RTLZ belicht de Spaanse Woningmarkt | Onderweg naar Spanje
Dec 182015
 

Dat de Spaanse woningmarkt sterk in beweging is, zal voor niemand een verrassing zijn. Telkens worden records verbroken zowel waar het gaat om het aantal verkochte woningen per maand als om de prijsstelling van het onroerend goed in Spanje. Dit goede nieuws uit zuid-Europa is voor de media aanleiding om er weer meer aandacht aan te besteden.

RTLZ logoBegin december schreef Koen Greven al een artikel in NRC NEXT over de veranderingen op de huizenmarkt in Spanje. Hierin werd belicht hoe een en ander zich ontwikkeld heeft en wat eventuele gevolgen kunnen zijn of, beter gezegd, welke positieve resultaten dit op zou kunnen leveren. Naar aanleiding van dit artikel werd ik op woensdagmiddag gebeld door Alex Tieleman, journalist voor RTL. Hij vroeg me of ik mee zou willen werken aan een item voor het programma Z-today van RTLZ, waarin men de huidige Spaanse woningmarkt onder de loep wilde nemen, mede met het oog op de aankomende verkiezingen.

Korte termijn

De uitzending zou al op vrijdagavond zijn, dus heel veel tijd was er niet en zodoende moest het op korte termijn georganiseerd worden. We spraken af om de volgende dag (donderdag) bij elkaar te komen, maar vanwege de afstand tussen Madrid, waar Alex woont, en Vera gingen we op zoek naar een geschikte locatie. Omdat de woonwensen van de consument sinds de crisis enigszins veranderd zijn en men steeds meer kiest voor strak, licht en redelijk modern, kwamen we op het idee om zo’n woning als opnamelocatie te kiezen. Zodoende belde ik met de eigenaar van een villa in Aguaderas (Lorca) die bij mij in verkoop staat en na het idee uitgelegd te hebben, werden de verdere afspraken gemaakt.

Uitzending

Sinds enkele maanden zendt RTLZ uit op een eigen kanaal, dat tot nu toe uitsluitend bekeken kan worden via de Nederlandse kabel (KPN kanaal 11 en Ziggo kanaal 12). Alle andere ge√Įnteresseerden moeten het doen met de links die later op de website van RTLZ verschijnen. Zo kon ik in Spanje dus ook de uitzending niet op tv zien en moest ik wachten tot de aflevering op internet te bekijken was. Om het u makkelijk te maken, zodat u deze aflevering van Z-today niet hoeft te missen, heb ik een extra editie van NICLA TV gemaakt, die u hieronder kunt bekijken.

Helaas heeft RTL Nederland bovenstaande aflevering van NICLA TV geblokt voor uitzending in Nederland. Vandaar hieronder de video via Facebook.

De Spaanse Woningmarkt nader belicht

Voor wie de uitzending over de Spaanse Woningmarkt gemist heeft…

Posted by Spaanse Woning on zondag 20 december 2015

Mis niets en abonneer u gratis op NICLA TV

(klik hierboven)

Te Koop

Zoals hierboven al gezegd, staat de villa waar mijn bijdrage is opgenomen ook te koop. Deze heeft overigens meer te bieden dan de voorbeelden die in de uitzending werden aangehaald. U krijgt derhalve meer huis voor uw geld. Om een complete indruk van deze villa te krijgen, kunt u onderstaande video bekijken.


Meer info over deze luxe vrijstaande villa vindt u via deze link.

Vragen en opmerkingen kunt u in een reactie onder dit blog achterlaten.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)