NICLA niet op Tweede Woning-Beurs | Onderweg naar Spanje
Mar 042015
 

Volgens de planning staan er komend weekend en volgend weekend twee beurzen voor tweede woningen op het programma. Deze Second Home International-beurzen in Gent (6 tot 8 maart) en Utrecht (13 tot 15 maart) zullen niet door NICLA bezocht worden. Ik krijg veel verzoeken om gratis toegangskaarten, die alle standhouders weggeven, maar omdat wij niet vertegenwoordigd zijn, hebben we dus ook geen kaarten.

Volle planningNu het seizoen weer begonnen is, kan ik onmogelijk ruim 2 weken vrijmaken om beide beurzen te bezoeken. Daar komt dan nog de voorbereidingstijd bij en omdat de bezichtigingsafspraken vroeger dan andere jaren mijn agenda vullen, heb ik geen tijd voor de beurs. Bovendien geef ik ook de voorkeur aan persoonlijke begeleiding ter plaatse hier in Spanje boven korte introducties op een beurs waar eigenlijk té weinig tijd is om de belangrijke aspecten rondom de aankoop van een Spaanse woning goed uit te leggen.

24/7 Beurs

U kunt de ‘NICLA-stand’ echter zeer eenvoudig via Internet bezoeken. 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar zijn zowel de website als mijn blog bereikbaar. Via deze kanalen vindt u, naast het actuele woningaanbod, al heel veel informatie over de aankoop in Spanje en door middel van de live-chat op de website kunt u direct uw vragen stellen. Als er iemand beschikbaar is, krijgt u gelijk via de chat antwoord en anders ontvangt u later via e-mail een reactie.

Deze websites in combinatie met mijn E-Book ´Onderweg naar Spanje´, dat u eenvoudig kunt downloaden, zorgen voor een goede basis ter voorbereiding op de mogelijke aankoop van uw eigen woning onder de Spaanse zon. Daarnaast kunt, ter kennismaking, maar zeker ook voor advies, aanvullende informatie of antwoorden op uw vragen, gebruik maken van het wekelijkse Skype Spreekuur.

NICLA-Chat Skype-Spreekuur E-Book

Uitgebreide dienstverlening

Zoals u ziet, kan ik u uitstekend van dienst zijn terwijl u de deur niet eens uit hoeft. Vanuit uw ´luie stoel´ krijgt u alle informatie en worden onduidelijkheden nader uitgelegd. Op die manier komt u goed voorbereid naar Spanje voor de eerste bezichtigingen. U weet dan waar over gesproken wordt en de aankoopprocedure, met de daarbij behorende wetten, regels en gebruiken, heeft voor u geen verrassingen meer. De aankoop van een woning in een vreemd land is immers al spannend genoeg en als u op het punt staat zoveel geld uit te geven aan een Spaanse woning dan is het wel zo prettig te weten dat dat op een vertrouwde, professionele manier afgewikkeld wordt.

Beursbezoek

Indien u van plan bent een woningbeurs te bezoeken, kijk dan vooraf even op de website van de desbetreffende beurs. Daarop kunt u namelijk terugvinden welke bedrijven er vertegenwoordigd zijn die bemiddelen in Spaans onroerend goed. Zodoende kunt vóór uw bezoek aan de beurs al voor uzelf bepalen welke stand(s) u zeker niet wilt missen en bovendien kunt u al enigszins onderzoeken met wie u eventueel in gesprek zou willen gaan. Zoals ik in eerdere blogs al aan heb gehaald, geldt zeker op een beurs: niet iedere bemiddelaar is ook makelaar.

Vragen na de beurs

Mocht u naar aanleiding van uw beursbezoek nog vragen hebben, aarzel dan vooral niet om contact op te nemen. Ik ben u graag van dienst. Ik kan uw vragen beantwoorden en zal trachten uw twijfels en onduidelijkheden weg te nemen. Verder wens ik u veel plezier op de beurs en raad ik u tevens aan om uw gevoel te volgen, maar uw verstand zeker niet uit te schakelen!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)