Virtuele Bezichtigingen in Spanje | Onderweg naar Spanje
Apr 152020
 

Op dit moment zitten de makelaars in Spanje thuis of werken ze op hun kantoor achter gesloten deuren. Tijdens de algehele lockdown, die vanaf 14 maart is ingegaan, moet iedereen zoveel mogelijk binnenblijven. Een bezoekje aan de supermarkt, apotheek, dokter of sigarettenwinkel is toegestaan en ook een klein rondje met de hond is mogelijk, maar dat is het dan wel.

Waar de makelaars in Nederland onder bepaalde voorwaarden nog bezichtigingen mogen doen, huizen in verkoop mogen nemen en dus hun werk nog kunnen uitvoeren, is het in Spanje ineens heel rustig op kantoor. Er komen nog steeds elke dag aanvragen voor brochures binnen en mensen willen graag op een lijst worden opgenomen om afspraken in te plannen vanaf het moment dat het weer mogelijk is, maar daar blijft het bij. Juist nu, in het voorjaar, wanneer het onder normale omstandigheden extra druk is met afspraken, bezichtigingen, de opstart van nieuwe projecten en veel mensen die hun woning verkoop-klaar hebben gemaakt om het in de markt te zetten, is alles ineens tot stilstand gekomen.

Tijd voor creativiteit

Deze tijd verplicht de makelaars in Spanje tot creativiteit en zodoende heb ook ik deze lockdown nuttig besteed door me te verdiepen in virtuele bezichtigingen met behulp van 360-graden foto’s. Zoals u wellicht weet, heb ik mijn hobby als fotograaf altijd al volledig benut bij de presentaties van het woningaanbod. Zo maak ik uitgebreide foto-reportages van alle woningen die wij vertegenwoordigen en wordt er een video opgenomen om een nóg beter totaalbeeld te geven. Het idee van virtuele bezichtigingen speelde al veel langer door mijn hoofd en ik heb ook al jaren een camera waarmee de 360-graden foto’s gemaakt kunnen worden. Het ontbrak me echter altijd aan tijd om te onderzoeken welke software het meest geschikt is, hoe ik de foto’s het beste kan bewerken en om de algehele ‘work-flow’ onder de knie te krijgen.

De afgelopen weken heb ik dus benut om, naast de algemene werkzaamheden, de mogelijkheden verder te testen en dat is gelukt. Omdat iedereen in Spanje de laatste twee weken voor Pasen thuis moest blijven, kon ik niet veel buiten de deur doen, maar nu zelfstandigen vanaf maandag (in Spanje kent men geen tweede Paasdag) weer aan het werk mochten, ben ik direct aan de slag gegaan en heb ik de eerste digitale bezichtigingen toegevoegd aan de informatie van de woningen op de diverse websites.

>>> Ervaar een Virtuele Bezichtiging! <<<

 

“Elk nadeel heb z’n voordeel”

Op deze manier is het tóch mogelijk om de gewenste woningen zowel van binnen als van buiten te bekijken. Gewoon vanuit uw eigen huis op uw eigen computer, laptop, tablet, smartphone of zélfs met een virtual reality bril. Vanwege de zeer goede reacties op deze nieuwe service heb ik al besloten dat dit ook na deze Corona-lockdown voortgezet zal worden en dat alle woningen een virtuele bezichtiging krijgen. Helaas moet ik me vanwege de huidige situatie beperken tot virtuele bezichtigingen van leegstaande woningen waarvan ik de sleutels heb, want ik mag nu eenvoudigweg niet naar bewoonde panden.

Omdat we niet weten wanneer de Spaanse regering het weer toestaat dat mensen de straat op mogen om winkels en kantoren te bezoeken, laat staan wanneer de grenzen weer open gaan en ook internationale klanten weer afspraken kunnen maken, proberen we er op deze manier maar het beste van te maken. Het voordeel is, dat geïnteresseerde klanten via de virtuele bezichtigingen nóg beter geïnformeerd zijn en zodoende steeds gerichter de gewenste woningen kunnen kiezen.

>>> Probeer het zelf! <<<

Blijf Binnen en Blijf Gezond!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)