Verkocht na Live Bezichtiging | Onderweg naar Spanje
Nov 142017
 

De mens is van nature nieuwsgierig en wellicht is dat ook de reden dat programma’s over huizen, klussen en verbouwen zo populair zijn. Want, zeg nu zelf, er is toch niets leukers dan even bij anderen binnen te kijken om te zien hoe zij wonen, hoe ze het hebben ingericht en zodoende inspiratie op te doen voor uw eigen woning? Ook de video’s bij het woningaanbod worden zeer goed bekeken en de Live Bezichtigingen, waar ik pas na afgelopen zomer mee begonnen ben, scoren helemaal goed. Zo goed zelfs, dat de eerste verkoop door een Live Bezichtiging gerealiseerd is…

Informatie aanvraag

Het begon met een aanvraag van een Belgisch echtpaar. Zij zochten een vrijstaande villa met zwembad op een rustige locatie. Via onze website hadden ze een villa in Los Cabreras (Costa de Almería) gevonden en ze wilden daar meer informatie over ontvangen. Toevallig had ik dezelfde week een Live Bezichtiging gepland bij deze villa, dus nadat de potentiële kopers de brochure met beschrijving en foto’s hadden ontvangen en de e-Viewing op onze website hadden bekeken, volgden ze ook de bezichtiging via Facebook.

 

(als de video niet zichtbaar is, klik dan op de titel van dit blog)

Verkocht

Na de uitzending bekeken te hebben, waren de klanten dusdanig ‘verkocht’ dat ze direct contact opnamen om de villa te kopen. Hun letterlijke vraag via e-mail was: “Hoe kunnen we het organiseren, dat we deze villa kunnen kopen?” Enigszins verbaasd heb ik teruggeschreven, dat het me verstandig lijkt om eerst even naar Spanje te komen om de villa ‘in real life’ te bekijken, maar dat vonden zij niet nodig. Volgens hen hadden ze via de Live Bezichtiging alles gezien en een hele goede indruk gekregen, zodat ze het wel aandurfden om tot aankoop over te gaan.

Reservering

De kopers wilden wel naar Spanje komen, maar dat zou zeker nog een week duren, omdat ze niet eerder weg konden. Om er zeker van te zijn, dat de villa in de tussentijd niet door iemand anders gekocht zou worden, deden ze een bod, dat door de verkopers geaccepteerd werd en, zónder de villa met eigen ogen bekeken te hebben, maakten ze het reserveringsbedrag van € 3.000 over naar de bankrekening van hun toekomstige advocaat. Uiteraard had ik hen uitgelegd, dat als ze ter plaatse alsnog zouden beslissen om de koop af te blazen, zij dan de betaalde reserveringskosten zouden verliezen. Ze waren er echter zó van overtuigd dat dit de gewenste villa was, dat ze er voor de volle 100% voor wilden gaan.

Volmacht en bezichtiging

De kopers hadden een zeer kort bezoek gepland om de villa te bekijken, een volmacht te regelen en de verdere zaken rondom de aankoop in gang te zetten. Ze kwamen op dinsdag om 12.00 uur aan bij mij op kantoor en van daaruit gingen we direct naar de notaris waar de advocaat al op ons wachtte en de volmacht werd ondertekend. Stap één was afgewerkt en op het moment dat de koop definitief doorgang zou vinden, zou de volmacht ‘geactiveerd’ worden, waarna de NIE-nummers zouden worden aangevraagd en de advocaat alle noodzakelijke handelingen uit naam van de kopers zou kunnen verrichten.

Na het bezoek aan de notaris gingen we naar de villa om deze ‘in het echt’ te bezichtigen. De kopers waren zeer enthousiast en omdat ze de video van de Live Bezichtiging al diverse keren hadden bekeken én aan familie en vrienden hadden laten zien, wisten ze exact hun weg te vinden. Na afloop van de bezichtiging hebben we nog even met de verkopers gesproken over de overname van de inboedel en de zaak was beklonken. We lieten de tevreden verkopers achter en ik reed met de zeer blije kopers terug naar kantoor waar zij hun huurauto weer meenamen en richting het vliegveld reden omdat ze de volgende dag alweer heel vroeg terug zouden vliegen naar België.

Tijd en geld bespaard

Op deze manier is het doel van de Live Bezichtigingen letterlijk uitgekomen. De kopers hebben de video bekeken, zijn naar Spanje gekomen en na een korte bevestiging van hun eerste ingeving dat dit de gewenste woning voor hen was, hebben ze de koop afgerond. Zodoende hebben ze zowel tijd als geld bespaard, want ze hoefden immers niet lang te blijven en derhalve was er ook geen noodzaak voor extra kosten aan accommodatie.

Live Bezichtiging

Natuurlijk is een dergelijke verkoop redelijk uitzonderlijk, maar het geeft wél aan, dat de Live Bezichtigingen een waarheidsgetrouw beeld geven van de gepresenteerde woningen. Ik ga er dan ook gewoon mee door en u kunt elke dinsdag live meekijken via de Facebook-pagina ‘Spaanse Woning’. Mocht u de live uitzending gemist hebben, dan kunt u deze later altijd terugkijken, want alle video’s blijven online en worden bovendien gelinkt aan de informatie van de betreffende woning op onze websites.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)