Referenties van NICLA-klanten die een Spaanse woning kochten | Onderweg naar Spanje

Referenties

 

Ervaringen van NICLA-klanten

Onderstaand leest u enkele referenties van klanten die u reeds voorgingen in de aankoop of verkoop van een Spaanse woning via NICLA. Zij hebben de tijd en moeite genomen om hun ervaringen met u te delen en zij zijn graag bereid om u persoonlijk te vertellen over onze dienstverlening en u nadere informatie te geven over de aankoopprocedure in het algemeen.

Kortom: informatie uit eerste hand van mensen die in principe met dezelfde vragen en twijfels zaten als u, toen zij besloten om de knoop door te hakken en op zoek te gaan naar een woning onder de Spaanse zon. Ervarings-deskundigen met wie u vrijblijvend contact kunt opnemen… 


Door omstandigheden moesten wij ons heerlijke huis in de campo van Vera verkopen.
De publicatiemethoden van Claus, met foto’s, video’s en drones is voortreffelijk. We kregen goede aandacht.
Het resultaat was dat ons huis in een jaar verkocht was, zelfs in corona-tijd.
Kortom, we zijn uitstekend geholpen en de adviezen van Claus waren van grote waarde.
Ook zijn hulp in de Spaanse bureacratie was heel nuttig.

Bedankt Claus, je maakte er goed werk van!

Hugo Goosens en Jan Budding
(verkocht in La Loma de Vera)

 


Dag Claus,

We verblijven nu reeds een paar maanden in ons huis in Spanje. Wij zijn hier zeer tevreden en denken dat we een goede koop gedaan hebben.
De aankoop verliep dan ook vlotjes en correct: de bezoeken, de overdracht, de opname van de energiemeters, internet, extra vraagjes tussendoor…
Wij kregen info over de gebruiken in Spanje en kunnen nog bij jou terecht voor een vraag.

Groetjes,

Betty en Frans

Gekocht in La Loma – Vera
Contactgegevens op aanvraag

 


Onze aankoop in Spanje.

Hierbij het relaas, hoe wij onze aankoop in Spanje ervaren hebben in 2018.

Twee jaar geleden zijn we beiden met pensioen gegaan en was er een beetje meer tijd vrij gekomen om te reizen.  Zo kwamen we terecht in de Provincie Murcia en Almería in Spanje en konden deze streken ons smaken. We verbleven een tijdje in Águilas en zagen er een heel mooi appartement, pal aan zee gelegen, op de eerste verdieping. We contacteerden de agence ter plaatse en konden van een heel aangename dame een bezichtiging krijgen, maar helaas de sleutels ontbraken van de garage en van de berging met leidingen van elektriciteit en water plus de boiler.  De kosten konden ons niet meegedeeld worden van wat door de eigenaars jaarlijks diende betaald te worden noch de opbrengst ervan ; zo zijn we drie maal ter plaatse geweest, zonder een antwoord te kunnen verkrijgen op de door ons gestelde vragen.

Zo zijn wij op zoek gegaan naar iets anders en begonnen eerst het internet af te speuren, zo kwamen we op de site van Claus terecht, waar we heel veel informatie vonden niet alleen over het aanbod maar vooral over het aankoopproces, de belastingen, de verzekeringen enz…. Dit was een pluspunt. Wij, nieuwsgierig als we waren, sprongen op de moto en reden naar Vera. Nooit aan gedacht, welke dag het was, maar het was zaterdagnamiddag en de agence was gesloten.  Geen probleem, we kwamen de maandag terug.

We werden super goed ontvangen door Claus en we kregen een afspraak. We gingen samen op toer. Een duplex vakantiewoning genoot al onze aandacht. Dit was net een sprookjeshuisje : mooi ingericht, nieuwe keuken, in de living en salon mooie meubels, twee badkamers, drie slaapkamers en een prachtig groot zwembad, het complex gelegen in een rustig doodlopend straatje op 450 m van de zee, en toch dicht bij het vissersdorp Garrucha, Vera en het mooie witte dorp Mojácar, en opgenomen in de verhuring.  Wij kregen een klein lijstje van Claus met een korte berekening : plus (inkomsten) min (uitgaven) : saldo, resultaat : dit is wat het tot nu toe gemiddeld opbrengt.  Wij konden dit smaken en deden het aanbod.

De vakantie was voor ons bijna voorbij, want wij moesten naar huis.  Geen probleem, er werd een volmacht opgesteld en alles zou geregeld worden, ook al waren we in België.  Bij onze terugkomst vier maanden later hoefden we enkel de sleutels op te halen. Dit werd ons beloofd.

Amaai, … dit was net een sprookje, zou dit echt waar zijn ?

En ja, alles werd geregeld via e-mail : de compromis werd getekend ; de tijd was daar om de notariële akte te tekenen.  Zouden wij naar Spanje gaan met het vliegtuig om alles te regelen ? Neen, want de notariële volmacht kon ingeroepen worden en dan pas begon het werk om alles op onze naam te krijgen, en hier hebben wij geen kennis van.  De lieve advocate Linda de Rijck werd aangesteld via Claus die alles perfect tot in de puntjes regelde.

Inderdaad, vier maanden later waren we hier terug en konden we de sleutels afhalen bij Claus.  Bij de advocate konden we de notariële akte ophalen, waren de nodige overdrachten gebeurd en was onze naam doorgegeven aan de bevoegde instanties. Via de verhuuragence werd door Gerd uit de doeken gedaan hoe het hier allemaal verloopt.  Ja, voor ons is alles nieuw, het was een grote sprong in het onbekende, maar zonder Claus zouden wij dit nooit tot een goed einde hebben kunnen brengen.  Hij stond ons met raad en daad bij ; hadden wij een probleem of een vraag, wij konden die stellen, dezelfde dag kwam een e-mailtje terug !  Dank je wel Claus ! Je staat 100% achter je werk ! Je hebt ons fantastisch geholpen !

En nu nog worden we steeds goed ontvangen, al is het misschien soms een kleine vraag waar we mee worstelen, een antwoord kan voor ons heel veel betekenen, want de gewoonten in Spanje zijn niet dezelfde als deze in België en soms zie je hier iets over het hoofd maar daar heeft Claus nu nog steeds een oplossing voor ! Super !

Zeker aan te raden !

Rita en Dirk.
Gekocht in Playas del Sur – Vera Playa
e-mail : dr.vakantie@gmail.com

 


Bij de aankoop van onze villa in Spanje kunnen wij alleen maar zeer tevreden zijn met de samenwerking.

Claus is een zeer correct man, die al zijn afspraken nakomt en bijkomende vragen zeer vlug beantwoord.
Wij hebben ons geen enkele maal moeten zorgen maken over de afhandeling en de verkoop via Claus.
Claus is zeker een aanrader om zaken met te doen.

Claus bedankt voor de prettige samenwerking en eventuele toekomstige kopers mogen zeker contact met ons opnemen daar de samenwerking met U met één woord kan worden samengevat; het was SUBLIEM voor ons.

Familie Lenaerts – Vanwilder
Gekocht in Los Cabreras
E-mail: schoonaerde@skynet.be
Tel. +32 (0)479 221 499


Van onze kant niets dan lof over jouw initiatieven met Spaanse Woning. Het begint met jouw lijvige digitale boekwerk waar zoveel informatie in staat dat je het een aantal malen moet lezen alvorens alles te kunnen terugvinden bij het gericht zoeken. Jouw laagdrempelige benadering en totaal aanbod aan service heeft ons het volle vertrouwen in jouw kennis opgeleverd.

Altijd bereid iets extra’s te doen indien nodig. Vraagbaak voor vele uiteenlopende praktische onderwerpen. Met plezier volgen wij jouw activiteiten om als een moderne gecertificeerde makelaar jezelf te presenteren. De live verslaglegging van te koop staande objecten zijn informatief en leuk om te volgen.

Het jaar 2017 is het jaar waarin wij met grote tevredenheid via Spaanse Woning – Nicla Casas een mooi appartement gekocht hebben in Atalaya de Mojácar. Dank en ga zo door, wij blijven Spaanse Woning met plezier volgen.

Ad van den Hoogen
Gekocht in Atalaya de Mojácar
(Contactgegevens op aanvraag)


Enkele jaren geleden besloten wij om na ons pensioen te emigreren naar Spanje. De eerste streek die wij verkenden was de Costa Blanca, wij verbleven o.a in Moraira, Albir en verschillende keren in Torrevieja en Pinoso.

Via Facebook kwamen wij in contact met diverse groepen met betrekkingen op Spanje. “Emigreren naar Spanje, Vlamingen in Spanje, Nederlanders en Belgen in Spanje,…..” Ook specifieke groepen met als doel woningen te verkopen trokken onze aandacht. Zo vonden wij de groep “Spaanse woning” en zijn beheerder Claus Van Mierlo die er gratis zijn E-Book aanbood. De informatie die Claus deelde in de verschillende groepen was voor ons zeer nuttig. Wij besloten dan ook de streek van Vera – Mojácar – Garrucha, waar Claus zijn kantoor gevestigd is, te verkennen.  Wij verbleven een weekje in Mojácar. Tijdens die week, het was toen 2015, gingen wij persoonlijk kennismaken met Claus. Vanaf dit eerste persoonlijk contact kwam Claus zeer professioneel over.

Wij verkochten onze woning in België en trokken in september 2016 naar Spanje. Wij wonen sindsdien in Arboleas. We namen opnieuw contact op met Claus om samen met hem een geschikt appartement te zoeken om te kopen. Wij melden Claus dat dit appartement in eerste instantie verhuurbaar moest zijn en dat het op termijn voor ons permanent bewoonbaar moest zijn. Aan de hand van dit selecteerde Claus een aantal appartementen waaronder het appartement dat wij uiteindelijk aankochten in Mojácar Playa.

Niet alleen tijdens het gehele aankoopproces werden wij zeer professioneel bij gestaan door Claus, maar ook nadien konden wij op Claus rekenen. Hij gaf ons antwoorden op vragen over het verhuren van het appartement en hielp ons zeer graag met de praktische kant van dit verhuren.

Bedankt Claus voor alles wat je voor ons hebt gedaan, je bent zeker geen makelaar die enkel werkt naar vermogen. Je bent een gepassioneerde makelaar die leeft voor zijn job en die van zijn hobby zijn beroep gemaakt heeft en dat merk je ook als klant. Je luistert naar wat de klant wil en speelt daarop in. Je staat bij waar je kan en door je jarenlange ervaring in de sector heb je ook heel veel kennis verworven. Kortom, een echte aanrader voor wie op zoek is naar een eigen stekje in Spanje!

Bedankt voor al jouw hulp!

Vriendelijke groeten,
Nancy & Luc Schruers – Brouwers
Gekocht in Atalaya de Mojácar
Tel. (0034) 682 477 051
E-mail: Nancybrouwers@hotmail.com
E-mail: Schruersluc@hotmail.com

Dit appartement is te huur via: www.greatholidaysinspain.com


Na een aantal jaren gepraat te hebben over een woning in Spanje hebben we de stap genomen en via Nicla Casas een woning gekocht die perfect aansluit bij onze wensen. Terwijl wij er vast van overtuigd waren om een villa in de bergen te kopen zijn we, dank zij het advies van Claus, toch overgegaan tot de aankoop van een appartement met uitzicht op zee. Na een paar gesprekken met Claus waren we er al snel achter dat een appartement een veel betere keuze zou zijn.

Ook wij waren gewaarschuwd door goedbedoelende familie en bekenden voor malafide makelaars praktijken en oplichters. Wat een positieve verassing ondervonden wij in de samenwerking met Claus. Enkel lof voor de manier waarop hij de voorlichting en verkoop aanloopt. Goed advies, ook over bijkomende kosten en mindere aspecten waar je zelf niet zo snel aan denkt. Een eerlijk en duidelijk verhaal zonder addertjes onder het gras. Rustig in gesprek en meer dan voldoende tijd om woningen te bezichtigen. Wat wij  vooral niet onbenoemd willen laten is de snelle reactie van Claus. Of je nu een mail stuurt een sms of telefoontje. Je krijgt altijd direct antwoord op je vraag. Zelfs als die niks te maken heeft met makelaardij.

Claus, jij hebt onze Spaanse droom uit laten komen en we spreken graag weer eens af om iets te drinken als we weer in Mojacar zijn!

Martin en Terry van Uden
Gekocht in Atalaya de Mojácar
(Contactgegevens op aanvraag)

 


Hierbij onze ervaring met de aankoop van een woning in Spanje.

Na een verblijf in Mazarron in het voorjaar wat zeer goed is bevallen, kregen we het idee om iets in Spanje te zoeken.

Thuis op internet gezocht naar makelaars en huizen op sites kwamen we Nicla tegen. Deze site gaf veel info en zelfs een verwijzing naar een e-book met tips en wetenswaardigheden voor de aankoop van onroerend goed in Spanje. Na dit e-book gelezen te hebben en de referenties op de site hebben we een mail gestuurd dat we interesse hadden in een woning op de site.

Na wat mailtjes met vragen van Claus wat voor woning we zochten, budget, verhuren of wonen, kwam Claus met een voorstel met 5 woningen om te bezichtigen. We hebben een afspraak gemaakt voor de bezichtiging.

Na de bezichtiging hebben we een keuze gemaakt. Aangezien wij slechts 3 dagen in Spanje waren werd alles direct geregeld.
Met een machtiging voor Linda de Rijck die alles verder heeft geregeld.

Zodoende vond op 20 augustus de overdracht plaats. In september zijn we bij Claus langsgereden voor de sleutel om de woning te inventariseren.
Afgelopen perioden zijn we voor 6 weken in onze woning geweest om alles naar onze smaak aan te passen. Dit is ook weer met behulp van Claus zijn connecties goed verlopen.

Terugkijkend kunnen we alleen maar zeggen dat Nicla een perfect adres is voor aankoop en nazorg van een Spaanse woning.
Bij dezen willen wij Claus en Linda dan ook heel hartelijk bedanken voor hun kennis en inzet.

Een dikke 10!
Bernard en Janny Apol
Gekocht in La Alfoquía (Zurgena)
E-mail: janny_schuurman@hotmail.com


Wij hebben een heel positieve ervaring met u en uw makelaarskantoor, zou in feite niks negatief kunnen zeggen.

Vooral de vele informatie en de no rush-mentaliteit voor de verkoop stonden ons aan.
Wij hebben er een gans pak geraadpleegd en ook wat beurzen gedaan, een groot verschil.

Na de verkoopovereenkomst was het niet van “Hupla die ken ik niet meer op naar de volgende”, maar heb je ons nog met raad en daad bijgestaan.

Bedankt daarvoor,
groetjes
Joost en Evelyn

Gekocht in Atalaya de Mojácar – Mojácar Playa
Toekomstige klanten mogen ons altijd contacteren op mailadres : fam_delaere@hotmail.com
en/of telefoonnummer (+32) (0)475338080 (na 18H00).


andre flipseHallo Claus,

Hierbij stuur ik je een beoordeling van jouw handelen als makelaar en je makelaarskantoor. Ik kan er kort over zijn en mijn beoordeling over jouw handelen is een dikke 10. In Nederland heb ik al diverse transacties achter de rug met verschillende makelaars, maar allen kunnen nog iets leren van jou!!!

Enige jaren geleden zijn wij al op zoek gegaan naar een Spaanse woning of appartement. Het appartement moest wel voldoen aan een aantal eisen zoals dicht bij strand en er moest iets te doen zijn in de omgeving. Vorig jaar in het voorjaar zijn wij naar Nerja gegaan om te zoeken naar ons appartement. Hier zijn wij niet geslaagd omdat de omgeving ons niet aanstond en het strand bestond uit grote kiezels en rotsen. In het najaar zijn we ten zuiden van Málaga beland en deze streek was voor ons veel te druk met steden zoals Torremolinos en Torrequebrada. Dit jaar zijn wij beland in het noorden van Andalusië in de buurt van Vera , bij velen bekend van het vele naturisme en de prachtige stranden van fijn zand.

Voordat wij deze streek zouden bezoeken had ik al enig onderzoek gedaan op het internet. Hier ben ik gestuit op het makelaarskantoor van Nicla in Vera. Op de site van Nicla stond al veel informatie van hoe het allemaal in zijn werk gaat bij het kopen van een huis in Spanje. Wat er allemaal op de site staat maakt de makelaar Claus ook waar!!

Voordat wij heengingen had ik ook al mijn financiën in Nederland geregeld.
Voordat wij heengingen hadden wij met de makelaar al afgesproken om bepaalde huizen te gaan bezichtigen in Vera. De begeleiding van de makelaar is perfect en hij bespreekt eerst wat onze eisen waren voor de koop van het appartement en daarna gingen we op pad om een aantal objecten te bezichtigen. In eerste instantie viel het aanbod in Vera ons een beetje tegen en nadat we Vera hadden bezocht gingen we ergens in Garrucha koffie drinken.

Hij had duidelijk het lekkerste voor het laatst bewaard en ‘s middags gingen we een appartement bezoeken in Mojácar. We waren sprakeloos, een schitterend appartement.
Het was nieuwbouw en toen we aankwamen wisten we het al meteen. Toen we het appartement van binnen hadden gezien wisten we het zeker dat dit appartement ons appartement zou worden.Het appartement was hagelnieuw, heeft een binnen en buiten zwembad, 3 slaapkamers, 2 badkamers en een prachtig uitzicht over zee.

We kregen 2 dagen bedenktijd en in deze tijd werd de woning voor ons gereserveerd en konden andere mensen hier geen aanspraak meer op doen.
Na deze 2 dagen hebben we op het kantoor van Claus het voorlopig koopcontract getekend en alle adviezen van Claus opgevolgd. Zo hebben wij via Claus een advocaat geregeld die wij een volmacht hadden gegeven om al onze zaken te regelen.

Deze advocaat is een Belgische die de Nederlandse taal machtig is, wel zo makkelijk.
Zij heeft het  uiteindelijke koopcontract voor ons getekend bij de notaris, het NIE nummer geregeld, ons ingeschreven bij de gemeente, een bankrekening geopend, en contracten voor water en elektra geregeld en dat deze ook automatisch worden geïncasseerd van de Spaanse bankrekening.

Wij hebben voor dit appartement gekozen omdat alle ingrediënten aanwezig waren zoals 400 meter van het strand, dicht bij Mojácar Playa waar veel restaurants zijn en diverse uitgaansmogelijkheden, dicht bij Mojácar Pueblo het witte dorpje van Andalusië.  Links van ons appartement ligt Garrucha een vissersplaatsje met veel vis restaurantjes en 7 km verderop ligt Vera bekend om zijn naturisme. Dus ieder wat wils.

Er zijn dan ook goede mogelijkheden om dit appartement, qua ligging, te verhuren.
Makelaar Claus heeft ons een verhuurmaatschappij, genaamd Gerd, voorgedragen waar wij ook zeer tevreden over zijn. Deze organiseert het gehele verhuur zoals het ontvangen van de mensen, schoonhouden en het afrekenen. Dit gaat allemaal met goede afspraken en voelt zeer vertrouwd.

Deze beoordeling ten aanzien van Nicla Casas is naar waarheid opgemaakt en Claus mag mijn gegevens publiceren voor het geval iemand aan mij een vraag heeft.

Groetjes  Andre
Gekocht in Atalaya de Mojácar – Mojácar Playa
Tel. 0031 630 625 569
E-mail: aanhangwagen.andre@gmail.com

——————————————————————————————————————————————————-

Referentie AlbanchezNa een aantal positieve (en minder positieve) ervaringen met andere makelaars (één contacteerde mij zelfs toen hij wist dat ik eigenlijk al toegezegd had bij een collega die zelfs een ‘vriend’ was, om het weer af te zeggen, en een huis dat we al bezocht hadden opnieuw voor te stellen aan een lager prijs. Dergelijke praktijken komen mij voor als zeer onprofessioneel) keek ik verder.

Nu, daarna ging ik dus op zoek naar andere huizen. Ik had reeds rondgeneusd op de site van Claus en een aantal panden aangestipt die aan mijn verwachtingen (eisen) voldeden. Daar ik toen nog in Vlaanderen was gaf Claus mij een aantal bruikbare tips over plaatsen om te logeren.

En, Claus moet heel goed aangevoeld hebben waar ik heen wou, want het eerste huis dat we bezochten gaf meteen de klik. Claus onderhandelde dan nog wat met de verkopers (een tof paar Engelsen, de eerste bewoners) en de deal was rond.

Dat Claus me verder begeleid heeft tot en bij de notaris spreekt vanzelf.

Enkele maanden later betrok ik dan de woning. De vorige eigenaar was een ‘pietje precies’ (in tegenstelling tot mijzelf 😉 maar het voordeel was wel dat ik een perfecte, instapklare woning kon betrekken.

In het begin was ik hier niet onverdeeld gelukkig (als alleenstaande) daar Albánchez een typisch oud Spaans dorpje is, en ik telkens een dertigtal km moet rijden om voeding enz. te kopen. Ik kwam van een plaats in Vlaanderen waar een groot aantal winkels zijn, op een paar km aftsand van de woning. Er staat daar zelfs een broodautomaat op loopafstand. Dat miste ik in het begin allemaal wel. Maar uiteindelijk is het allemaal een kwestie van organisatie, en combineren van de aankopen.

Al vrij snel bouwde ik een kleine vriendenkring op in het nabijgelegen Arboleas, dus kunnen we daar steeds terecht voor een babbel.

Al met al: zeer tevreden.
Groeten aan allen!

Noel Verleyen
Gekocht in Albánchez (Almería)
E-mail: verleyen.noel1@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————-

Referentie CDA503Na een vervelende ziekte besloten we om onze droom, een 2e huis in Spanje, serieus te gaan aanpakken.

En waar begin je dan? Wij dachten dat de Second Home Beurs de juiste plek was. Dit viel ons flink tegen. Erg algemeen, erg oppervlakkig, erg verkoopgericht, etc. Ondanks dat, bij een aanbieder onze gegevens achtergelaten. Een zorgvuldig geselecteerde lijst met woningen werd ons beloofd. Dit bleken woningen te zijn die we zelf ook via internet hadden gevonden. Kortom, een valse start.

Nadat we onze zoektocht wilden concentreren op Costa de Almería kwamen we via een eerdere klant van Claus op de site van NICLA terecht. Overzichtelijk, uitgebreide beschrijvingen, goede foto’s, een positieve eerste indruk dus. Ook de eerste contacten via de email waren positief. Helder, geen verkoopbabbels, onafhankelijk en snel. Allemaal aspecten die ons vrolijk maakten.

Al snel besloten we voor een bezichtigingsreis naar Vera af te reizen. Op advies van Claus verbleven we in een prima hotel vlak bij zijn kantoor. De dagen daarna bleek Claus een man van afspraken te zijn. Alles prima geregeld en volgens plan afgewerkt. Bij alle woningen eerlijk zijn mening gegeven over de kwaliteit, de ligging, de voor- en de nadelen.

Uiteindelijk zijn we gevallen voor een vrijstaande villa in Huercal Overa. Het biedingsproces onder begeleiding van Claus was ook weer erg prettig. Geen kwestie van eindeloos onderhandelen, maar concreet en serieus waarbij de belangen van de verkoper volgens ons goed werden vertegenwoordigd door Claus. Er werd geen ruimte voor misverstanden gelaten, er werd bijvoorbeeld exact omschreven wat bij de verkoop inbegrepen was.

De formele afhandeling werd onder de regie van Claus vooral afgehandeld door Linda de Rijck, een Belgische advocate in Vera. Alles werd geregeld zonder dat we continu een oogje in het zeil moesten houden. Het voelde vertrouwd en goed.

Al met al een avontuur dat naar ieders tevredenheid werd afgerond. Wellicht tot slot nog een voorbeeld van de betrokkenheid van Claus. We wilden een vaste trap in de woning laten maken maar hadden geen idee waar we terecht zouden kunnen. Claus is op zoek gegaan naar een betrouwbare trappenmaker en ook hier kwam hij met een prima oplossing.

Onze ervaringen met Claus zijn van dien aard dat we hem iedereen kunnen aanbevelen.

Gerben & María Snapper
Gekocht in Las Piedras (Huercal Overa)
E-mail: gsnapper@ziggo.nl
——————————————————————————————————————————————————-

Referentie CDA517 Thalassa“Pff, een woning kopen in Spanje? Gevaarlijk, let maar op voor oplichters, valse beloften enz.”
Opmerkingen die we regelmatig hoorden als we in onze kennissenkring iets zegden over onze droom.
Ze wisten het niet uit eigen ervaring – gelukkig -, maar van “horen zeggen”. Dat maakt een mens toch een beetje wantrouwig.

Via internet gingen we de immobiliënmarkt in Zuid-Spanje verkennen. De uitstraling van de websites hielp ons al bij een eerste selectie.
Daarna namen we contact via mail met een aantal makelaars in de regio waar we wilden kopen. We deelden hen direct onze woonwensen en ons beschikbaar budget mee. De reacties die we hierop kregen waren zeer uiteenlopend en ook bepalend. We lieten ons leiden door snelheid van antwoord, beleefdheid, uitstraling van professionaliteit en aanbod.

Eén stak er met kop en schouders bovenuit: Claus Van Mierlo van NICLA-Casas.
We zochten referenties van klanten en alles wat we vernamen was alleen maar positief.
Ondertussen hadden we ook het E-boek van Claus ontdekt en gelezen en herlezen en opnieuw ter hand genomen bij elke vraag die bij ons opkwam.
Geen vraag kan je bedenken of het antwoord staat in dit boek.

We bestudeerden het woningaanbod dat Claus ons doorgemaild had, maakten een afspraak met Claus voor bezichtiging en ja hoor, dat kon zelfs op zaterdag.
Op het kantoor kregen we ruim de gelegenheid om alles te bespreken, om de video’s (die we zo ongeveer uit het hoofd kenden) van het aanbod te bekijken, voor- en nadelen te overlopen. De bezichtiging verliep rustig, op een aangename en ontspannen manier. In de top-drie die we van thuis reeds opgesteld hadden bleek inderdaad de woonst te zitten die we in gedachten hadden.

Claus bracht ons in contact met Linda, een Belgische advocate, woonachtig in Vera. Zij zou met onze volmacht alle administratie in orde brengen (aanvraag NIE-nr, ondertekening verkoopsakte bij de notaris, contracten water en elektriciteit, openen bankrekening enz.) Op 5 oktober 2015 zagen we onze woning voor het eerst en op 26 oktober 2015 ondertekende Linda voor ons de verkoopsakte. In Spanje duurt dit niet zolang als in België.

Half december konden we ons vrij maken om onze woning in de prachtige residentie Al Andalus Thalassa in Vera Playa te gaan “inwijden”.
We konden de sleutels ophalen bij Claus, direct bij aankomst.
In de woning bleek alles perfect in orde te zijn zoals beschreven in de inventaris welke Claus ons doorgemaild had.

Ook bij bezoek aan Linda bleken alle administratieve zaken perfect naar wens geregeld te zijn.

Dank u wel Claus.
Dank u wel Linda.
Dank voor de aangename en professionele begeleiding.

We zijn geen “valkuilen en valse beloften” tegengekomen en zullen dit zeker in onze kennissenkring laten horen.

Rita en Eric, België
Gekocht in Al Andalus Thalassa – Vera Playa (Almería)
Contactgegevens op aanvraag

——————————————————————————————————————————————————-

Referenties SjabloonWe waren nog aan het zoeken naar een huis op de Canarische Eilanden, toen ik de website van Claus van Mierlo (nicla-casas.com) voor het eerst zag. In een email heb ik hem zelfs iets gevraagd over Tenerife, waar ik meteen antwoord op kreeg. We hadden toen al contact gehad met 5 makelaars in Spanje, de meeste waren Engelsen. Het contact verliep meestal als volgt: de makelaar wil je budget weten en nog wat speciale wensen, maakt een keuze uit zijn huizenbestand en organiseert dan een rondrit langs huizen die aan de criteria voldoen. De kwaliteiten van de huizen worden breed uitgemeten, de mindere kanten verdoezeld.

“Er worden bedragen afgeboekt door de waterleverancier en het elektriciteitsbedrijf waar ik helemaal geen rekening van heb”, zegt mijn vrouw.

De vooraf bestudeerde foto’s van de huizen lijken soms heel slecht op wat je in en rond het huis ziet. (Claus geeft met zijn foto’s en video’s geen slecht belichte indruk van een huis, maar doet je het huis bij bezoek herkennen.) Werkt NICLA dan verder ook niet als die andere makelaars? Nee dus, die werkt behoorlijk anders. Ten eerste wil hij dat de aspirant-koper zich informeert waar hij allemaal mee te maken gaat krijgen. Omdat er op vele websites info staat die klopt en niet klopt, heeft hij zelf gezorgd voor een totaal pakket aan informatie: zijn gratis e-book ‘Onderweg naar Spanje’ van bijna 100 bl. met een beschrijving van alles wat aan het kopen van een Spaans huis vast zit en welke rol Claus hierbij kan spelen.

“Heb jij de meterstanden opgeschreven van water en elektra bij de overdracht van ons huis?” vraagt ze. “Nee”, moet ik bekennen, “ik geloof dat Claus dat gedaan heeft, want hij vertelde me nog dat hij een speciaal sleuteltje had om het deurtje te openen”.

Dit e-book (waar regelmatig updates van verschijnen met gewijzigde tarieven, een toegevoegde anekdote e.d.) maakte op mij grote indruk. Ik dacht: “Een makelaar die zijn vakgebied zo goed kent, die zo duidelijk en transparant wil zijn, zo onvermoeibaar de tijd neemt om de vele vragen van aspirant-kopers te beantwoorden en zelfs die kopers uitnodigt om die vragen te stellen (via welk sociaal medium dan ook),  met zo’n makelaar durf ik in zee te gaan”.

“Ik heb Claus even gemaild; hij heeft de standen al gemaild. Hij adviseert ons langs te gaan bij beide kantoren”.

Typisch Claus.

Frans en Marga Balder
Vanaf 7 oktober 2015 eigenaars van een huis in de omgeving van Vera, gekocht via NICLA-Casas.
Tel. 0031-(0)648261773
E-mail: f.balder2@gmail.com

——————————————————————————————————————————————————-

huisNa een huurwoning betrokken te hebben in de provincie Cadíz gingen we op zoek naar een koopwoning.

We hebben paarden en honden dus we moesten een woning hebben met minimaal 2 ha grond en ook de mogelijkheid om vanuit onze woning naar buiten te kunnen met paarden en honden. Na ongeveer 40 fincas bekeken te hebben waarvan een gedeelte geen papieren had en de rest veel te duur was of gewoon niet geïsoleerd besloten we een huis te laten bouwen.

Na verschillende terreinen te hebben bekeken vonden we een terrein wat ons geschikt leek. Groot was dus onze verbazing dat het niet mogelijk is een huis te bouwen zonder dat je het land gebruikt om gewassen te verbouwen of vee te houden. We hebben toen besloten dat we naar een andere provincie gingen verhuizen.

We hadden al eerder op de website van Claus gekeken en vonden dat de huizen er goed uitzagen en veel goedkoper waren in verhouding waar we woonden. We vonden een nieuwbouwproject aan de rand van het Sierra Espuña gebergte en we belden Claus gelijk op voor meer informatie. Helaas was de bouwer failliet maar Claus zei dat hij een collega makelaar had die een paar bestaande huizen in dat gebied te koop had en hij gaf ons zijn website door.

We zagen 4 woningen die ons geschikt leken en we maakten een afspraak om ze alle 4 op dezelfde dag te bekijken. De tweede woning die we hebben bekeken is het geworden, de prijs was zeer aantrekkelijk en het uitzicht was geweldig. Ook was er 1 ha terrein voor onze 2 paarden en 6500 m2 terrein met pijnbomen voor onze honden. Het enige probleem was dat het terrein niet omheind was maar Claus kende een bouwbedrijf die dat voor ons kon regelen voordat we gingen verhuizen. Hij kende ook een advocate Linda de Rijck die alles voor ons kon regelen en nakijken daar je nooit een huis of appartement in Spanje moet kopen zonder advocaat want eventuele schulden blijven bij het huis en veel woningen worden verkocht zonder bouwvergunning.

Na een aantal maanden was alles geregeld en zijn wij verhuisd naar onze nieuwe villa. Alles is zeer goed geregeld door Claus en Linda en we kunnen iedereen aanraden om eerst bij Claus te kijken voor een woning of appartement en daarna pas bij andere makelaars.

Gina en Frédéric Lledo
Gekocht in Zarzadilla de Totana, Murcia
E-mail: ginalledo@gmail.com

——————————————————————————————————————————————————-

Referenties SjabloonAl heel lang  was het onze wens en we hebben er vaak over gedroomd, een huisje in het zonnige zuiden. Onze keus viel op Spanje, Andalusië, waar wij al eerder op vakantie zijn geweest in de omgeving van de kustplaats Vera.

Na heel veel omwegen , o.a. verkeerde makelaars, Illegale projecten, (we werden er moedeloos van), werd ons door een goede makelaar in Holland, makelaarskantoor NICLA Casas, van Claus van Mierlo aangeraden.
Na een heel prettig kennismakingsgesprek, werd ons duidelijk dat Claus van Mierlo, niet alleen kennis van zaken heeft, maar ook de taal beheerst en precies de wegen kent die je als koper nodig hebt. Hij neemt je aan de hand mee en toont  je het aanbod  van woningen waar jouw belangstelling naar uit gaat. Al snel vonden wij bij NICLA Casas onze droomvilla in Albanchez.

Inmiddels zijn wij de gelukkige eigenaren van een leuke Spaanse villa in het rustige bergachtige dorp, met heel fijne buren en dorpsgenoten.
Nog altijd kunnen wij op NICLA Casas terugvallen als wij vragen hebben omtrent de regels, adviezen en gebruiken hier in Spanje.

Beste Claus, onze hartelijke dank.
Nora en Han.

Deze villa is ook te huur.
Volg deze link voor meer info.

——————————————————————————————————————————————————-

referentieNa lang nadenken en zoeken hadden wij de beslissing genomen om in de provincie Almeria uit te kijken naar een woning met de bedoeling ons huis in Belgie te verkopen en ons definitief in Spanje te vestigen.

Maar hoe begin je daar aan en vooral met wie ga je in zee ? Verhalen over onbetrouwbare tussenpersonen, agenten, illegale woningen etc. waren ons bekend. We zijn dan , zoals de meeste mensen dat doen, het internet gaan uitpluizen. Wat moet je doen, hoe, met wie en vooral wat niet ?
Natuurlijk zijn we ook naar de diverse websites  met woningaanbod gaan kijken (en ze zijn talrijk).

Wat opviel was dat de meeste immo websites zichzelf wel heel goed vinden en zogezegd heel veel kunnen aanbieden. Maar verder geven ze geen informatie, meestal zelfs geen adres waar ze gevestigd zijn.
Toevallig zijn we dan terecht gekomen bij de website van Nicla Casas.  En daar vind je echt heel veel informatie over de diverse procedures en het leven in Spanje.

Het idee was: als iemand zo uitgebreid en duidelijk informeert dan zal hij ook wel te vertrouwen zijn.

Zogezegd zo gedaan. In oktober 2014 zijn we 2 weken op vakantie geweest in Roquetas de Mar en we hadden dan afspraken om enkele woningen te gaan bekijken. We werden door Claus heel goed begeleid. Geen holle verkooppraatjes, geen druk. Onze keuze was vrij snel gemaakt. Claus heeft ons dadelijk in contact gebracht met een advokate, die met onze volmacht verder de administratieve afhandeling heeft gedaan.

We hebben dan naderhand een bod gedaan dat aanvaard werd. Naderhand is alles in een stroomversnelling gekomen en begin maart 2015 zijn we naar Spanje verhuisd (en we hebben er nog geen dag spijt van gehad).

Onze beslissing om voor Nicla Casas te kiezen is de juiste gebleken. Een heel duidelijke en overzichtelijke website met ruime informatie . En ook over de begeleiding bij de aankoop kunnen we alleen maar tevreden zijn.

Rob & José Daniels – België
Gekocht in Arboleas
Tel. (+32)483 080 525
E-mail: robdaniels@hotmail.be
——————————————————————————————————————————————————-

Rental 4Na een tijdje met het idee te hebben rondgelopen om een woning te kopen in Spanje heb ik dit voorjaar 2013 daadwerkelijk in gang gezet. Hiertoe heb ik vooraleerst diverse websites bezocht om een keuze te maken over het woningaanbod in Spanje. Mijn eerste criteria in deze was de layout en functionaliteit van de website zelf. Wanneer deze er rommelig dan wel amateuristisch uitzag, was ik al vertrokken.De website van Nicla was in vergelijking met vele andere websites dan ook een genot en verademing om in te ‘browsen’ mede gezien de prettige layout, gebruikersvriendelijkheid en de vele informatie die hierop te vinden was. Na het bezoeken van de diverse websites heb ik acht websites overgehouden die de moeite waard waren om nader te bekijken.In totaal heb ik 10 woningen op mijn lijstje gezet, om ter plaatse te bekijken. Alvorens ik hiervoor afspraken ging maken met de diverse makelaars ter plaatse heb ik eerst de beurs ‘Second Home’ in Utrecht bezocht om in een persoonlijk onderhoud meer informatie te krijgen over enkele woningen die ik wilde bezoeken. Dit bleek niet echt een succes immers ze wisten mij alleen maar algemene informatie te geven over ‘kopen van een woning in Spanje’. Deze informatie had ik echter al voldoende tot mij kunnen nemen vanuit het uitstekende en uitgebreide E-Book van Nicla ‘Onderweg naar Spanje – Stap voor Stap richting een Spaanse woning’.
Ik heb met 6 verschillende makelaars een afspraak gemaakt voor het bezoeken van 10 woningen ter plaatse. Ik heb hier vier dagen voor uitgetrokken en het betroffen woningen aan de oostkust vanaf de regio rond Alicante tot en met regio rond Malaga, in totaal een kuststrook van ca. 500 km. Ik zal niet al mijn ervaringen met de diverse makelaars vermelden maar kan wel zeggen dat de foto’s op de websites veelal niet overeenkwamen met de daadwerkelijke indruk die ik opdeed van de woningen. Uitzondering hierop waren onder andere de foto’s van Lomas del mar V in Vera Playa, waar ik mijn appartement heb gekocht. Daarnaast vond ik het belangrijk om een ‘klik’ te hebben met de makelaar en ben ik allergisch voor ‘verkoop praatjes’. Eveneens was mijn eis om een,betrouwbare, beheerder ter plaatse te hebben.Claus van Mierlo was de 5de makelaar die ik op mijn bezoeklijstje stond. Voor ik bij hem aankwam had ik al 7 woningen bezocht, waarvan er twee mij wel wat leken maar het gevoel ‘ja dat is het’ was nog niet helemaal daar. Totdat ik enkele appartementen in Lomas del Mar V bezocht, ik was meteen verkocht, heb ik uiteraard niet laten merken 🙂
Eveneens kwam Claus mij over als een betrouwbaar persoon en zeker niet te opdringerig en ‘vol met praatjes’. Hierna nog naar Malaga gereisd om twee woningen te bezoeken echter ik had mijn keus al gemaakt. Het bleek een zeer goede keus te zijn.Claus regelde voor mij een zaakgelastigde ter plaatse, advocate Linda de Rijck, waar ik zeer te spreken over ben. Eveneens gaf hij mij een websiteadres, orangeinsurances.com, alwaar ik een verzekering kon afsluiten en dit alles in het Nederlands . Claus bracht mij tevens in contact met Nicu. Nicu is een zeer handige, vriendelijke en betrouwbare klusjesman die voor mij diverse klusjes heeft verricht zoals het aanleggen van een groot extra terras, het bouwen van een schuurtje op de patio achter en nog veel meer. Dit alles tot mijn grote tevredenheid. Ik heb de woning gekocht in juni 2013 en ben tot op heden zeer tevreden over de handelswijze en uitvoering van de beheerstaken door Claus. Als ik verhalen hoor van andere ‘tweede huis bezitters’, kan ik mij alleen maar in mijn handen wrijven en gelukkig prijzen met de makelaar en beheerder, Claus van Mierlo.
Gerard Hof
Gekocht in Lomas del Mar V – Vera Playa (Almería)Indien u dit appartement wilt huren, kijk dan HIER voor meer informatie

——————————————————————————————————————————————————-

Referenties-SjabloonVorig jaar in Februari, na een uitzending van de NOS, in contact gekomen met Claus. We hadden al enige tijd het idee om ooit eens een appartement in het buitenland te kopen. Eerst dachten we aan Italië maar Spanje is ook altijd favoriet geweest voor ons als vakantieland. Na contact te hebben gehad via de mail zijn we met onze zoon 3 dagen naar Spanje gereisd om wat woningen te bekijken maar het eerste wat we bezochten was liefde op het eerste gezicht.

Ons eerste contact met Claus was gelijk vertrouwd en we hebben dan ook vrij snel de beslissing genomen om via hem de koop te doen. Alles tot in de puntjes keurig geregeld en zelfs tot op heden, inmiddels anderhalf jaar verder, is Claus altijd bereid je nog te helpen, tenslotte is alles toch nieuw voor ons.

We zijn erg blij met ons appartement in Lomas del Mar in Vera en hopen er nog lang van te genieten.
Claus bedankt voor alle goede zorg en de goede service.

Fam. Mudde – Gouderak
Gekocht in Lomas del Mar V (Vera Playa)
————————————————————————————————————————————————————————

referentie fotosI had a dream, a Spanish dream.

Maar heel vaak kom je bedrogen uit.

Iedere dag mails van zogezegde ideale panden door makelaars die maar één ding voor ogen houden, omzet, en dan zie je dat de realiteit toch anders is.

Wij hadden na enkele contacten die ons de hemel op aarde beschreven een ontmoeting met een Nederlander, Claus Van Mierlo. Zoals het hoort voor iemand die zijn beroep kent, voelde Claus al heel snel wat we verlangden.

Na enkele vluchten naar Spanje met bezoeken aan diverse woningen die via de website, dewelke tot in de kleinste details verzorgd is, vonden we wat we zochten. Van Claus kregen we antwoord op alle vragen wat het huis en de omgeving betrof en wanneer het op het vlak van wetgeving kwam, stelde Claus ons, tijdens een bezoek op zijn kantoor, Linda een Belgische advokate voor.

Om het kort te houden, alles verliep zonder problemen.

Zowel vóór, tijdens en na de verkoop hebben we altijd raad en antwoord gekregen en we zijn ervan overtuigd dat we de beste makelaar ontmoet hebben.

In één woord, ga je voor Spanje, ga voor Nicla. Gegarandeerd.
Indien u wenst, mail gerust.

Yoke en Marc – België
Gekocht in Albox (Almería)
E-mail: mecg@telenet.be

————————————————————————————————————————————————————————

Referenties-NICLA-12Dag Claus ,
We willen je zeggen dat we zeer tevreden zijn van jou diensten die jij ons hebt aangeboden. Je zet je meer dan 100 procent in voor je job en alles is verlopen in zeer sereniteit en eerlijkheid.

De  advocate die je ons hebt aanbevolen, zijn we ook zeer tevreden van.
Tenslotte zitten we 2100 km verwijderd van jullie, maar hoefden we ons geen zorgen te maken. Hiervoor onze dank.

We zijn zeer tevreden met onze aankoop van onze Spaanse woning.
We zouden graag nog contact met u blijven houden over eventuele kleine dingen die er nog kunnen komen, waarvoor onze dank. Nogmaals je hebt ons uitstekend geholpen.

Je mag onze referentie zeker op je website zetten.

Met vriendelijke groeten,

Ivan en Peggy – België
Gekocht in: Lomas del Mar V – Vera Playa (Almería)
E-mail: ruysken@gmail.com

————————————————————————————————————————————————————————

Het is nu al meer dan een jaar geleden dat wij een vakantiewoning aankochten in Spanje. Wij moeten bekennen dat het niet zomaar iets is wat je even doet. Wij zijn dan ook begonnen met het zoeken op internet naar een geschikte locatie en na enig speurwerk van zeker 1.5 jaar kwamen we terecht in het gebied rond Vera.

We hebben een vakantie geboekt in Vera Playa om zo de omgeving te kunnen verkennen. Al snel werd ons duidelijk dat dit de plek zou moeten worden voor ons stekkie. De rust en de bijzondere natuur trokken onze aandacht en we voelde ons daar al snel thuis. Na een prachtige vakantie en weer terug in de dagelijkse sleur, zetten we onze zoektocht voort. We hebben vele makelaars, vooral Engelstalige, aangeschreven met de vraag om meer info en begeleiding te geven bij een eventuele aankoop van een woning. Vele beloven gouden bergen maar vaak kom je van een koude kermis thuis. Veel doen zich hulpvaardig en betrouwbaar voorkomen in een eerste kennismaking. maar al te snel blijkt het tegenovergestelde. Telleurstelling op telleurstelling. Ook krijg je geen duidelijk inzicht in wie nu eigenlijk het object verkoopt en tegen welke prijs. Soms blijkt het aangeboden object op internet enkel een lokkertje en is het werkelijke object beduidend minder aantrekkelijk.

Via een tip van onze verkopende makelaar in Nederland zijn we in contact gekomen met Claus van Mierlo van NICLA Property Consultancy. Al vanaf het eerste contact was er een klik. Claus voelde precies aan waar wij tegen aan liepen en pakte ons bij de hand om het proces van A tot Z in goede banen te leiden. Het is vertrouwd om je te kunnen uitdrukken in je eigen taal en begrepen te worden. Op zijn beurt spreekt Claus ook vloeiend Engels/Spaans wat het contact met verkopende partijen of instanties vergemakkelijkt. Dat is toch wel een verademing. Als ervaren makelaar kent hij de markt als geen ander en kan hij je goed begeleiden bij het maken van de juiste keuzes.

Samen met hem hebben we de zoektocht naar ons plekje voortgezet en met een zeer tevreden resultaat. Niet alleen tijdens de aankoop werden we goed begeleid, ook na de aankoop heeft NICLA nog veel voor ons kunnen betekenen.

De beschikbaarheid en bereidbaarheid van NICLA is echt uitzonderlijk te noemen. Een simpel telefoontje vanuit Nederland is vaak genoeg. Het is fijn om een vertrouwd contactpersoon te hebben voor vaak uiteenlopende kwesties aangaande de aankoop van een huis of alle bijkomende zaken zoals verzekering en het regelen van aansluitingen. NICLA, onze hypotheek adviseur en onze advocaat maakten het geheel tot een prettige ervaring. Alles liep gesmeerd en we hadden geen omkijken naar de papieren c.q. wettelijke rompslomp. Van A tot Z was alles tot in de puntjes geregeld.

Wij zijn Claus dan ook dankbaar voor wat hij voor ons heeft kunnen betekenen. We kunnen voor een goed advies altijd bij NICLA aankloppen. NICLA is niet alleen een goede makelaar maar ook een prettige consultant voor vele zaken waar je tegenaan loopt bij de aankoop, eigendom en zelfs verhuur van een woning. Wij vinden NICLA echt een aanrader, ja zelfs een must voor je eigen geruststelling….

Jan Liekens & Arné van Esch
Gekocht in La Algarrobina – Cuevas del Almanzora (Almería)
E-mail: jannar@hotmail.nl

 

————————————————————————————————————————————————————————

Al enige jaren was het onze wens een woning te kopen in Spanje.

In juli 2010 zijn wij tijdens onze vakantie huizen gaan bekijken.

Via de Second Home beurs in Houten zijn wij in contact gekomen met NICLA Property Consultancy. Na telefonisch contact met de heer van Mierlo (Claus) hebben wij een afspraak gemaakt om te kijken of hij ons kon helpen bij onze wens. Wij werden hartelijk ontvangen door Claus. Onder het genot van een kop koffie schreef Claus onze wensen op. In eerste instantie ging onze voorkeur uit naar een eengezinswoning.

Claus legde ons ook uit dat wij een N.I.E nummer nodig hadden om onder andere een woning te kopen in Spanje. Een advocaat in Spanje kan de nodige papieren in orde maken en je een hoop problemen bij aankoop van een woning besparen. Na overleg met Claus hebben wij de Belgische advocate Linda in de arm genomen en het N.I.E nummer geregeld. Claus is een man van aanpakken.

Na diverse woningen te hebben bekeken was er bij ons geen wouwfactor.

Maandag 19 juli toen wij bij Claus op kantoor kwamen hebben wij gelijk de knoop doorgehakt en hem gezegd toch meer interesse te hebben voor appartementen.

Hij ging in zijn bestand kijken en kwam met enkele leuke appartementen aan. Ook ging hij bellen met een plaatselijke promotor om te kijken of hij nog meerdere appartementen kon laten zien. Nog diezelfde dag zijn wij met hem op pad gegaan om de diverse appartementen te bekijken.

De wouwfactor kwam bij ons beiden bij het zien van het Penthouse in Al Andalus Thalassa. Terug in het kantoor van Claus zei hij ” jullie willen nu natuurlijk nadenken”

Nadenken hoefden wij niet meer. De volgende dag is het voorlopig koopcontract getekend. Nu zijn wij de trotse eigenaren van een Penthouse in Al Andalus Thalassa.

Je voelt de liefde voor het vak bij Claus en Linda. Ze helpen je voor-, tijdens-  en na aankoop van de woning in Spanje. Een echte aanrader voor een ieder die een woning wil kopen in Spanje.

Bedankt Claus en Linda.

Thea en Cor Bunt – Houten
Gekocht in Al Andalus Thalassa – Vera Playa (Almería)
E-mail:  corbunt@outlook.com

————————————————————————————————————————————————————————

Medio december 2007 zijn wij op zoek gegaan naar een vakantie woning en samen hebben wij gekozen voor Zuid Spanje. Via een makelaar uit Zwolle die contact heeft met een Belgische makelaar in Fuengurola en via een collega die  twee jaar geleden geëmigreerd is naar Andalusia dicht bij Granada, is ons een makelaar uit Granada geadviseerd. Deze kon op dat moment echter niet aan onze wensen voldoen en heeft de gegevens doorverwezen naar een makelaar in Vera.

Al spoedig kregen we antwoord van NICLA makelaardij, deze heeft ons gevraagd wat onze wensen zijn en die hebben wij per omgaande aangegeven en al vrij snel kregen wij antwoord dat hij mogelijk iets voor ons had wat veel leek op onze wensen. We hebben een afspraak gemaakt voor 21 maart 2008. Intussen hadden mijn vrouw en ik van de ontvangen informatie voor ieder een keuze gemaakt en wij kwamen beiden uit op Al Andalus Thalassa.

Aangekomen bij NICLA op 21 maart 2008 werden wij hartelijk ontvangen met een kopje koffie en werden wij deskundig geïnformeerd.

Toen zijn wij gaan kijken naar Al Andalus Thalassa  en daar aangekomen, ja dat was liefde op het eerste gezicht. Daarna heeft Claus ons de omgeving laten zien en zeker het mooie plaatsje Mojácar is heel bijzonder. Wij hebben onderweg nog een stop gemaakt en wat gegeten en gedronken en zijn verder gegaan om nog wat appartementen te bekijken maar mijn vrouw zei: “ voor mij hoef je niet meer naar anderen te gaan kijken”.

Wij zijn naar het kantoor van Claus gegaan en hebben een nieuwe afspraak gemaakt voor de volgende dag. Wij zijn toen naar het Vera Hotel gegaan wat Claus voor ons heeft geregeld en hebben daar wat gedronken en gegeten. Tijdens het eten hebben mijn vrouw en ik overlegd wat we ervan vonden en wij beiden waren het er binnen twee minuten over eens dat het Al Andalus Thalassa ging worden. De volgende dag wederom naar Claus gegaan en hij wilde nog naar meer appartementen met ons gaan kijken, waarop wij antwoordden dat dit niet nodig was.

Wij waren er al uit en het wordt Al Andalus Thalassa, nou mooi zei Claus dan gaan we dat regelen. Claus belde met de projectontwikkelaar om het een en ander te regelen en wij zijn toen daarheen gegaan om alvast de nodige zaken te regelen. Daarna zijn we nog eens naar het appartement gaan kijken en ja, het kon niet meer stuk. Claus heeft op mijn verzoek een zaakwaarneemster gebeld te weten advocate Linda die wel voor ons wilde waarnemen. Zij heeft heel veel voor ons betekend en wij kunnen ook haar aanbevelen om dergelijke zaken door haar te laten regelen.

Claus is het de daarop volgende maandag allemaal gaan regelen en vrijdags zaten we bij het registratiekantoor voor een N.I.E. nummer en daarna  bij de notaris voor de volmacht aan Linda, de advocate.

We hebben nog enige tijd nagenoten onder het genot van een kopje koffie en hebben afscheid genomen. Claus en Linda namen het verder voor ons waar. Wij zijn toen weer naar ons hotel in Nerja gegaan. Regelmatig hadden wij contact en op 9 mei 2008 is de akte gepasseerd bij de notaris.

Op 17 mei 2008 zijn wij voor het eerst aangekomen om twee weken in het appartement te verblijven en kunnen zeggen: “met succes”. Ook zijn wij in de hele periode zeer goed begeleid door Claus en Linda en mochten wij hen nodig hebben dan kunnen wij zeker een beroep op hen doen.

Wij kunnen een ieder aanbevelen dat als je iets in de omgeving van Vera Playa zoekt je bij Nicla goed en betrouwbaar terecht kunt.

Claus, Linda onze hartelijke dank voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan van het begin tot het eind. Het was echt tof.

Beert en Bertha van den Berg – Nunspeet
Gekocht in Al Andalus Thalassa – Vera Playa (Almería)

————————————————————————————————————————————————————————

Na een proces van ruim drie jaar kunnen wij ons nu de trotse eigenaren van een heerlijk huis onder de Spaanse zon noemen. En jullie bijdrage daarin is wel een hele grote geweest. Het begon allemaal met een bezoek aan de beurs in Houten waar we als tweede op de stand van NICLA terecht kwamen. Vanaf het begin voelde het contact goed en dat werd op de volgende beurs in maart bevestigd. Dit waren voor ons mensen waar we wel mee in zee wilden gaan.

Tijdens de bezoeken aan de verschillende beurzen in die periode waren er meer huizenaanbieders die we ontmoetten maar veel wilden te graag en vooral snel  verkopen. Er waren maar enkele mensen die ons het gevoel gaven dat ze met ons meedachten en zich konden inleven in de grote stap die je zet als je overgaat tot een aankoop van een woning in een ‘vreemd’ land.

In de meivakantie van 2006 trokken we naar Spanje waar we met diverse huizen-aanbieders afspraken hadden. Claus was de laatste met wie we die week op pad gingen. We bezochten die dag Retamar en dat voelde goed.  En het was een verademing na alle drukte op projecten die we daarvoor gezien hadden. Dit was een plek voor ons. Na terugkomst in Nederland hebben we toen vrij snel de knoop doorgehakt en het huis op Retamar gekocht.

Vanaf maart 2007 verblijven we nu definitief in Spanje en hebben in het afgelopen jaar de begeleiding en dienstverlening van Claus als zeer positief ervaren. Het voelde als een warm bad. We werden weer bevestigd in het gevoel van vertrouwen en waren keer op keer aangenaam verrast over alle service die geboden werd. Claus stond ons met raad en daad bij en niet alleen omtrent de nieuwe woning, ook allerlei aspecten van het Spaanse leven kwamen daarin voorbij. Als we alles op een rijtje zetten, is een huis aankopen via NICLA aan te bevelen en wel om de volgende redenen:

– het feit dat er zo goed naar je wensen geluisterd wordt en daardoor
– to the point informatie over woningen op de markt
– de complete en verzorgde brochures van mogelijke woningen
– het vertrouwen dat Claus uitstraalt en ook waarmaakt
– kennis van zaken over de Spaanse regelgeving
– een netwerk ter plaatse van juristen, verzekeraars, bankmensen, verhuurders van tijdelijke huisvesting etc.
– de vele energie die NICLA in ons, de aankoop en de uiteindelijke verhuizing heeft gestoken

Voor ons was je meer dan alleen maar makelaar. Hartelijk dank voor je inzet. Wij zijn meer dan tevreden en genieten nu van een heerlijk leven in het zonnige zuiden.

Berthe van der Aart en Yolly Thijssen
Gekocht in Residencial Retamar – Partaloa (Almería)
Email:  bertheyolly@gmail.com

————————————————————————————————————————————————————————

Ondanks alle negatieve publiciteit over huizen kopen in Spanje, hebben wij medio 2006 besloten de gok te wagen. Na veel zoeken op internet naar makelaars waarbij we een goed gevoel kregen, hebben we gekozen om met NICLA van Claus van Mierlo verder te gaan. We hebben hem voordat we afreisden naar Spanje ontmoet op de beurs in Houten en deze ontmoeting bevestigde het gevoel wat we al hadden, dit kantoor doet werkelijk haar best voor ons.

Toen we volgens afspraak arriveerden in Vera bij NICLA op kantoor stond de koffie klaar en was er al veel voorwerk door hen verricht. Diverse projecten werden aan ons voorgelegd, waarbij zeer goed rekening was gehouden met onze wensen en voorkeuren. Daarna gingen we op pad, 2 dagen lang huizen kijken. Soms vergezeld van nog andere personen, soms Claus en wij alleen.

Op enig moment heeft hij ons in contact gebracht met Gerd en Ann, werkzaam als commerciële afgevaardigden van de uiteindelijke bouwer. Deze 2 jonge Belgen zijn net zo gedreven als Claus en  ook bij hen hadden we een goed gevoel over de samenwerking. Er werd contact gezocht met de Spaanse projectleider Juan en binnen 2 dagen was de koop gesloten.

Daarna heeft Claus ons nog bijgestaan met het regelen van allerlei zaken en ons in contact gebracht met Linda een van oorsprong Belgische advocaat die onze juridische zaken behartigt. Met dit gehele team achter ons hebben we tegen elkaar en andere mensen gezegd; Als dit fout gaat, gaat alles in Spanje fout.

In mei 2007 waren de vergunningen allemaal geregeld en is men met de bouw begonnen. Wij zijn gaan kijken en ook toen zijn we bijgestaan door bovengenoemd team. Wij zijn samen met Ann en Claus een keuken en tegels gaan uitzoeken en hebben diverse keren samen met hen overleg gehad met de projectleider.

Tijdens de bouw zijn we telkens op de hoogte gehouden middels emails en vele foto’s

In november was het huis voor Spaanse begrippen nagenoeg klaar en mochten we het gaan inrichten van de projectleider. Helaas was het nog niet geheel klaar volgens onze Nederlandse begrippen, maar dit vorderde gedurende de tijd dat we er waren. Als je het huis betrekt, word je gevraagd een lijst op te stellen met alle zaken waar je het niet mee eens bent en dit wordt dan nog allemaal opgelost. In januari zijn we er weer geweest en zijn weer een aantal zaken van deze lijst afgerond en in maart zal de rest volgen. Dit gebeurt allemaal in goed onderling overleg. De Spaanse mensen zijn heel bereidwillig om oplossingen te bedenken en Gerd, Ann en Claus houden toezicht hierop dat ook alles wordt opgelost.

Kortom wij kunnen iedereen aanraden om met deze mensen in zee te gaan bij het bouwen van een huis in Spanje

Kees en Dorothé Jacobs
Gekocht in Huercal Overa (Almería)

————————————————————————————————————————————————————————

Hieronder onze oprechte positieve ervaringen die geleid hebben tot de aankoop van ons appartement in Al Andalus Thalassa in Vera Playa.

We wilden op enig moment investeren in onroerend goed in het buitenland In eerste instantie was ons oog gevallen op Dubai. Echter na 2 dramatisch verlopen pogingen aldaar besloten we van investeren in Dubai af te zien

Omdat we toch niet op wilden geven, hebben we een tweede woning beurs bezocht in Hilversum. Daar werden meerdere landen vertegenwoordigd waaronder Spanje. Ook al dachten we dat Spanje niet meer het land was om in onroerend goed te investeren, wist jullie Nederlandse relatie in tegenstelling tot andere deelnemers op die beurs ons te overtuigen dat de Costa de Almeria in Spanje zeker de moeite was om te investeren.

Hij bracht ons in contact met jullie, NICLA. Na het eerste e-mail en telefoonverkeer hadden we gelijk een goed gevoel bij NICLA. Geen gladde praatjes, heel ontspannen en oprecht en zeer veel vakkennis. Daarom besloten we Vera Playa te bezoeken in maart 2007. We hadden maar 3 dagen. Die dagen hadden we gepland om ons te oriënteren en te verdiepen in de Costa de Almeria. We waren zeker niet van plan om over 1 nacht ijs te gaan. Later bleek niets minder waar. Claus had voor deze 3 dagen in overleg met ons al een planning gemaakt, zodat we efficiënt met deze dagen om konden gaan. Zo zouden we een goede indruk hebben van NICLA en de omgeving en van alles wat met een aankoop te maken had. Claus had ons al diverse hotels aangeraden om tijdens onze 3 dagen te verblijven.

Na een warm onthaal en eerste gesprek met Claus werden we steeds meer gecharmeerd van NICLA en de omgeving. We hadden voor ons bezoek tal van vragen verzameld waarmee we wilden voorkomen dat we om in een later stadium voor vervelende verrassingen zouden komen te staan. Deze vragen gingen van kosten van gemeente belastingen tot aan hypotheken en ingewikkelde juridische vraagstukken. Door Claus’ vakkennis werden deze vragen zeer helder beantwoord en werd ons beeld van NICLA en het investeren in Spanje steeds vertrouwder.

Vervolgens heeft Claus ons projecten laten zien die aan onze wensen voldeden. Zo hebben we ook urbanisatie Al Andalus Residencial bezocht.

Deze urbanisatie was het kleine zusje van het Al Andalus Thalassa welke op dat moment nog in aanbouw was. Desondanks hebben we ook Al Andalus Thalassa bezocht en ook verschillende showhuizen bekeken. We waren gelijk verliefd op de Andalusische stijl van de appartementen en wisten gelijk dat we zoiets zochten. Claus heeft ons verschillende showhuizen laten zien om de juiste indruk te krijgen van de indeling en verschillen.

Tijdens de toer vertelde Claus ons alles over de geschiedenis en de toekomst van het gebied, waarmee hij ons duidelijk maakte dat investeren in dit gebied een goede keuze was. Hierbij moet u zich niet een gladde verkoper voorstellen, maar een ontspannen en oprechte verkoper. U zult begrijpen wat we bedoelen als u Claus binnenkort ontmoet.

Claus heeft ons de dag erop de omgeving laten zien. We merkten eigenlijk helemaal met meer dat we “maar” 3 dagen hadden. Door de ontspannen omgang en indruk leek het alsof we op vakantie waren. Heerlijke Spaanse kustplaatsen zoals Vera Playa zelf, Garrucha en Mojacar Playa, leuke restaurantjes en voldoende te doen voor jong en oud. Daarom besloten we tijdens een heerlijk diner met Claus in het aan te raden restaurant SOLO tegen onze eigen verwachting in om de knoop door te hakken en dat Vera Playa onze plaats werd om een aankoop te doen en wel in de urbanisatie Al Andalus Thalassa.

Claus nam ons mee naar het kantoor van het bouwbedrijf. Daar vonden we de miniatuur (maquette) van Thalassa en alle nog beschikbare appartementen. In het kantoor merkten we dat Claus een graag geziene gast was en hij bleek er kind aan huis. Met zijn vloeiende Spaans werden vragen vertaald en beantwoord.

Omdat een aankoop van een woning in het buitenland een hele stap is, hebben we behoorlijk gewikt en gewogen voordat we het juiste appartement uit hadden gekozen. We zijn erg kieskeurig van aard en Claus heeft ons meerdere keren op en neer gereden naar Thalassa om de juiste keus te maken. Hiervoor is heel veel geduld nodig en Claus had dat geduld. Niks geen druk of opdringerig gedrag over welke keuze we moesten maken.

Nadat we de juiste keus hadden gemaakt heeft Claus ons verder begeleid in het reserveren van het gekozen appartement, het openen van een bankrekening en heeft hij ons in contact gebracht met een Nederlands en Spaans sprekende advocaat Linda. Linda heeft ons meegenomen naar een notaris om haar te volmachten zodat zij daarmee alles namens ons kon regelen zoals een hypotheek, aanvragen van gas, water en licht en het tekenen van de notariële akte bij oplevering enz.

Zo was alles in de krappe 3 dagen geregeld en hadden wij een heel positief gevoel over alles wat Claus voor ons had betekend.

Vanaf dat moment was het wachten op de oplevering wat uiteindelijk begin januari plaatsvond. In de tussentijd heeft Claus ons regelmatig op de hoogte gehouden over de bouw, eventuele vertraging, de vooroplevering en met het sturen van foto’s. We kregen dus zeker niet de indruk dat we na het reserveren van het appartement aan ons lot overgelaten werden.

Van 31-12 tm 8-1 bezochten we Vera Playa ivm de oplevering en de inrichting van ons appartement. Helaas was er op het laatste moment een kink m de kabel gekomen. De betreffende bank deed plotseling moeilijk over het verstrekken van de hypotheek. Omdat we maar een week hadden en het in Spanje feestdagen waren, was het extra moeilijk om de kink in de kabel weg te nemen Een periode van spanning en frustratie brak aan jegens de bank en de Spaanse mañana mañana mentaliteit.

Hierin heeft Claus bewezen dat hij een vakman is. Door zijn doortastend optreden hebben we uiteindelijk toch nog in die week onze sleutel gekregen en hebben we ons appartement ingericht. Als alles op rolletjes loopt is makkelijk om jezelf te bewijzen, maar als je je kunt bewijzen zodra het tegenzit, dan nemen wij ons petje daanvoor af. Dit maakt voor ons het verschil tussen zomaar een makelaar en NICLA. Daarom raden wij NICLA ook ten zeerste aan als u in Spanje een woning overweegt te kopen.

Claus, heel erg bedankt voor je begeleiding van begin tot eind en de daarmee gepaaide liefde voor je vak en onbegrensde vakkennis.

Hans en Caroline
Gekocht in Al Andalus Thalassa – Vera Playa (Almería)

Als u dit appartement wilt huren, kunt u contact met NICLA op nemen

————————————————————————————————————————————————————————

Na een paar jaar nadenken over de de aankoop van een woning in Spanje zijn we eind 2005 het internet actief beginnen afspeuren naar een 2de verblijf. Geleidelijk groeide een goed beeld van wat we precies zochten, en in welke regio. De zoektocht werd intensiever, we legden een lijstje aan met nieuwbouwprojecten die, volgens de website, beantwoordden aan onze wensen, zowel inzake concept, prijscategorie en datum oplevering. Terzelfdertijd werden we selectiever in de websites die we regelmatig bezochten. De NICLA website viel hierbij positief op vanwege de uitgebreide omschrijving van projecten, woningen, omgeving en indicatieve prijzen. Extra informatie m.b.t. aankoop van een woning werd geverifieerd t.o.v. andere bronnen en bleek steeds accuraat te zijn. Aangezien NICLA de meeste projecten die ons interesseerden in portefeuille had beslisten we in maart 06 om de stap in het onbekende te zetten en contact op te nemen. De eerste e-briefwisseling verliep vlot en onze vragen naar aanpak van een bezoek ter plaatse, begeleiding door NICLA en de voorwaarden m.b.t. de begeleiding overtuigden ons om het bezoek concreet in te plannen.

De kennismaking ter plaatse, NICLA was net verhuisd naar hun nieuwe stek nabij Vera, viel goed mee. Na een gesprek om onze verwachtingen zo duidelijk mogelijk te kaderen en de lijst van te bezoeken projecten door te nemen konden we op verkenning vertrekken. Dit gebeurde op vrijdag en zaterdag. Meteen viel op dat NICLA de plaatselijke situatie goed kende en kwaliteitsvol advies kon geven over de betrouwbaarheid van de bouwmaatschappijen en van de aangekondigde opleveringen. Tijdens de bezichtiging werd voldoende ruimte gelaten om alles op het gemak te bekijken en om onderling de plus- en minpunten te bespreken in alle discretie. Naast de projecten die we zelf hadden uitgezocht stelde NICLA ons nog een aantal andere projecten voor binnen het vooropgestelde budget en conform verwachtingspatroon.

Op zondag konden we met ons tweetjes alles rustig overlopen en onze voorkeur concretiseren. Op maandag volgde een 2de bezoek aan de showflat in het verkozen project. Er werd ruim tijd uitgetrokken om een keuze te maken tussen de verschillende beschikbare appartementen waarbij we nuttige tips kregen wat betreft zonneligging en zwembad om vlotter te kunnen verhuren. Daarna bracht NICLA ons in contact met een nederlandstalige advocate – altijd aangenaam om juridische documenten en volmachten in de eigen taal te kunnen bespreken – om de nodige volmachten te regelen die een verdere afhandeling van de paperassen ter plaatse zouden vergemakkelijken na ons vertrek.

In de periode die hierop volgde kregen we bevestiging dat de nodige administratieve stappen goed verlopen waren en werden een aantal foto’s doorgestuurd die de progressie van het project mooi aantoonden. Even was een extra tussenkomst nodig om de ondertekende versie van het aankoopcontract in handen te krijgen en dan begon het aftellen. NICLA kon ons bevestigen dat de vooropgestelde opleveringsdatum (midden juli) vrij stipt zou worden  gerespecteerd zodat we al in februari onze vluchten – aan lagere prijs – konden vastleggen.

In mei ontvingen we van de bouwheer een uitnodigingsbrief voor een voorlopige inspectie en ook hier konden we een beroep doen op ondersteuning van NICLA. Het aftellen kon beginnen, met nog even een kritisch moment toen we via de advocate te horen kregen dat de oplevering pas eind juli zou gebeuren. Opnieuw werd een beroep gedaan op NICLA om bij de bouwfirma een vroegere oplevering te bepleiten, met goed gevolg want uiteindelijk konden we op vrijdag 13 juli de sleutels van onze nieuwe woning in ontvangst nemen.

Heerlijk! Het appartement zag er precies uit zoals we het voor ogen hadden. Er waren natuurlijk een paar kleine schoonheidsfoutjes, niet te vermijden bij een nieuwbouwproject, maar ook hier staat NICLA in voor de verdere opvolging met de bouwheer. Bij de verkenning van de regio bleek de lokale kennis van NICLA overduidelijk. De 3 projecten van onze initiële lijst waar NICLA twijfels had geuit over de zekerheid van tijdige oplevering waren stuk voor stuk nog in diverse bouwfases, van het terrein genivelleerd tot de funderingen zichtbaar, terwijl wij al volop van onze woning konden genieten.

Tot besluit kunnen we alleen maar beklemtonen dat de samenwerking met NICLA voor ons zeer positief is verlopen. Op geen enkel moment voelden we enige druk om tot een aankoop over te gaan of ongewenste interventies om onze keuze te beïnvloeden. Een aanrader!

Philippe Lambrecht & Annie De Coninck
Gekocht in Pueblo Salinas – Vera Playa (Almería)
Minister A. Declecrklaan 14 – Kortrijk – België
E-mail: lambrecht.adc@telenet.be

————————————————————————————————————————————————————————

Beste Claus,

Hierbij willen wij je bedanken voor de zeer goede begeleidingen die wij hebben ondervonden bij de aankoop van onze villa. In 2006 besloten wij om eens een kijkje te gaan nemen in Spanje voor eventuele aankoop van een woning. Na de diversen projecten te hebben bezocht viel uiteindelijk ons vertrouwen in Retamar. De reden waarom wij uiteindelijk tot dit besluit kwamen:

– De ongedwongen presentatie van de woningen.
– Goede uitleg van de mogelijkheden.
– Een vertrouwde indruk van Claus.
– Goede kennis van de Spaanse wetgeving

Na een paar dagen hebben wij dan ook besloten om met NICLA in zee te gaan en het Spaanse avontuur was begonnen. Na een perfecte begeleiding bij de aankoop en inrichting van onze villa werden wij ook verder geholpen met de papier winkel. Binnen korte termijn was dan ook alles geregeld notaris,jurist en de reservering van de villa. De verdere begeleiding van de bouw heeft Claus dan ook goed voor ons gevolgd . Wij werden door de diverse foto’s en e-mail op de hoogte gehouden van de vordering van de bouw. Ook werden de correctie en onze wensen tijdens de bouw door NICLA perfect geregeld. Uiteindelijk na 2 jaar begeleiding zijn wij nu de nieuwe eigenaren van onze villa.

Hennie & Gerda de Jong
Gekocht in Residencial Retamar – Partaloa (Almería)

————————————————————————————————————————————————————————

Beste Claus,

Wij willen je bedanken voor de uitstekende begeleiding die wij van je hebben gekregen bij de aankoop van ons appartement.

Zoals je weet, hebben wij een zeer slechte ervaring gehad bij een andere makelaar in Spanje en hadden eigenlijk geen vertrouwen meer om iets aan te kopen in Spanje.

Sinds wij met NICLA in contakt zijn gekomen en je ons hebt bijgestaan bij het zoeken en eventueel over te gaan tot aankoop van onroerend goed hebben wij weer het vertrouwen teruggekregen.

Inmiddels zijn wij de trotste eigenaars van een appartement in Pueblo Salinas in Vera geworden, het is ons zo goed bevallen dat wij weer samen met Claus op zoek gaan naar nog een volgend project.

NICLA is echt een aanbeveling waard!!!

Marcel & Nancy
Gekocht in Pueblo Salinas – Vera Playa (Almería)

————————————————————————————————————————————————————————

Het was voor ons een geweldige ervaring om de aankoopbemiddeling van onze woning in Vera Playa met NICLA te ondernemen: proactief en adviserend en geheel relaxed alsof je bij een delicatessenwinkel inkopen doet en alleen voor het allerbeste de transactie aangaat.
Waar voor je geld en on(t) roerend goed!!

Graag maken we duidelijk, hoe we tot dit oordeel zijn gekomen. Onderstaand een greep uit de activiteiten van NICLA, die ons tot een uiterst tevreden klant hebben gemaakt:

– de correcte opvang,
– de gemaakte afspraken,
– de zeer goed verzorgde website,
– het uitstekende Spaanse netwerk,
– het openen van een bankrekening etc.
– de zorg die aan de klant wordt besteed,
– het begeleiden naar de gewenste objecten,
– de voortreffelijke kennis van de Spaanse regelgeving,
– het zorgvuldig afdekken van de optie op een huis (reservering),
– het zorgvuldige voorwerk bij het scherp krijgen van de klantvraag,
– de uitstekende vaardigheid in de beheersing van de Spaanse taal
– de voortreffelijke aankoopbemiddeling, die dit kantoor heel recent heeft geleverd,
– het tijdig aangeven van de consequenties van een aankoop van een huis in Spanje,
– het tempo in het verkrijgen van een gevolmachtigd advocaat en het bekrachtigen van de volmacht bij een notaris.

Dit is zo maar een greep uit de uiterst correcte en zorgvuldige dienstverlening van NICLA.

Ruurd en Mieke Reitsma
Gekocht in Fuentemar – Garrucha (Almería)
Choristenpad 51
3766 BB Soest
Tel: +31 (0)35-6037701
Fax: +31 (0)35-6037702

————————————————————————————————————————————————————————

Anna en ik hebben rond Pasen 2006 een huis in Spanje gekocht en de begeleiding is geheel door Claus van Mierlo (NICLA) uitgevoerd. Wij zijn zeer tevreden over de geboden service en kunnen de organisatie van harte aanraden.

Om u een beeld te geven wat er op je af komt en waar Claus ons in heeft bijgestaan, lees verder:

In 2005 besloten wij onze droom, het hebben van een tweede huis, verder gestalte te gaan geven.

Via sites op internet, de second home beurzen in Houten en Utrecht hebben wij een steeds intensiever contact opgebouwd met Claus en hem steeds specifiekere vragen gesteld. De meeste antwoorden had hij als parate kennis en daar waar dat niet het geval was, werd e.e.a. onderzocht en werd er prompt op terug gekomen.

De week voor Pasen hadden wij afgesproken een aantal panden ter plekke te bezichtigen en Claus toonde zich daar de gastheer pur sang, zonder te pushen dat wij actie moesten ondernemen. Wij hebben een mondelinge optie op het huis dat wij nu in bezit hebben, genomen en vanaf het moment dat wij ja hebben gezegd, ging het circus pas echt draaien.

Claus heeft ons op professionele begeleid, geïntroduceerd bij een (Vlaams sprekende) advocate waar zij zelf ook zaken mee doen, ons meegenomen naar meubelzaken, keukenzaken en regelmatig als tolk gefungeerd. Aangezien wij niet in staat waren altijd ter plekke te zijn, heeft Claus op een gegeven moment ook de honeurs waargenomen, onder andere door te checken of de bescheiden voor de advocaat er tijdig waren, alsmede correct.

Voor ons, die op dat moment helemaal geen Spaans beheersten, heeft Claus ons niet alleen vertrouwen gegeven, echter ook met raad en daad ons bijgestaan; kortom NICLA is een aanrader !

Wij hopen ook in de toekomst in contact te blijven met dit sympathieke bedrijf. Succes met uw beslissing

Anna en Nicolaas, Nederland

Indien gewenst kunt u via NICLA contact met ons opnemen voor eventuele verdere toelichting.

————————————————————————————————————————————————————————

 

 

  4 Responses to “Referenties”

  1. Door omstandigheden moesten wij ons heerlijke huis in de campo van Vera verkopen. De publicatiemethoden van Claus, met foto’s, video’s en drones is voortreffelijk. We kregen goede aandacht. Het resultaat was dat ons huis in een jaar verkocht was, zelfs in corona-tijd. Kortom, we zijn uitstekend geholpen en de adviezen van Claus waren van grote waarde. Ook zijn hulp in de Spaanse bureacratie was heel nuttig. Bedankt Claus, je maakte er goed werk van!

  2. Op zoek naar een adviseur bij koopbemiddeling appartement Barcelona nam ik contact op met Claus van Mierlo. Hij vertelde mij dat zijn bureau natuurlijk best mij als klant wil hebben, maar dat het wellicht beter is in Barcelona zelf een adviseur te nemen (omdat zijn eigen bureau zich met name op zuidelijk Spanje richt). Hij gaf mij vervolgens het adres van een geschikt en betrouwbaar bureau. Vandaag is de koop – met behulp van deze koopbemiddelaar- afgerond.

    Hulde aan Claus van Mierlo die de klant centraal stelt, zijn eigenbelang opzij schuift en mij doorverwijst naar een adviseur in Barcelona, die het vervolgens perfect heeft afgerond.

    Super gratis service!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)