2 generaties makelaar: in gesprek met mijn vader | Onderweg naar Spanje
Nov 222017
 

“Vroeger was alles beter…” Een gevleugelde uitspraak, maar is het ook écht zo?!
Om te kijken en te vergelijken hoe de makelaardij zich in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld heeft, ging ik in gesprek met mijn vader, die zélf ook makelaar was, maar nu inmiddels gepensioneerd is. We keken terug op hoe het vak vroeger werd uitgevoerd en wat de verschillen zijn met de huidige makelaardij.

Stellingen

Aan de hand van 7 stellingen spraken we over diverse onderwerpen binnen zowel de Spaanse als de Nederlandse makelaardij. Dat het beroep ‘makelaar’ in de loop der jaren geëvalueerd is, zal duidelijk zijn, maar was u zich ervan bewust welke invloed dat op ú, als woonconsument, heeft?

Live Uitzending

Het gesprek is op een zondagochtend live uitgezonden via Facebook vanuit mijn kantoor in Vera. Voor mijn vader was het de eerste keer dat hij live in een uitzending was, maar toen ik het idee voorlegde, werkte hij er graag aan mee.

Bekijk onderstaande uitzending.
Onder de video staan de tijden waarop de diverse stellingen besproken worden, zodat u eenvoudig kunt scrollen indien u dat wenst.

Ik wens u, mede namens mijn vader, veel kijkplezier!

 

Om te scrollen naar de gewenste stelling schuift u de positie van de video naar de gewenste tijd, die aangegeven wordt aan de rechterzijde:
1) Vroeger was de makelaardij persoonlijker -> begint op -42:57
2) Internet heeft de makelaardij veranderd -> begint op -39:58
3) Digitaal werkt beter in de makelaardij -> begint op -33:16
4) Social Media en makelaardij gaan uitstekend samen -> begint op -30:16
5) Niet-exclusieve verkoopopdrachten zijn beter voor zowel koper als verkoper -> begint op -24:46
6) De makelaardij in Spanje is intensiever dan in Nederland of België -> begint op -18:22
7) Het beroep ‘makelaar’ moet beter beschermd worden -> begint op -12:12

Uiteraard is het nog steeds mogelijk om uw zienswijze, op- of aanmerkingen te ventileren. Dat kan hieronder in een reactie.

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)