Ontdek het Carnaval in Águilas (Murcia) | Onderweg naar Spanje
Feb 132015
 

Poster Carnaval AguilasElk jaar 40 dagen voor Pasen barst wereldwijd het Carnaval los. Op sommige plaatsen wordt het niet of nauwelijks gevierd, terwijl dat op andere plaatsen weer dubbel en dwars gecompenseerd wordt. Ook in Spanje wordt dit in veel dorpen en steden groots aangepakt. Hoewel de overwegend katholieke Spaanse bevolking de oorsprong van dit feest goed voor ogen heeft, is daar tijdens de ruim een week durende festiviteiten weinig van te merken. Vasten doen er nog weinig, maar feesten des te meer. Als men het over Carnaval in Spanje heeft, wordt er al snel gesproken over Cádiz of Tenerife, terwijl er in Águilas, provincie Murcia, ook op hele grote schaal gefeest wordt.

 

In onderstaande aflevering van NICLA TV een impressie van het Carnaval in Águilas. Voor sommigen zeer herkenbaar, maar voor anderen een openbaring. Als u nog nooit tijdens Carnaval in Águilas bent geweest, is het zeker aan te raden om eens een bezoekje te brengen in deze feestweek. Tenzij u natuurlijk niet van uitbundig uitgedoste feestgangers houdt, die zeer gedisciplineerd vaak in grote dansende loopgroepen deelnemen aan de uren-durende optochten. Deze optochten worden gedurende de week een aantal keren herhaald en vanwege de grote belangstelling staan er tribunes langs vrijwel de hele route, zodat iedereen het goed kan zien. Het programma van dit Carnaval in Águilas kunt u terugvinden op de website van dit evenement dat officieel is uitgeroepen tot “FIESTAS DE INTERÉS TURÍSTICO INTERNACIONAL”.

Video

Om een indruk te krijgen van de Carnavalsoptochten in Águilas nodig ik u uit om onderstaande video te bekijken. Het geeft een kleine impressie, maar uiteraard is het beter om het live te komen bekijken, zodat u kunt ervaren hoe het voelt om als vanzelf meegezogen te worden in het feestgedruis. Net als andere fiestas zorgt Carnaval voor verbroedering. Alle nationaliteiten zijn vertegenwoordigd en iedereen geniet.

(Als u de video niet kunt bekijken, klik dan op de titel van dit blog helemaal bovenaan de tekst)

Fotoreportages

Zoals u wellicht weet, is fotografie een grote hobby van mij. Het Carnaval in Águilas is dan ook een jaarlijks terugkerend foto-evenement. Hieronder een greep uit de Carnavalsfoto’s van de afgelopen jaren.

 

 

 

Mis niets en abonneer u gratis op NICLA TV

(klik hierboven)

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)