Ziektekosten en Auto Verzekeringen in Spanje | Onderweg naar Spanje
Apr 102015
 

Nadat u in de vorige aflevering van NICLA TV informatie kreeg over de opstal- en inboedelverzekering in Spanje, gaat het deze keer over ziektekosten- en autoverzekeringen. Net als in Nederland en België is het ook in Spanje belangrijk om een goede dekking te hebben, want er kan altijd iets gebeuren en het hoeft niet eens direct uw schuld te zijn.

ziektekosten auto verzekeringOmdat elke individuele situatie anders is, is een verzekering zeer persoonlijk. Ga dus voor uzelf na welke verzekering voor u goed zou zijn en bekijk de voorwaarden. Het is altijd goed om verschillende offertes te vergelijken en te zien waarom de premie van verzekering A hoger of lager is dan bij verzekering B. Kijk wat er is inbegrepen of juist wordt uitgesloten en bepaal wat voor ú belangrijk is.

Ziektekostenverzekering

In Spanje kent men de Seguridad Social, maar u kunt ook een particuliere zorgverzekering afsluiten. Een dergelijke particuliere verzekering heeft een aantal voordelen, zoals kortere wachttijden, vrije keuze van artsen en bredere dekking voor behandelingen die via de Seguridad Social niet inbegrepen zijn. Nadeel is dat de maatschappijen, die dergelijke verzekeringen aanbieden, patiënten mogen weigeren op basis van gezondheid of leeftijd. Zodoende zou het interessant kunnen zijn om op papier in Nederland en België te blijven wonen wanneer u een ‘medisch verleden’ heeft…

Autoverzekering

No-claim kortingen worden door Spaanse verzekeringsmaatschappijen bijna nooit overgenomen. Dit komt omdat men vanuit Spanje niet kan controleren welke schade er in Nederland of België geclaimd is. De statistieken vallen voor Nederlandse en Belgische bestuurders echter gunstig uit. Omdat gebleken is, dat zij weinig brokken maken, kan er een hogere korting op de premie voor een autoverzekering bedongen worden.

Tips en Voordelen

In onderstaande aflevering van NICLA TV krijgt u meer uitleg over de ziektekostenverzekering en de verzekering van uw auto. Tevens geeft Barbara de Swaan enkele tips en vertelt ze hoe u eenvoudig de gewenste verzekering in Spanje kunt afsluiten, waarna u de polis in het Nederlands krijgt.

(Als u de video niet kunt bekijken, klik dan op de titel van dit blog helemaal bovenaan de tekst)

In de vorige aflevering gaf Barbara uitleg over de Opstal- en Inboedel Verzekeringen in Spanje.

Als u naar aanleiding van deze of de vorige aflevering van NICLA TV nog vragen heeft over verzekeringen in Spanje, kunt u uiteraard contact opnemen met Barbara de Swaan. U kunt haar bereiken via haar website: www.orangeinsurances.com, per telefoon: (+34) 937 542 343, op mobiel: (+34) 616 490 061 of per e-mail: barbara@orangeinsurances.com

Mis niets en abonneer u gratis op NICLA TV

(klik hierboven)

 

  2 Responses to “Ziektekosten- en Auto Verzekeringen in Spanje”

  1. […] klanten – Het NIE-nummer en de Residencia in Spanje – Opstal- en Inboedel Verzekeringen in Spanje – Ziektekosten- en Auto Verzekeringen in Spanje – Taxatie van Spaanse woningen – Bankverkopen in Spanje – Overdrachtsbelasting vs Winstbelasting in […]

  2. Een leuk stuk. Wat mij opvalt, mag je woonachtig in het buitenland de zorgverzekering in Nederland laten? Als je dan zorg nodig hebt hoe gaat dat dan? Hebben jullie ervaring, ik ben wel nieuwsgierig.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)