Verzorgd blijven wonen in Spanje | Onderweg naar Spanje
Jan 212016
 

Dit keer een blog met een interessant idee om tot op hoge leeftijd te kunnen blijven genieten van het leven onder de Spaanse zon…

01 BouwpercelenOnbezorgd wonen onder de Spaanse zon, dat is een droom van veel mensen. Na hun pensioen vertrekken ze naar het zuiden om daar heerlijk te genieten van hun welverdiende rust en ondertussen kennis te maken met een nieuwe cultuur, een andere omgeving en wellicht een onbekende hobby en talent te ontdekken.

Bezorgdheid over ouderdom

Helaas, of gelukkig, worden we allemaal ouder en deze ouderdom zorgt voor veel twijfels. Twijfels over het feit of men nog wel in Spanje kan blijven wonen, of het niet te ‘zwaar’ zal zijn om in een vreemd land oud te worden, danwel angst voor wat de toekomst zal brengen; Kan ik rekenen op voldoende hulp en zorg als ik daar qua gezondheid behoefte aan heb?

Vaak zorgt deze bezorgdheid ervoor, dat men op latere leeftijd toch besluit om terug te keren naar het vaderland, zodat men in een bekende omgeving oud kan worden en verzekerd is van zorg in hun eigen taal. Hierop hebben we ingespeeld…

Oplossing

Voor een aantal mensen die reeds in Spanje wonen danwel plannen hebben om naar Andalucía te verhuizen, zal het niet meer nodig zijn om vanwege bovenstaande twijfels en onzekerheid terug te moeten keren naar Nederland of België.

06 Perceel 2 In de gemeente Cuevas del Almanzora (Almería), meer bepaald in Los Pinares, woont een Nederlands echtpaar Henk en Merel (68 en 64) op een groot perceel met een vakantiehuis en een woning voor hun medewerker. Na bijna 15 jaar met zeer veel plezier in deze regio te hebben gewoond, begonnen ook zij te twijfelen over hun toekomst. Zij hebben echter al zeer snel voor zichzelf besloten om zo lang mogelijk zelfstandig te willen blijven wonen. Omdat ook Henk en Merel zich realiseren dat ze ouder worden, zijn ze gaan nadenken over de organisatie van eventueel noodzakelijke hulp en zijn zodoende tot een goed doordachte oplossing gekomen.

Gezamenlijke zorg03 Perceel 1

Henk en Merel hebben nog twee bouwpercelen van 541 m² en 656 m², gelegen naast hun eigen perceel. Op deze percelen ligt een bestemmingsplan voor de bouw van een vrijstaande woning van maximaal 2 verdiepingen (begane grond en eerste verdieping). De invulling en uitvoering van de bouw is redelijk vrij, zolang er maar rekening gehouden wordt met de maximale hoogte en de minimale afstand tot de perceelsgrens van 3 meter. Henk en Merel bieden deze percelen nu te koop aan voor slechts € 60/m².

Het idee is om met 3 eigenaren gezamenlijk de noodzakelijke hulp in te kopen. Er woont reeds een medewerker van Henk en Merel in de houten woning op het terrein. Hij onderhoudt de tuinen, helpt bij de schoonmaak en heeft een opleiding tot bejaardenhelper gevolgd. Op deze manier kan iedereen zelfstandig op een eigen perceel blijven wonen, terwijl de gewenste hulp altijd binnen handbereik is.

Voorbeelden houten woningenBouwkosten

Naast de kosten van een perceel (resp. € 32.460,- K.K. en € 39.360,- K.K.) dient u natuurlijk ook rekening te houden met de bouw van uw nieuwe huis. Dit kan uiteraard traditioneel gebouwd worden, waarbij u volledige inspraak heeft over de indeling, materiaalgebruik, afwerking, kleurstelling, etc. danwel in de vorm van een houten Finse woning. In beide gevallen kunnen wij u volledig begeleiden.

Als kostenindicatie kunt u uitgaan van gemiddeld € 600/m² bij traditionele bouw, terwijl u al een Finse woning van 72 m² heeft vanaf € 40.000,- (ca. € 555/m²). In deze prijzen is de volledige afwerking inbegrepen, dus sleutelklaar.

Zowel bij de houten woningen als bij de traditioneel gebouwde huizen worden belangrijke zaken als isolatie en dubbel glas toegepast. In de traditionele bouw worden er uiteraard spouwmuren gemetseld waartussen de isolatie wordt aangebracht, maar ook bij de houten woningen worden de wanden geïsoleerd om vervolgens aan de binnenzijde voorzien te worden van een extra wandafwerking. Op die manier wordt de warmte buiten gehouden.

De kosten voor architect, vergunning en aansluitingen van water en elektra zijn overigens niet in de prijs inbegrepen.

 

 

Hierboven ziet u enkele voorbeelden van houten woningen,
maar u bent uiteraard geheel vrij in het ontwerp van uw eigen woning.

Locatie

De aangeboden percelen liggen aan een geasfalteerde doodlopende weg op 200 meter van de roeibaan en natuurgebied Sierra Almagro. Een klein eindje verder ligt het stuwmeer. Het authentieke dorp Cuevas del Almanzora bereikt u in 5 autominuten. Hier treft u alle voorzieningen zoals winkels, banken, bars, restaurant, supermarkt, medisch centrum, tandarts, etc.

08

In 15 autominuten bent u aan het strand van de Middellandse Zee. De Andalusische regio Costa de Almería staat bekend om haar zachte winters en droge klimaat. Een ideaal gebied voor mensen met reuma, hart- en vaatziekten, astma of andere longproblemen. Kortom: uw toekomstige woonlocatie is perfect gelegen. Nabij alle voorzieningen en het strand, maar toch ver genoeg van de drukke toeristen urbanisaties, zodat u zich thuis heerlijk rustig kunt terugtrekken en kunt genieten van wat het leven onder de Spaanse zon te bieden heeft.

Ter plaatse kijken

Indien u interesse heeft, bent u van harte welkom om ter plaatse te komen kijken. Wij kunnen u dan uitgebreid informeren en uw eventuele vragen beantwoorden. Uw verblijf kan georganiseerd worden in de vakantiewoning/gastenverblijf van Henk en Merel. Op die manier krijgt u het beste gevoel bij de locatie en kunt u zich goed inbeelden hoe het zou zijn om hier te wonen.

Informatie & Vragen

Voor meer informatie verwijs ik u naar de website waar u tevens de exacte locatie kunt terugvinden.
Bij vragen of interesse, verzoek ik u om hieronder een reactie achter te laten of een e-mail te sturen.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)