Meer buitenlandse kopers Spaanse woning | Onderweg naar Spanje
Feb 252015
 

In 2014 werd 13,01% van het totale aantal verkochte Spaanse woningen overgedragen aan buitenlandse kopers. Dat is een flinke stijging ten opzichte van 2013 waar te teller bleef steken op 11,15%. Deze cijfers zijn bekend gemaakt door het College van Eigenaren Registers in Spanje.

VlaggenVan alle buitenlandse kopers van een woning in Spanje spanden de Britten met 16,72% de kroon, gevolgd door de Fransen met 10,27% en de Russen met 7,47%.

Record aan buitenlandse kopers

In 2014 werden er, volgens de Vereniging van Notarissen, in totaal 364.601 Spaanse woningen overgedragen. De 13,01% van deze woningen (47.434 panden) die dus een niet-Spaanse eigenaar kregen, was een historisch record. Nog nooit eerder werden er in Spanje binnen één jaar zoveel woningen verkocht aan buitenlanders. Na het dieptepunt in 2009, waarin slechts 4,24% van de totaal verkochte woningen naar buitenlanders ging, volgden er 5 opeenvolgende jaren van constante groei met als voorlopig record dus 2014.

Nederlanders en Belgen

Na al deze cijfers zult u zich afvragen hoe het in 2014 zat met de Nederlandse en Belgische kopers van een Spaanse woning. De Nederlandse kopers staan met 2,35% van de nieuwe buitenlandse eigenaren op een 12e plaats. Zij kochten 1.130 Spaanse woningen, terwijl de Belgische investeerders in Spaans onroerend goed met 6,90% van de niet-Spaanse kopers een mooie 5e plaats bezetten en 3.281 woningen in Spanje kochten.

Buitenlandse kopers Spaanse woningen in 2014

Vertrouwen in de Spaanse woningmarkt

Het College van Eigenaren Registers denkt dat de enorme toename van buitenlandse kopers van Spaanse woningen te danken is aan het vertrouwen in de Spaanse woningmarkt. Men ziet in dat Spanje niet alleen een goede toeristische bestemming is, wat het traditioneel altijd al geweest is, maar dat het land, dankzij de aantrekkelijke prijzen van de afgelopen jaren, ook voor investeerders gunstige mogelijkheden biedt.

De verwachting is dat deze trend zich de komende tijd voortzet en het percentage buitenlandse kopers verder zal groeien. Deze voorspelling is gebaseerd op de lage koers van de Euro die het voor investeerders interessant maakt om te beleggen. Neem daarbij de sterke Pond en het perfecte klimaat voor de aankoop van een woning onder de Spaanse zon is geschapen.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)