Thuis Spaans leren via Skype | Onderweg naar Spanje
Apr 122012
 

Spaans leren in uw eigen tempo en bij u thuis, privé-les van een ‘native speaker’ zonder dat u de deur uit hoeft en op een tijdstip dat u het meest schikt. Dit lijkt hét ideale uitgangspunt om u de Spaanse taal machtig te maken en daarom zijn wij de mogelijkheden en de belangstelling aan het aftasten om individuele Spaanse lessen te organiseren via Skype.

Gratis contact in beeld en geluid

Zoals u weet, zijn wij bij NICLA altijd bezig met het uitbreiden en, waar mogelijk, verbeteren van onze service. Hierbij trachten we zoveel mogelijk gebruik te maken van nieuwe technieken op het gebied van software, Internet-applicaties, Social Media-platformen, etc. Bij ons nieuwste idee, met betrekking tot Spaanse les,  gaan we de functies van Skype optimaal benutten…

Skype is een programma-toepassing waarmee u via Internet gratis kunt bellen of chatten met andere Skype-gebruikers waar ook ter wereld. Naast gewone telefoongesprekken kunt u tevens video-gesprekken voeren, waarbij u gebruik maakt van een webcam. Tevens kunt u bij Skype beltegoed kopen, zodat u, tegen een zeer voordelig tarief, kunt bellen of SMS’en met mensen die geen Skype hebben.

Spaanse les via Skype

Almudena, de enige Spaanse binnen het NICLA-team, is gediplomeerd tolk-vertaalster. Naast het schrijven van o.a. brochure-teksten en de begeleiding van klanten naar dokter, ziekenhuis, notaris, gemeente, etc. geeft zij ook Spaanse les. Via ALPHA heeft Almudena al veel mensen Spaans geleerd en aan Spaanstaligen de Engelse taal bijgebracht. Deze ervaring willen we nu gebruiken om ook ú de prachtige Spaanse taal te leren.


De lessen, waarvan u de lesstof via e-mail krijgt toegestuurd, bestaan zowel uit grammatica als conversatie. Omdat u individueel les krijgt en het tempo wordt aangepast aan uw vorderingen, is er alle tijd om uw uitspraak goed aan te leren, uw vragen te beantwoorden en uw huiswerk te corrigeren. U hoeft uw huis niet uit, terwijl u via Skype tóch optimaal contact heeft met uw lerares, die op haar beurt de lessen ondersteunt met beeld en geluid…alsof u in Spanje in de klas zit.

Wat heeft u nodig?

Om de lessen via Skype te kunnen volgen hoeft u slechts een beperkt aantal zaken te organiseren. Ten eerste dient u te beschikken over een computer met Internetverbinding, waarop het Skype-programma is geïnstalleerd (gratis te downloaden). Verder voor het geluid een headset (hoofdtelefoon met microfoon) en voor het beeld een webcam, welke u beide aansluit op uw computer. Vervolgens kunt u inbellen en kan uw studie beginnen.

Poll

Hoewel veel van onze Nederlandse en Belgische klanten hebben aangegeven bij Almudena Spaanse les te willen gaan volgen als zij in Spanje zijn, willen we graag weten hoe groot de belangstelling is voor de individuele lessen via Skype. Daarom hieronder een kleine poll met het verzoek aan u om dit (anoniem) in te vullen.

Zou u privé Spaanse les via Skype willen volgen?

Bekijk de Uitslag

Loading ... Loading ...

Wanneer zou u Spaanse les via Skype willen volgen? (max. 2 opties)

Bekijk de Uitslag

Loading ... Loading ...

Hoeveel zou u bereid zijn per lesuur (60 minuten) te betalen?

Bekijk de Uitslag

Loading ... Loading ...

Start van de cursus

Op dit moment zijn we druk in voorbereiding om de Spaanse lessen via Skype te organiseren. De lesstof dient op enkele kleine punten aangepast te worden en uiteraard zullen er de nodige tests gedaan worden. Zodoende kunnen we de exacte startdatum van de cursus nog niet vermelden. Binnenkort zal er, onder andere via dit blog en in onze Nieuwsbrief, meer informatie gegeven worden, waarna u zich kunt inschrijven. Indien u echter nu al vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen, bijvoorbeeld via Skype: (Skype-naam =) www.nicla.nl

  5 Responses to “Spaanse les via Skype”

 1. Als het niet te duur word neem ik zeker 4 uur per week.
  Ik kijk er naar uit,en hou me op de hoogte,muchas gracias,
  Hasta luego.

 2. Ik vind dit een prachtig initiatief en zou er graag gebruik van willen maken omdat ik in Spanje woon. Met vriendelijke groet en veel succes. Tony Claasen

  • Bedankt voor je enthousiaste reactie, Tony!

   Houd onze Nieuwsbrief en dit blog in de gaten, zodat je weet wanneer je kunt inschrijven. We hopen zo snel mogelijk te kunnen beginnen, maar ook voor de Spaanse lessen geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Dus het heeft gewoon even tijd nodig.

   Hasta luego!

 3. Een goed initiatief waar ik zeker gebruik van zal gaan maken.
  Ik heb hierboven gekozen voor € 10, maar ik zou zelfs nog wel meer willen betalen voor goede lessen. Als je hier in Nederland kijkt wat je voor les krijgt en hoeveel je moet betalen.

  Ik had privé les van een Nederlandse lerares voor € 25 per uur. Op zich was het niet slecht, maar omdat ze ook zelf eerst de taal heeft moeten leren, ontbrak er toch een stukje. Ik ben toen overgeschakeld naar een zuid-Amerikaanse lerares uit Ecuador. Ook een ‘native’ dus, maar zij had dan weer geen opleiding gevolgd en kon dus niet goed uitleggen waarom iets grammaticaal in elkaar zat. Zij was trouwens wel iets goedkoper: € 17,50 per uur.

  Het zou mooi zijn om privé les te krijgen van een Spaanse lerares. Ik hoop dat jullie het plan met Skype doorzetten, dan kan ik me aanmelden.

  Groeten,
  Miranda

  • Hoi Miranda,

   Bedankt voor je reactie!
   Als we klaar zijn met alle voorbereidingen en we van start kunnen gaan met de Spaanse lessen via Skype dan lees je dat in onze Nieuwsbrief en natuurlijk op dit blog. Dan zullen ook de prijzen bekend gemaakt worden en, nóg veel belangrijker, wat je van de taallessen kunt verwachten.

   We hopen je snel meer te kunnen laten weten en kijken uit naar je inschrijving.

   Hasta pronto!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)