Dé 'Nieuwsbrief voor Spanje liefhebbers' bestaat 10 jaar | Onderweg naar Spanje
Jan 232012
 

Met enige trots gaan we met de maandelijkse Nieuwsbrief deze week de eerste uitgave van de 10-de jaargang verzenden. Wat in januari 2003 begon als een informatieve rondzending om klanten op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Spaans onroerend goed, is in 9 jaargangen uitgegroeid tot een belangrijk communicatiemiddel, dat nu zelfs 2 keer per maand verschijnt. Onze klanten zijn zelfs zó vertrouwd geraakt met de NICLA-Nieuwsbrief, dat we telefoontjes en mailtjes krijgen, als de verzending, door drukke werkzaamheden, wat vertraagd is…

Het uitbrengen van een maandelijkse nieuwsbrief vergt enige discipline, maar de steeds terugkerende positieve reacties maken het noodzakelijke extra werk meer dan goed. Tevens schept het, stiekem, veel voldoening als ik van klanten hoor, dat ze zich ook bij collega’s hadden aangemeld voor de Nieuwsbrief, maar dat zij na twee uitgaven nooit meer iets hebben ontvangen. Een dergelijke teleurstelling wil ik mijn lezers besparen en daarom gaan we gewoon door. Als je ergens aan begint, moet je het tenslotte ook afmaken en we zijn nog lang niet aan het einde.

Ontwikkeling

De eerste jaargang verscheen de NICLA-Nieuwsbrief in PDF-formaat en werd deze handmatig per e-mail verzonden. Vanaf 2004 wordt de Nieuwsbrief in html, als een aparte website, opgemaakt. In 2006 is de lay-out aangepast naar de huidige vertrouwde opmaak. Inmiddels wordt er al enkele jaren naast de html-pagina tevens een echte e-mail Nieuwsbrief opgemaakt, welke via een externe maildienst verzonden wordt. De aantallen laten het niet meer toe om de Nieuwsbrief handmatig te verzenden.

Cijfers

Elke maand (of eigenlijk 2 keer per maand) ontvangen ruim 5.000 Nederlandstalige relaties in vooral Nederland en België de NICLA-Nieuwsbrief in hun mailbox. Op dit moment zijn dat, om precies te zijn, 5.238 e-mailadressen, maar er komen nog steeds vrijwel dagelijks nieuwe inschrijvingen voor deze gratis informatie binnen. Gemiddeld worden de Nieuwsbrieven door 87% van de ontvangers (dat is dus 4.557 keer) geopend en derhalve gelezen. Daarnaast wordt de Nieuwsbrief via de NICLA-website ook nog eens gemiddeld zo’n 1.800 keer per maand aangeklikt, zodat ik wel kan stellen, dat het werk eer wordt aangedaan.

Kopij-idee?!

De inhoud van de Nieuwsbrieven bestaat hoofdzakelijk uit informatie met betrekking tot nieuws uit Spanje, nieuwe wetten en regelgeving, advies en achtergrond-informatie over onderwerpen die uiteenlopen van hypotheken en belastingen tot investeringen en verhuur. Uiteraard ontbreekt ook het interessante aanbod van woningen en projecten niet. Indien je ideeën hebt om de informatie in de Nieuwsbrief verder uit te breiden of te verdiepen, dan verneem ik die uiteraard graag.

Gratis inschrijven

Ben je na het lezen van dit blog ook nieuwsgierig geworden naar de NICLA-Nieuwsbrief, neem dan eens een kijkje op de website waar de voorgaande uitgaven (t/m 2004) zijn terug te lezen. Je kunt je daar ook gratis inschrijven, zodat je de nieuwe Nieuwsbrieven vanzelf in je mailbox ontvangt. Uitschrijven kan ook weer heel gemakkelijk via één klik, dus eigenlijk heb je niets te verliezen…

Veel leesplezier!!

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)