Fort Bravo: waan je een dag in het Wilde Westen | Onderweg naar Spanje
Aug 082013
 

In de vakantieperiode zijn veel mensen op zoek naar leuke excursies voor een gezellig dagje uit. Nu zijn er in de provincie Almería zeer veel mogelijkheden om de dag te besteden. De vele kilometers strand en de rustige baaitjes in natuurgebieden nodigen uit tot een heerlijk relaxte dag aan zee, maar, zoals ik eerder liet zien in mijn blog over de Costa de Almería, is er in deze regio nog veel meer te beleven. Wat dacht u van een reis terug in de tijd, naar de wereld van de cowboys en de indianen? Een filmwereld, waar jong en oud weer even kind wordt.

IMG_2964Fort Bravo, gelegen in de enige woestijn van Europa op slechts 2 km van het dorp Tabernas, vormt al sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw het decor voor zeer veel films. Regisseurs van over de hele wereld ontdekten dit stukje Spanje, uniek vanwege het afwisselende landschap en het aangename klimaat dat het mogelijk maakt om het hele jaar door te filmen. Zowel in de woestijn van Tabernas als in de ‘filmdorpjes’ eromheen werden (gedeeltes) van kassuccessen opgenomen. U kent zeker één of meerdere films uit deze regio, bijv. Bud Spencer & Terrence Hill, Once upon a time in the West, Indiana Jones and the last Crusade, Young Indiana Jones, Laurence of Arabia, The good, the bad and the ugly, Astrix & Obelix, Zorro, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Actueel

Hoewel er alleen in Fort Bravo al meer dan 200 films zijn opgenomen, staat de teller nog steeds niet stil. Nog steeds wordt dit ‘Western-dorpje’ gebruikt om (gedeeltes van) films, commercials en videoclips te schieten.

Op dit moment trekt de bekende regisseur Ridley Scott (Thelma and Louise, Gladiator, Black Hawk Down, Blade Runner, Robin Hood, Prometheus, etc.) door de regio Almería om opnames te maken voor zijn nieuwste film ‘Exodus’ met in de hoofdrol Christian Bale (o.a. Batman). Dus als u in de buurt bent, zou u zo maar in een film terecht kunnen komen, want ze zoeken nog steeds veel figuranten.

Neem een kijkje in Fort Bravo, zodat u alvast de weg kent als u gaat acteren:


In de reportage (<- volg link), die ik enkele weken geleden in Fort Bravo maakte, ziet u meer foto’s van dit bijzondere dorp waar gebouwen soms 4 voorgevels hebben, zodat ze vanuit meerdere hoeken gefilmd kunnen worden…

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)