Prijsvergelijking met Spanje | Onderweg naar Spanje
Mar 212017
 

Regelmatig krijg ik vragen van mensen wat het ‘dagelijkse leven’ in Spanje kost en hoeveel voordeliger dat is in vergelijking met Nederland en België. Dat is natuurlijk een zeer persoonlijk item, want hoe leeft iemand, wat is luxe en wat is normaal ‘standaard’? Moeilijk te bepalen voor een ander dus, maar uiteraard is dit wel voor iedereen individueel te onderzoeken.

Persoonlijk onderzoek

Veel klanten hebben zo’n onderzoek dan ook zelf uitgevoerd. Ze noteerden heel eenvoudig wat hun dagelijkse boodschappen bij de supermarkt in hun woonplaats kostten en gingen vervolgens kijken hoeveel ze kwijt waren voor dezelfde producten in een Spaanse supermarkt. Het ging hen dan vooral om de basiszaken, die je regelmatig koopt, zoals brood, beleg, aardappelen, groente, vlees, (fris)drank, toiletpapier, etc. Onafhankelijk van elkaar kwamen de Belgische en Nederlandse klanten altijd uit op een besparing van zo’n 40% bij de aankopen in Spanje.

Zelf onderzoeken

De Engelstalige website Numbeo heeft een uitgebreide database opgebouwd om allerlei zaken te vergelijken. Dit vergelijk kan uitgevoerd worden tussen landen, maar ook tussen steden, zodat het heel specifiek bekeken en onderzocht kan worden. Natuurlijk staan niet alle dorpen en gehuchten in de database, maar u kunt een nabij gelegen grotere plaats kiezen om uw eigen vergelijking te maken.

>> Klik hierboven voor uw persoonlijke vergelijking <<

Uitproberen

Om zélf een vergelijking te maken, vult u onder 1.) uw huidige woonplaats in (of een nabij gelegen grotere plaats als uw dorp/stad niet herkend wordt). Bij 2.) vult u de plaats in waarmee u wenst te vergelijken en vervolgens klikt u op ‘Compare’, waarna u het overzicht van de vergelijking te zien krijgt.

Overzicht

De vergelijking geeft een uitgebreid overzicht van:
– eten en drinken in een restaurant
– dagelijkse boodschappen
– transportmiddelen
– nutsvoorzieningen
– sport/ontspanning
– kinderopvang en scholing
– kleding en schoenen
– huurprijzen
– prijzen van koopwoningen
– salaris en financiering

Probeer het eens uit…

 

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)