Spaanse woningen zeer intrek in 2016 | Onderweg naar Spanje
Aug 032016
 

Ventas de enero - junio 2016
Volgens het Spaanse bureau van de statistiek (INE) laten de verkoopcijfers van het eerste half jaar van 2016 een zeer goed resultaat zien. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar werden er dit jaar 16,4% meer woningen verkocht (in totaal 207.593). Dit is het beste resultaat sinds het eerste half jaar van 2010.

Uitsluitend in juni dit jaar waren er 36.856 verkooptransacties, verdeeld over heel Spanje, wat het beste resultaat van dit jaar betekent. In vergelijking; mei wás de beste maand in 2016, maar in juni werden er 1,2% meer transacties gedaan dan een maand ervoor. Het verkoopcijfer van juni 2016 is zelfs het beste sinds januari 2013 toen er in één maand 39.920 Spaanse woningen van eigenaar wisselden.

Volgens deskundigen wijst alles erop, dat er naar verwachting meer dan 400.000 woningen verkocht zullen worden in 2016. Een cijfer dat uiteraard pas in het eerste kwartaal van 2017 gecontroleerd kan worden, daar het INE haar cijfers baseert op de gegevens van woningen die na de notariële overdracht geregistreerd werden in het eigenarenregister. Omdat de registratie gemiddeld 2 a 3 maanden na de overdracht wordt afgerond, lopen de cijfers altijd een klein beetje achter.

Als gevolg van het toegenomen aantal verkopen, zullen ook de prijzen weer verder gaan stijgen. Hoewel hierover op dit moment nog geen cijfers zijn vrijgegeven, zorgt de marktwerking voor deze logische conclusie: wanneer de vraag toeneemt, gaan de prijzen omhoog.

In elk geval een zeer mooi resultaat om de zomer mee in te gaan…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)