Positieve NOS reportages over de Spaanse woningmarkt | Onderweg naar Spanje
Jan 282013
 

“Of ik mee wilde werken aan een positieve reportage van de NOS over de Spaanse woningmarkt…” zo werd ik gebeld door Jessica van Spengen, de sinds afgelopen zomer nieuwe verslaggeefster van de NOS in Madrid. Ja hoor, dat wilde ik wel. “Wat is de bedoeling?” Vooraanstaande economen hebben aangegeven, dat de Spaanse woningmarkt weer in de lift zit en dat het, mede door het plan van de Spaanse regering om een verblijfsvergunning (Residencia) te verstrekken aan niet-Europeanen als zij onroerend goed aankopen met een koopsom vanaf € 160.000,-, steeds aantrekkelijker wordt voor buitenlanders om te investeren in Spaans onroerend goed. Een goed en interessant onderwerp, dat inderdaad een positief licht zou laten schijnen op de, als gevolg van de crisis, zo vaak negatief aangehaalde geknapte vastgoed-bubble. Afspraken werden gemaakt en Jessica reisde af naar het zuid-oosten van Spanje.

Lorca

Voordat we de eerste afspraak voor een reportage hadden, liepen we even door het centrum van Lorca, dat bijna 2 jaar geleden werd getroffen door een zware aardbeving. Uiteraard had Jessica hier in het nieuws destijds wel over gehoord, maar als journaliste was ze natuurlijk zeer nieuwsgierig om te zien hoe de stad nog steeds wordt opgeknapt en gerepareerd. De schade die hier op 11 mei 2011 is aangericht is nog steeds niet te bevatten als je het niet met eigen ogen gezien hebt.

Nieuwbouw

Vanuit de stad Lorca gingen we naar Aguaderas, net buiten de stad, maar nog steeds binnen de gemeente Lorca. We hadden daar afgesproken met Leo en Netty, klanten van mij voor wie we op dit moment de laatste hand leggen aan hun nieuwe Sundalus Villa. Zij waren bereid om voor het NOS Radio 1 Journaal hun verhaal te vertellen en uit te leggen waarom zij het besluit namen om te emigreren naar Spanje en waarom zij juist hier een nieuwe villa laten bouwen. Hieronder hun verhaal…

Investeren in Spaans onroerend goed

In Vera Playa, nog een stukje zuidelijker van Lorca en direct aan de Mediterrane kust, ontmoetten we een andere klant van mij, Peter Limper. Hij had enkele maanden daarvoor een appartement gekocht als investering met het oog op de verhuur, die wij voor hem verzorgen. Peter legt voor het NOS Journaal uit waarom het juist nú aantrekkelijk is om te investering in Spaans onroerend goed. Verder krijgt u in deze reportage antwoord op de vraag waarom er zoveel buitenlanders interesse tonen in Spaanse woningen. Klik hieronder op de video om de reportage te bekijken.

Interesse…?!

Als u, na het zien van bovenstaande reportages en het horen van de enthousiaste commentaren, nu zélf ook wel eens wilt zien welke kansen en mogelijkheden er voor ú zijn voor de aankoop van een Spaanse woning, neem dan gerust contact op. Ik kan uw vragen beantwoorden en u van alle gewenste informatie voorzien. Of…kijk eens op de website voor een eerste indruk van het actuele woningaanbod en de voorbereiding waarin veel aspecten rondom de aankoop van een Spaanse woning nader worden belicht.

Reacties

Naar aanleiding van bovenstaande reportages heb ik heel veel positieve en leuke reacties ontvangen. Uit tijdgebrek is het voor mij onmogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken en zodoende doe ik dat hierbij in één keer: zowel nieuwe als bestaande klanten, Facebook-vrienden en -volgers, Twitter-tweeps en collega’s…Hartelijk Bedankt!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)