Hypotheek op uw Spaanse woning | Onderweg naar Spanje
Mar 252016
 

hypotheek op uw Spaanse woningNa de nodige bezichtigingen heeft u de gewenste woning gevonden en gaat het aankoopproces van start. Uiteraard is het belangrijk om op dat moment te weten of het financieel allemaal haalbaar is en of u voor de aankoop van uw Spaanse woning een hypotheek dient of wenst af te sluiten. De financiering in Spanje verloopt iets anders dan dat u in Nederland of België gewend bent. Omdat ik hier altijd veel vragen over krijg, wordt het tijd voor een nadere uitleg door een specialist…Saskia Gruijters van Hypotienda

Bij het aanvragen en afsluiten van een hypotheek kijkt de bank naar diverse persoonlijke aspecten die bij elke aanvraag weer anders zijn. Inkomsten worden tegenover uitgaven gezet, waarbij tevens gekeken wordt naar overige schulden, financieringen, alimentatie, etc. Een goed advies wordt pasklaar op de klant gemaakt en zodoende bestaat er ook geen standaard invulschema om te bepalen of u al dan niet een hypotheek kunt afsluiten en wat de maandlasten zullen bedragen.

Beoordeling door de bank

De bank zal allereerst uw persoonlijke situatie in kaart brengen, waarbij gekeken wordt naar het onderpand, oftewel de woning die u wenst aan te kopen, uw leeftijd, uw financiële draagkracht, etc. Aan de hand van deze gegevens zal de bank beoordelen óf, en zo ja, hoeveel hypotheek zij u kunnen verstrekken.

Richtlijnen

Om voor uzelf al enigszins een inschatting te kunnen maken over de mogelijkheid tot het aankopen van een Spaanse woning al dan niet met een hypotheek, zijn er een aantal richtlijnen die ik al eens in een eerder blog (Kunt u een Spaanse woning kopen?!) heb aangegeven. In onderstaande aflevering van NICLA TV worden de richtlijnen voor het afsluiten van een hypotheek nog eens nader toegelicht.

Verder komt u te weten wat de grootste verschillen zijn tussen een hypotheek in Spanje ten opzichte van Nederland of België, hoe het zit met looptijd en rente en op welke manier u alvast een haalbaarheidstoets kunt laten uitvoeren, zodat u vooraf al enigszins een beeld heeft van wat de financiële mogelijkheden zijn.

NICLA TV

Bekijk de video voor een uitgebreide uitleg omtrent hypotheken in Spanje

(Als u de video niet kunt bekijken, klik dan op de titel van dit blog helemaal bovenaan de tekst)

Mis niets en abonneer u gratis op NICLA TV

(klik hierboven)

Meer informatie

Indien u vragen heeft, kunt u uiteraard direct contact opnemen met Hypotienda. Hiervoor kunt u bellen met (0034) 951 319 383 of een mailtje sturen aan info@hypotienda.com
Als u vooraf alvast een haalbaarheidstoets wilt laten maken, kunt u het formulier op onze website invullen en verzenden. Er wordt dan vanzelf contact met u opgenomen door een hypotheekspecialist die u een inzicht kan geven in uw mogelijkheden tot het afsluiten van een hypotheek.

Afleveringen terugkijken

Eerder in NICLA TV:

Introductie van NICLA TV
Update van Gratis E-Book
Woning verkopen: zorg voor goede interieur foto’s
Investeren in onroerend goed blijft aantrekkelijk
Het gebruik bepaalt de keuze van uw Spaanse woning
Carnaval in Águilas (Murcia)
Makelaar in Spanje
De benaming van Spaanse woningen
10 Tips voor bezichtiging Spaanse woningen
Kosten bij aankoop Spaanse woning
Speciale gasten: klanten
Het NIE-nummer en de Residencia in Spanje
Opstal- en Inboedel Verzekeringen in Spanje
Ziektekosten- en Auto Verzekeringen in Spanje
Taxatie van Spaanse woningen
Bankverkopen in Spanje
Overdrachtsbelasting vs Winstbelasting in Spanje
RTLZ: De Spaanse woningmarkt
Nieuwe afleveringen van NICLA TV
Gratis begeleiding bij aankoop Spaanse woning

 

  2 Responses to “Hypotheken in Spanje”

 1. We hebben een huis in Spanje al heel lang, zonder hypotheek .
  het staat nu in de verkoop,het huis is ongeveer 7ton waard.
  Maar hebben nu even geld nodig .
  kunnen we een hypotheek op ons huis in Spanje afsluiten.
  Voor een korte periode eventueel hoeveel.

  J.Jonker
  Oosterdorpsstraat 23a
  3871aa Hoevelaken
  Tel.033 25 877 19

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)