Taxatie van Spaanse woningen | Onderweg naar Spanje
Apr 172015
 

Iedereen die een Spaanse woning koopt en daarvoor een hypotheek wenst af te sluiten, krijgt te maken met een taxatie. De banken beoordelen de hypotheekaanvraag namelijk aan de hand van de taxatiewaarde en niet op grond van de koopsom. Onderstaand meer informatie over hoe zo’n taxatie geregeld wordt en wat het inhoudt.

Taxatie Spaanse woningHoewel de meeste taxaties worden uitgevoerd ter beoordeling van een hypotheekaanvraag, zijn er uiteraard nog meer andere toepassingen denkbaar. Zo kunt u denken aan een waardebepaling ten behoeve van een boedelscheiding, een erfenis of een schenking, maar ook om de marktwaarde te bepalen van de woning die u eventueel wilt aankopen.

Onderhandeling + Hypotheek

Om een idee te hebben van de marktwaarde kunt u altijd een taxatie uit laten voeren. U krijgt dan inzicht in de prijs van zowel de betreffende woning als andere vergelijkbare woningen die als referenties dienen voor de taxateur. Op die manier kunt u tijdens de onderhandelingen een goed onderbouwd bod uitbrengen, waarna u hetzelfde taxatierapport weer kunt gebruiken voor de bank als u een hypotheekaanvraag wilt indienen.

Video

In onderstaande aflevering van NICLA TV wordt verder uitgelegd hoe een taxateur te werk gaat om tot een juist waarde te komen, die in overeenstemming is met de actuele prijzen van woningen binnen dezelfde markt.

(Als u de video niet kunt bekijken, klik dan op de titel van dit blog helemaal bovenaan de tekst)

Indien u vragen heeft, kunt u uiteraard altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie.

Mis niets en abonneer u gratis op NICLA TV

(klik hierboven)

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)