Nieuw Paramount pretpark in Alhama de Murcia - Spanje | Onderweg naar Spanje
Nov 252011
 

Na veel eerdere geruchten heeft Paramount dan nu officieel de plannen gepresenteerd voor een themapark in Alhama de Murcia. Het park zal gebouwd worden op een terrein van ruim 150 hectare en wordt opgesplitst in pretpark en ‘Lifestyle Centre’, bestaande uit hotels, vrijetijdsbesteding zoals winkels en een zakencentrum.

Pretpark

Het pretpark zal bestaan uit grote attracties gebaseerd op de bekende films van Paramount. Daarnaast komen er 2 thema-hotels, winkels en restaurants in de stijl van Hollywood. Verder wordt er o.a. gedacht aan de bouw van 7 hotels, een groot congres-gebouw, een openlucht theater voor 15.000 personen en een commercieel centrum.

De totale investering wordt beraamd op ruim 1 miljard euro en de bouw van dit enorme project schept 16.500 arbeidsplaatsen. Na de opening zullen er nog eens 6.100 banen bij komen. Al met al zal het park een enorme boost betekenen voor de economie.

Locatie

Men heeft voor Alhama de Murcia gekozen vanwege het zonnige klimaat, de nabijheid van de stranden en de goede infrastructuur. Op korte afstand is het nieuwe vliegveld van Murcia (Corvera) gebouwd en in 2014 is de ingebruikname van de hoge snelheidslijn gepland. Naar verwachting wordt het Paramount-park geopend in 2015.

Video

In de video hieronder een eerste impressie van wat komen gaat…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)