Opnames film 'Exodus' in het Spaanse Almería | Onderweg naar Spanje
Oct 282013
 

Na vele audities voor figuranten zijn de opnames van de nieuwe Ridley Scott film in volle gang. Op diverse locaties in de provincie Almeria zijn grote filmsets gebouwd voor de verfilming van ‘Exodus’, de uittocht door Mozes. De film vertelt het verhaal van Mozes die het Israelische volk vanuit Egypte leidt naar het Beloofde Land.

Christian-Bale-in-ExodusTot half november zal er gefilmd worden in de Sierra Alhamilla (woestijn bij Tabernas), waar een heel dorp is nagebouwd en in het gebied rondom Macael. De hoofdrol van Mozes in deze blockbuster is weggelegd voor Christian Bale (Batman). Daarnaast schitteren Sigourney Weaver, Joel Edgerton (The Great Gatsby), Aaron Paul (Breaking Bad), John Turturro en Ben Kingsley. Voor deze film zijn 2.000 figuranten ingehuurd en spelen o.a. 200 paarden en 4 Afrikaanse olifanten een rol.

De opnames brengen de provincie Almeria zo’n 23 miljoen euro op en men is reeds een lobby gestart om regisseur Ridley Scott ervan te overtuigen de sets te laten staan als toeristische attractie naast de vele filmsets die de provincie sinds de jaren ’60 heeft verworven.

De voorlopige planning is dat de film ‘Exodus’ in december 2014 in première gaat.

 

 

 

Zie hier de officiële trailer van de film:


  2 Responses to “‘Exodus’: Mozes in de woestijn van Almería”

  1. beste,
    in september gaan we voor 2 weken naar de sierra alhamilla (bédar).
    graag had ik zoveel mogelijk informatie verzameld en praktische tips ontvangen zoals waar je welke dieren kan zien, waar je goedkoopst aankopen kan doen, kustplaatsen met terrasjes, enz…
    hartelijk dank bij voorbaat
    marc

  2. Ben benieuwd naar deze fantastische film!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)