Uitzending gemist…?! Kijk hier NICLA TV – Live | Onderweg naar Spanje
Apr 292016
 

Dinsdag 26 april 2016 was het zover. Om 19.00 uur startte de eerste live-uitzending van NICLA TV, waarin vragen interactief beantwoord werden. Als u andere dingen te doen had, het vergeten was of het om welke reden dan ook niet gezien heeft, krijgt u hier een nieuwe kans.

NICLA TVVóór de uitzending werd er een oproep gedaan om vragen in te sturen en ook tijdens de live-uitzending, die via Facebook te bekijken was, konden er direct vragen geplaatst worden onder de video. Omdat het een nieuwe service van Facebook is, waren er een paar kleine kinderziektes, waardoor sommige kijkers in het begin van de uitzending een zwart beeld hadden, hoewel men wel de informatie kon horen. Dit werd echter al snel onderling opgelost door adviezen van andere kijkers: “gewoon even opnieuw inloggen”. Verder viel één keer de verbinding weg, maar al met al was het een geslaagde aflevering van NICLA TV.

Early adaptor

Dat er kleine dingen fout kunnen gaan, is eigenlijk ook juist de charme van een live-uitzending. Natuurlijk was het vooraf spannend omdat dit type video uitsluitend live te gebruiken is en het zodoende ook niet eerst even te testen is. Als uiteindelijk meer Facebookers gebruik gaan maken van deze nieuwe mogelijkheid, zal het wellicht allemaal wat soepeler verlopen, maar dat is dan ook het enige kleine nadeel en een beetje ‘eigen schuld’ als je direct iets nieuws wilt uitproberen, zodra het beschikbaar komt…

Video

Onderstaand kunt u de uitzending terugkijken, waarbij ik de storingen weg heb gehaald, zodat het gewoon aan één stuk doorloopt. Indien u de échte uitzending, oftewel de originele versie in 2 delen, wilt bekijken, kunt u inloggen op Facebook-pagina: Spaanse Woning.

(Als u de video niet kunt bekijken, klik dan op de titel van dit blog helemaal bovenaan de tekst)

Mis niets en abonneer u gratis op NICLA TV

(klik hierboven)

Links met aanvullende info

Zoals in de video aangegeven, zou ik nog enkele links plaatsen ter verduidelijking of extra uitleg bij de antwoorden op de vragen die ik tijdens de uitzending gegeven heb. Klik op onderstaande links voor meer informatie over het desbetreffende onderwerp.
Het aanvragen van een NIE-nummer
De prijsontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt
Hypotheken in Spanje
De overwaarde benutten bij de aankoop van een Spaanse woning
De kosten bij de aankoop van een Spaanse woning
Wat gebeurt en na de aankoopbeslissing?
Begeleiding bij de aankoop van een Spaanse woning
Hoe werkt de makelaar in Spanje
Verhuur van vakantiewoningen

Poll voor nieuwe uitzending

Aan het einde van de live-uitzending gaf ik al aan, dat ik het leuk vond om op deze interactieve manier vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken. Natuurlijk is het ook mogelijk om één-op-één via Skype uitleg te geven, maar het mooie van een interactieve video is, dat het antwoord op de vraag van de ene kijker weer extra stof tot nadenken geeft voor een andere kijker en op die manier vul je elkaar eigenlijk aan en wordt uiteindelijk iedereen er wijzer van. Ondertussen heb ik een en ander geëvalueerd en vind ik het wat mij betreft wel voor herhaling vatbaar. Ik heb zelfs al wat nieuwe ideeën om een dergelijke live-uitzending wat verder ‘op te tuigen’, zodat het nog interessanter wordt voor de kijker.

Voordat ik een eventuele nieuwe uitzending ga voorbereiden, wil ik uiteraard graag weten of er behoefte bestaat aan een dergelijke interactieve manier om direct antwoord te krijgen op uw vragen. Daarom verzoek ik u om hieronder even aan te klikken hoe u erover denkt. Het helpt mij in mijn beslissing om dit verder uit te breiden danwel de tijd en moeite te besparen.

Zou u kijken en/of deelnemen aan een nieuwe uitzending van NICLA TV - Live?

Bekijk de Uitslag

Loading ... Loading ...

Als er een nieuwe live-uitzending komt, dan zal dat weer op een doordeweekse avond zijn om 19.00 uur.

Welke dag zou voor u het meest geschikt zijn om NICLA TV - Live te bekijken?

Bekijk de Uitslag

Loading ... Loading ...

Alvast bedankt voor uw medewerking!

 

  4 Responses to “Uitzending gemist…?! Kijk hier NICLA TV – Live”

  1. Hallo Nicla.
    Ik heb je eerste uitzending bekeken , mijn complimenten . Zeer interesant . Wij wonen sinds 4 jaar in Jalon , costa blanca . Wij hebben toendertijd ook gekocht van een particulier . Is dankzij onze Nederlandse advocaat ook allemaal goed verlopen . We hebben wel plannen om ons huis te verkopen en een andere woning in de campo te kopen . Nu wonen we in een urbanisatie . We zien altijd jou mooie woningen via facebook en op je website . Echter willen wij wel in deze omgeving blijven wonen . We wensen je veel succes met je uitzendingen . Ik zal zeker altijd blijven kijken , maar niet live .
    Groetjes Joke Dange .

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)