uw Spaanse woning weer te verkopen, maakt u een mooi extra rendement op uw oorspronkelijke investering in stenen. Ja, u dient dan winstbelasting af te dragen, maar dat is slechts een gedeelte van de winst. Deze winstbelasing voor niet-residenten bedraagt 20% over het verschil tussen uw verkoopprijs en de koopsom die u betaalde toen u eigenaar werd. Dat wil dus zeggen, dat u 80% van de winst bij verkoop behoudt. Altijd meer dan wanneer u uw geld op een spaarrekening had laten staan.

Bekijk onderstaande aflevering van NICLA TV, waarin ik het verschil laat zien tussen beleggen in aandelen, sparen en de investering in onroerend goed.

(Als u de video niet kunt bekijken, klik dan op de titel van dit blog helemaal bovenaan de tekst)

Om een indruk te krijgen van de actuele prijzen van Spaans onroerend goed, zodat u uw mogelijkheden tot investering kunt onderzoeken, adviseer ik u om eens een blik te werpen op het woningaanbod in Spanje. Indien u vragen heeft, kunt u uiteraard altijd mailen, bellen, Skypen of een reactie achterlaten onder dit blog.

Mis niets en abonneer u gratis op NICLA TV

(klik hierboven)

 

  One Response to “Investeren in onroerend goed blijft aantrekkelijk”

  1. […] van NICLA TV – Update van Gratis E-Book – Woning verkopen: zorg voor goede interieur foto’s – Investeren in onroerend goed blijft aantrekkelijk – Het gebruik bepaalt de keuze van uw Spaanse woning – Carnaval in Águilas (Murcia) – Makelaar in […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)