Audio-gids voert u door het Andalusische Vera | Onderweg naar Spanje
Nov 072012
 

U herkent het vast wel van vakanties of tijdens uw oriëntatie op zoek naar uw (tweede) woning in Spanje… U komt in een mooie nieuwe omgeving en wilt de dorpjes en steden bezoeken om de streek beter te leren kennen. Waar moet u beginnen en wat zijn interessante plekken? Nu kunt u natuurlijk via het plaatselijke toeristenbureau met een gids een tour maken, maar daarmee bent u weer gebonden en wellicht vormt de taal daarbij een barrière. Wat is er nu mooier dan op uw eigen tempo door het dorp te lopen en tóch de nodige informatie te krijgen over de belangrijkste bezienswaardigheden die u passeert…?!

De gemeente Vera, gelegen in de Andalusische provincie Almería, heeft zeer goed ingespeeld op deze behoeft. Sinds kort zijn namelijk alle belangrijke plekken in het dorp voorzien van QR-codes. Of het nu gaat om het centrale plein, het gemeentehuis, een museum of een kerk, overal treft u borden met de bijbehorende QR-codes die u van uitgebreide informatie voorzien. Het enige dat u hoeft te doen is de code via uw smartphone te scannen en vervolgens krijgt u in het Spaans of Engels uitgelegd wat u ziet.

Website

Om deze service nog verder te volmaken is er tevens een website gemaakt waarop u alle punten met QR-codes kunt terugvinden. De tekst, behorende bij de foto van het desbetreffende ‘point of interest’, staat uitgeschreven onder de foto, maar kan tegelijkertijd beluisterd worden door op de [ + ] -button te klikken.

Probeer het eens uit door bovenstaande QR-code met uw smartphone te scannen. Als u geen smartphone heeft of wellicht nog niet de geschikte applicatie heeft geïnstalleerd, dan kunt u ook deze LINK volgen om de website met audio-gids van de gemeente Vera te bezoeken.

Bezoek Vera

Uiteraard komt een dergelijke moderne service het best tot z’n recht als u daadwerkelijk een bezoek brengt aan dit van oorsprong Moorse dorp. Plan uw route en maak gebruik van de nieuwe mogelijkheden die u gratis geboden worden. Een mooi en innovatief voorbeeld van het gastvrije Andalucía.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)