NICLA's Skype-spreekuur: gratis info over Spaanse woningen | Onderweg naar Spanje
Aug 172013
 

Naast het begeleiden van de aan- of verkoop van Spaanse woningen en alles wat daarbij komt kijken, ben ik ook altijd druk met het beantwoorden van vragen en het verstrekken van meer informatie. Dit gebeurt heel vaak via e-mail of op dit blog, maar steeds vaker word ik gebeld met algemene vragen omtrent Spaans onroerend goed. Veel mensen willen advies over een potentiële aankoop, wetgeving, etc. Omdat de kosten voor het bellen met Spanje vanuit Nederland of België soms een struikelblok kan zijn en er inmiddels al heel veel mensen gebruik maken van Skype, introduceer ik hierbij het NICLA Skype-spreekuur.

NICLA Skype spreekuurGratis bellen via Skype

Via Skype kunt u gratis bellen tussen twee computers waarop Skype is geïnstalleerd. Ook de software is gratis en het enige wat u moet doen is deze installeren. Als u Skype nog niet gebruikt, adviseer ik u onderstaande video zéker te bekijken, want daarin neem ik u ‘aan de hand’ mee bij de installatie van het programma. Het mooie van Skype is bovendien, dat de applicatie ook geïnstalleerd kan worden op uw smartphone of tablet, zodat u altijd gratis kunt bellen met andere Skype-gebruikers of voordelig kunt bellen naar vaste of mobiele nummers indien u via Skype beltegoed koopt.

Uiteraard kunt u mij bellen wanneer het u het beste uitkomt, maar het komt regelmatig voor dat ik er niet ben en natuurlijk bel ik u dan wel terug in de hoop dat ú dan thuis bent en het u gelegen komt dat ik op dat moment bel. Mensen die mij al via Skype bellen, ondervinden hetzelfde. Omdat Skype bij mij ‘online’ is zodra ik mijn computer aanzet, lijkt het of ik aanwezig ben. Ik kan echter bijvoorbeeld met klanten naar een bezichtiging zijn, terwijl de computer op kantoor gewoon aan staat. Nu weet ik wel, dat ik de Skype-status op ‘afwezig’ kan zetten, maar dat vind ik zo onvriendelijk, net of je zegt “nu even niet”. Daarom dus nu het Skype-spreekuur.

 

 

 

Wat heeft u verder nodig?

Om Skype te gebruiken, heeft u ‘iets’ nodig waarmee u kunt communiceren: spreken en luisteren. Ik schrijf daarom bewust ‘iets’ want dat kan op verschillende manieren. Er zijn speciale Skype-phones in de handel die u via USB aansluit op uw computer. Daarnaast kunt u gebruik maken van uw speakers en de microfoon in uw webcam. Persoonlijk geef ik tegenwoordig (vroeger gebruikte ik een Skype-phone) de voorkeur aan een headset, zowel voor de computer als bij het gebruik op mobiele devices zoals smartphone of tablet.

Wanneer is het Skype-spreekuur?

Om er zeker van te zijn dat u mij via Skype kunt bereiken en ik ook daadwerkelijk aanwezig ben om uw vragen te beantwoorden en u meer informatie te geven over Spaans onroerend goed en alles wat daarbij komt kijken, zorg ik ervoor dat ik 1 dag in de week altijd op hetzelfde uur beschikbaar ben. Als ik met iemand anders in gesprek ben op het moment dat u mij via Skype probeert te bereiken, dan krijgt u daarvan vanzelf een melding. Laat in dat geval via de chat-optie een bericht achter, zodat ik contact met u kan opnemen.

Het Skype-spreekuur wordt wekelijks gehouden op dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur.

Voeg NICLA nu alvast toe aan uw contactpersonen in Skype. Dit doet u door bovenin uw Skype-programma te klikken op: ‘Contactpersonen’ -> ‘Contactpersoon toevoegen’ -> ‘Skype-gids doorzoeken’. In de Skype-gids zoekt u naar de Skype-naam van NICLA: www.nicla.nl. Zodra uw verzoek om contact is goedgekeurd, ziet u aan het groene Skype-logo wanneer ik online ben. U kunt me dan bereiken.

Mocht u nog vragen hebben, plaats hieronder dan een reactie of stuur me een e-mail, zodat ik u nader kan informeren.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)