NICLA TV – Live | Onderweg naar Spanje
Nov 272016
 

Na 2 seizoenen met veel plezier NICLA TV gemaakt te hebben is het tijd voor iets nieuws. Omdat er nog steeds veel vragen binnenkomen over allerlei onderwerpen en de mogelijkheden weer verder zijn uitgebreid, is het tijd om weer eens iets anders te introduceren: NICLA TV – Live.

blog-nicla-tv-liveTest-Uitzending

Nu hoor ik u al denken “…er was toch al eens een uitzending van NICLA TV – Live?…” en dat klopt inderdaad. Eind april had ik een eerste uitzending als test van Facebook-Live, dat toen net een week eerder gelanceerd was. Die uitzending werd toen gemaakt met de smartphone, simpelweg omdat het op dat moment nog niet anders kon.

Verbeterde techniek

Inmiddels zijn we ruim 7 maanden verder en is de techniek ook weer sterk verbeterd. Daarom is het nu, na wat speurwerk en een aantal kleine tests, mogelijk om met andere camera’s live te gaan op Facebook en heb ik het zelfs zover ingesteld, dat ik, naast de camerabeelden, ook extra schermen kan laten zien, video’s en foto’s kan tonen, etc. Zodoende wordt het een compleet programma.

In plaats van het Skype-spreekuur

De uitzendingen van NICLA TV zullen live worden uitgezonden op dinsdagavond vanaf 18.30 uur. Hiermee komt het Skype-spreekuur, dat eveneens op dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur gehouden werd, te vervallen. Reden hiervoor is, dat er altijd heel veel mensen contact trachten te maken via Skype, maar vanwege de grote belangstelling, steeds in de wacht komen te staan. Bovendien werden er vaak dezelfde vragen gesteld tijdens het Skype-spreekuur en daaruit heb ik onder andere inspiratie geput voor de uitbreiding van NICLA TV.

Waarom Live?

De reden om live te gaan met NICLA TV is eigenlijk drieledig; Ten eerste is het interactief, waardoor uw vragen direct beantwoord kunnen worden. Voordeel daarvan is tevens dat dezelfde vraag ongetwijfeld ook bij andere kijkers leeft en op die manier worden dus meerdere mensen in dezelfde tijd ‘geholpen’, terwijl dat tijdens het Skype-spreekuur steeds individueel ging. Ten tweede kan ik direct inspelen op de actualiteit, aanvullende informatie geven en nieuwsberichten in de uitzending meenemen. Als laatste voordeel denk het dat het via Facebook voor iedereen zeer toegankelijk is. Zonder aanmelden, inloggen en bovendien gratis kunt u de uitzendingen van NICLA TV gewoon volgen via de Nederlandstalige Facebook-pagina ‘Spaanse Woning’.

Een eerste indruk

Om een idee te krijgen van de nieuwe opzet, heb ik een korte promo gemaakt die u hieronder kunt bekijken. De eerste uitzending van het vernieuwde NICLA TV staat gepland op dinsdag 6 december om 18.30 uur. Ik hoop u dan te mogen begroeten, want omdat het live is, kan dat dus ook echt. Stel uw vragen en laat een reactie achter op de onderwerpen die in de uitzending aan de orde komen.

Beeldmateriaal

Zoals in de promo-video al even aan de orde kwam, kunt u ook een bijdrage leveren aan de uitzendingen van NICLA TV. Vertel uw verhaal ondersteund door foto’s en (bij voorkeur) video; Waarom wilt u in Spanje gaan wonen? Hie zien uw plannen eruit? Woont u al in Spanje…vertel dan iets over de omgeving waar u woont. Wilt u iets vertellen over uw werk in Spanje of over uw onderneming zoals B&B, camping, hotel, etc.? Ook dat kan. Maak er iets moois van waarin u uzelf op een leuke manier presenteert en stuur uw beeldmateriaal op naar info@nicla-casas.com. Als u denkt dat de bestanden te groot zijn, dan kunt u ook gebruik maken van de gratis service We Transfer om een en ander naar het bovenstaande e-mailadres te verzenden.

Bij voorbaat dank en graag tot ziens bij NICLA TV!

 

Mis niets en abonneer u gratis op NICLA TV

(klik hierboven)

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)