Zoekt u uw huis in Spanje via Internet of op een Beurs? | Onderweg naar Spanje
Jul 072011
 

Steeds meer mensen zijn vertrouwd met het gebruik van Internet. Of het nu gaat om het opzoeken van informatie, het boeken van vliegtickets of het verzenden van e-mails danwel chat-berichten naar vrienden en (klein)kinderen, het is allemaal gesneden koek. Maar… hoe zoekt u de gewenste Spaanse woning?

Spaanse woning via Internet of Tweede Woning Beurs?

Bekijk de Uitslag

Loading ... Loading ...

Tijden veranderen en ook makelaars moeten hun service aanpassen aan de wensen van hun potentiële klanten. De grootste groep potentiële kopers van een (tweede) woning in Spanje, en in het buitenland algemeen, bestaat op dit moment uit (pré-)gepensioneerden. Zij zijn wel meegegroeid in de ontwikkelingen van de laatste jaren waarin o.a. mobiele telefonie en Internet door veel mensen dagelijks gebruikt worden, maar velen van hen hebben nog nét niet voldoende vertrouwen om bijvoorbeeld aan de hand van informatie op Internet een aankoop te doen. Deze generatie mensen leest de informatie op Internet, kijkt en vergelijkt, maar gaat uiteindelijk naar hun vertrouwde plaatselijke winkelier om de gewenste aankoop te doen.

Tweede Woning Beurs

Door onze aanwezigheid op Tweede Woning Beurzen, bent u, als geïnteresseerde in Spaans onroerend goed, in de gelegenheid om persoonlijk met ons kennis te maken alvorens wij u nader informeren over de door u gewenste woning onder de Spaanse zon. Op een beurs krijgt u direct antwoorden op al uw vragen omtrent de aankoop van een (tweede) woning in het buitenland. Tóch loopt het beursbezoek sterk terug en stijgen de bezoekersaantallen op de website.

Internet

Al sinds vele jaren merk ik, dat de eerste contacten m.b.t. de mogelijke aankoop van een huis in Spanje via Internet gelegd worden. Dit fenomeen is zelfs niet verbonden aan een bepaalde generatie. Ik ontvang dagelijks brochure-aanvragen, verzoeken om extra informatie en gerichte vragen van potentiële kopers in alle leeftijdscategoriën naar aanleiding van hun bezoek aan onze website. Na het nodige e-mailverkeer en soms telefonisch contact, worden vervolgens afspraken gemaakt om in Spanje persoonlijk nader kennis te maken en het gewenste woningaanbod te bezichtigen. Deze ontwikkeling laat zien, dat de juiste informatie en eerlijke antwoorden op vragen door u, als potentiële koper, in eerste instantie belangrijker worden gevonden dan een persoonlijke kennismaking.

Poll

Om een goed beeld te krijgen van uw persoonlijke wensen met betrekking tot het zoeken en vinden van de door u gewenste Spaanse woning, heb ik in dit blog een poll geplaatst. Hier kunt u eenvoudig en anoniem aangeven of u de voorkeur geeft aan het Internet danwel een bezoek aan de Beurs. Oftewel: gaat het u om uitgebreide informatie en antwoorden op uw vragen (Internet) óf wilt u eerst persoonlijk kennismaken alvorens u informatie aanvraagt en uw vragen stelt (Beurs)?

Ik dank u bij voorbaat voor het invullen van deze poll en uiteraard kunt u onder deze blogpost uw eventuele aanvullende reacties, vragen en/of opmerkingen plaatsen.

Spaanse woning via Internet of Tweede Woning Beurs?

Bekijk de Uitslag

Loading ... Loading ...

  2 Responses to “Poll: Spaanse woning via Internet of Beurs?”

 1. Leuk en interessant artikel. Ik denk dat Internet en Beursbezoek elkaar aanvullen en niet uitsluiten (al zullen daar uitzonderingen op zijn aan beide kanten van het spectrum). Internet is vooral gemak, beursbezoek selecteert m.i. vooral echt geinteresseerden uit omdat mensen toch uit hun stoel komen om zich te laten informeren en inspireren.
  Ben wel benieuwd naar de ‘facts’ ipv de ‘polls’ : welk % van de uiteindelijke transacties in zeg 2009/2010/2011 van NICLA Casas zijn rechtstreeks te herleiden tot een initieel beursbezoek in Nederland, en bij welke is dat helemaal niet aan de orde geweest?

  • Michiel, je slaat de spijker op z’n kop…Dit is precies het doel van deze poll.

   Toen het Internet nog lang niet zo was ingeburgerd als nu, werden de meeste contacten gelegd tijdens beurzen. Hoewel wij al sinds 1995 actief zijn met woningaanbod op Internet, viel het bezoek aan de website in de beginjaren (uiteraard) wat tegen. Tussen 2000 en 2003 kwamen er steeds meer Internet-gebruikers en namen dus ook de bezoeken aan de website explosief toe.

   Tot ca. 2008 bracht het Internet welliswaar de meeste leads en uiteindelijke kopers voort (ca. 95%), maar was er ook een mooie uitdaging om met zo’n 4% van de kopers van een Spaanse woning kennis te maken op een beurs. De laatste (kleine) 1% was weggelegd voor advertenties.

   Nu, sinds 2009, de crisis bij veel mensen in het hoofd zit en (gedeeltelijk) blijft hangen, is het beursbezoek zeer sterk teruggelopen en komen 99% van de kopende leads via Internet bij ons terecht en is er ca. 1% succes te behalen via de combinatie van beurzen en advertenties.

   Vandaar ook dit kleine onderzoek via deze poll:
   Heeft het nog wel zin om veel tijd en energie te steken in beurzen als potentiële kopers er uiteindelijk tóch de voorkeur aan geven om alle informatie via Internet (of in elk geval digitaal) te verzamelen.

   Nadruk bij deze vraag ligt op het persoonlijke aspect…
   Hoe belangrijk is het voor potentiële kopers om eerst persoonlijk kennis te maken op een beurs alvorens men naar Spanje komt om het aanbod hier ter plaatse te bekijken?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)