Gebruik YouTube als informatiebron voor Spaanse woningen | Onderweg naar Spanje
Sep 072014
 

Social Media, het is sinds enkele jaren niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Iedereen heeft er wel eens direct of indirect mee te maken gehad of er in elk geval over gehoord. Via Social Media blijven we in contact met vrienden en onbekenden en sinds de komst van dit fenomeen weten we vaak meer over wat familieleden bezighoudt dan voorheen. Misschien is dat ook juist wel de kracht; de nieuwsgierige aard van de mens om alles van elkaar te willen weten en bij te houden. Facebook en Twitter zijn waarschijnlijk de meest bekende platformen, waarop, vooral in de beginperiode, menig tijdlijn gevuld werd met foto’s van huisdieren en beschrijvingen van waar men was en wat men ging doen. Het lijkt erop, dat het gebruik van Social Media inmiddels iets ‘volwassener’ is geworden en juist dát maakt het zowel voor bedrijven als consumenten interessant.

Nu bedrijven inzien dat het deelnemen aan en het benutten van de mogelijkheden van Social Media een middel is en geen doel op zich, wordt het voor de consument steeds waardevoller om er de gewenste informatie mee te vinden. Waar bedrijven in de beginperiode gewoonweg in het wilde weg reclame maakten en daardoor al snel hun volgers en fans verloren, wordt er nu meer aandacht besteed aan content. Omdat mensen, die goed zijn in wat ze doen, de moeite nemen om hun kennis te delen in de vorm van artikelen, uitleg en informatieve blogs, wordt uiteindelijk iedereen er wijzer van. Bovendien wordt deze content weer gedeeld op Social Media, zodat vrienden en volgers ook weer op de hoogte gebracht worden, wat het sociale karakter nog eens extra onderstreept: als een vriend of familielid het goed vindt, zal het wel interessant zijn en de moeite waard om het ook eens te lezen.

NICLA-op-YouTubeGoogle & YouTube

Waar we vroeger de encyclopedie raadpleegden als we iets meer wilden weten over een bepaald onderwerp, stellen we onze vraag tegenwoordig eenvoudig via de Google-zoekmachine. Dit is zelfs zover ingeburgerd, dat er een international werkwoord voor is ontstaan: Googlen. De bekendheid van de zoekmachine en het succes van Social Media in het algemeen zorgden ervoor dat Google verder ging kijken wat er nog meer ontwikkeld kon worden. Dit resulteerde in de overname van het populaire video-platform YouTube door Google in november 2006 en de oprichting van een eigen Social Media-platform genaamd GooglePlus in 2011. Uiteraard heeft Google op een slimme manier zowel de zoekmachine als YouTube en GooglePlus aan elkaar geknoopt, zodat er een zeer sterk merk gevormd is, hoewel GooglePlus voorlopig nog ver achter blijft bij Facebook.

Zoals duidelijk zal zijn, is de zoekmachine van Google de meest gebruikte applicatie om zaken op te zoeken, maar op een zeer goede tweede plaats staat tegenwoordig YouTube. Wellicht verwachtte u dit niet, maar naast muziekvideo’s, Ice Bucket Challenges en capriolen van huisdieren biedt YouTube een hele grote database aan nuttige informatie. Deze informatie loopt uiteen van de uitleg van software en de reparatie van uw wasmachine tot het beantwoorden van veel gestelde vragen over de aankoop van een Spaanse woning tot online bezichtigingen van woningen onder de Spaanse zon. Neemt u zelf maar eens een kijkje en laat u verrassen.

Nieuwe media

De nieuwe media in de makelaardij zorgde voor een verandering in de manier van werken. Waar de makelaar vroeger meestal per telefoon of persoonlijk om raad werd gevraagd, ligt de gewenste informatie tegenwoordig gewoon op de digitale snelweg en wordt de makelaar via e-mail, chat, Skype, WhatsApp, etc. uitsluitend gevraagd om de gevonden informatie te bevestigen danwel aan te vullen. Dat is overigens ook een van de redenen waarom u alle belangrijke informatie omtrent de aankoop van een Spaanse woning op de NICLA-site terug kunt vinden. Als de meest gestelde vragen direct beantwoord worden, is er duidelijkheid en ruimte om u te concentreren op leukere zaken: de zoektocht naar uw Spaanse woning.

Nadat wij begin 2011 de eerste volledige verkoop via Social Media hadden afgerond, zijn er veel meer gevolgd met als gevolg, dat het gebruik van Social Media, als middel om informatie te verstrekken, ondertussen geheel is opgenomen in onze bedrijfsvoering. Naast Facebook en Twitter maken we intensief gebruik van YouTube om de door NICLA geïntroduceerde e-Viewings te promoten en u vanachter uw scherm een indruk te geven van wat de door u gewenste Spaanse woning zoal te bieden heeft.

Gratis Abonneren

Het mooie van YouTube is, dat u zich geheel gratis kunt abonneren op het kanaal van NICLA. Als abonnee ontvangt u automatisch bericht als er weer een nieuwe video is toegevoegd en vervolgens kunt u uiteraard zelf bepalen óf en wanneer u de betreffende video wilt bekijken. Eenvoudiger kunnen we het niet maken. De video’s op het NICLA-kanaal bestaan niet alleen uit digitale bezichtigingen. U vindt er ook algemene video’s met informatie over Spanje of bepaalde regio’s. Tevens treft u op het YouTube-kanaal van NICLA de nodige video’s met uitleg over specifieke onderwerpen die te maken hebben met de aankoop van een Spaanse woning.

Hieronder treft u een korte introductie van het NICLA-kanaal op YouTube. Neemt eens een kijkje en maak gebruik van de gratis inschrijving, zodat u niets meer mist.

 


 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)