Nieuwe NICLA-site voor makelaar in Spaanse woningen | Onderweg naar Spanje
Sep 222011
 

“Wat wilt u, als geïnteresseerde in Spaanse woningen, nu terugvinden op de website van een makelaar?” Dat was de vraag waar ik al een hele tijd mee in mijn hoofd liep. Toen de eerste NICLA-site en de voorgaande website ontwikkeld werden, was diezelfde vraag het uitgangspunt, maar nu, met alle nieuwe technieken en uitgebreide mogelijkheden, is het er zeker niet makkelijker op geworden om alles optimaal te integreren…
Hieronder het verhaal hoe de nieuwe website uiteindelijk tot stand is gekomen.

Mede door het steeds intensievere gebruik van Social Media als Twitter en Facebook, maar ook zeker door de bezoekersaantallen van dit blog, had ik het gevoel, dat ik langzaam maar zeker ingehaald werd door de techniek. De website die NICLA de laatste jaren gebruikte, werkte prima. Het aanbod was duidelijk en overzichtelijk gepresenteerd en via de vele reacties die we ontvingen over de uitgebreide extra informatie, wist ik dat de site goed gewaardeerd werd. Tóch bleef het ergens knagen en ik betrapte mezelf er soms op, dat ik steeds meer informatie probeerde te achterhalen over bepaalde nieuwe technieken en de mogelijkheden onderzocht om een en ander binnen de website toe te passen.

Klantvriendelijk

Voorwaarde voor een nieuwe website was en is, dat deze gebruiksvriendelijk moet zijn, en of de toepassing van allerlei innovatieve tools hieraan zou bijdragen, vroeg ik me af. Ondertussen was ik al wel begonnen met het aanleggen van een lijst van zaken waarvan ikzelf het nut wel in zag, zoals de integratie van Social Media en een uitgebreide database met zoekmachine. Bij de ontwikkeling van een klantvriendelijke website, is het ook zeker belangrijk om naar de wensen van de klanten (=gebruikers) te luisteren, zo dacht ik…

Steeds vaker krijgen wij verzoeken om de coördinaten van woningen en/of projecten door te geven, zodat klanten via Google Earth kunnen kijken wat de exacte locatie is. Die service kwam zodoende ook op mijn verlanglijstje terecht. 

Toeval bestaat niet…

Juist op het moment dat ik mijn ideeën over de nieuwe website van NICLA wilde gaan uitwerken en ik aan het uitzoeken was hoe ik de nieuwe site zou gaan inrichten en op welk platform  alle toepassingen van mijn lijstje het best zouden werken, kreeg ik een mailtje van Jan van Jangagroup.

Jan bleek een buurtgenoot en al wandelend met zijn hond was hij langs kantoor gekomen en had de auto met bedrijfsinfo zien staan. Als mede (ex-)landgenoot, stuurde hij me een mailtje om kennis te maken. We maakten een afspraak en al pratend kwamen we erachter, dat Jan al 3 jaar in dezelfde wijk woonde, maar dat we elkaar vanwege drukke werkzaamheden nog nooit eerder waren tegengekomen. Jan is IT-specialist, bouwt websites en onderhoudt computers. De link werd snel gelegd en ik zag de plannen van mijn lijstje in gedachten al werkelijkheid worden.

Eindresultaat

Na een zomer van testen, wijzigen en schuiven, ben ik begonnen met het vullen van de database. Alle woningen en projecten moesten opnieuw in vier talen ingevoerd worden, maar het resultaat is er ook naar…

Een korte opsomming van de mogelijkheden binnen de nieuwe NICLA-site:

 • Uitgebreide zoekmogelijkheden
 • Twitter-feed, zodat ook niet-Twitteraars tóch kunnen meelezen
 • Doorstuur- en waardeeropties voor Social Media
 • Google Maps met locatie-aanduiding per woning/project
 • Google StreetView
 • Routebeschrijving naar de betreffende woning
 • Direct uit te printen PDF-flyer
 • Vrienden-doorstuur-service voor woninginformatie
 • Uitgebreide multi-media opties
 • Nieuwsbrief
 • Forum
 • Heel veel extra informatie omtrent de aankoop van een Spaanse woning

Video

Bekijk onderstaande video waarin ik de belangrijkste functies van de nieuwe website uitleg. Door gebruik te gaan maken van de site, zal blijken hoe gebruiksvriendelijk deze is.

www.nicla-casas.com

De site is nu zo ontwikkeld, dat nieuwe toepassingen redelijk eenvoudig kunnen worden toegevoegd. Dus als mijn lijstje in de toekomst weer te lang wordt, kan ik er gerust op zijn, dat ik niet door nieuwe technieken wordt ingehaald, maar dat ik met de NICLA-site voorop kan blijven lopen.


 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)