Layar op Spaanse woningen via NICLA | Onderweg naar Spanje
Jun 082012
 

Vooruitstrevend als we bij NICLA zijn, wordt elke vorm van (Nieuwe) Media direct uitgeprobeerd. Zo kwam ik begin deze week via een webinar voor de makelaardij  in contact met de Nederlandse App ‘Layar’. Ik ben er even ‘ingedoken’ en heb het eigenlijk direct omarmd. Layar geeft een extra dimensie aan de beleving van zowel gedrukte media als publicaties via de computer, bijvoorbeeld op Internet. Ik zie dan ook oneindig veel mogelijkheden…

Wat is Layar?

Layar is een applicatie (App) voor je Smartphone en Tablet, die meerdere lagen (layers) bevat en zodoende het normaal gesproken ‘statische’ drukwerk tot leven brengt. Ik ben me ervan bewust, dat dit nog steeds wat vaag klinkt, maar ik zal het aan de hand van een voorbeeld proberen uit te leggen.

Stel je hebt een catalogus voor je liggen van een postorderbedrijf, laten we zeggen De Wehkamp. Zoals je weet staan er naast de foto’s van de producten de informatie, de prijs en een bestelnummer. Om te bestellen moet het bestelnummer ingevuld en verzonden worden. Nu is er Layar, waardoor er via je Smartphone of Tablet een extra ‘laag’ over de pagina’s in dezelfde catalogus zichtbaar wordt. Zodoende wordt het drukwerk interactief en bestaat er de mogelijkheid voor instructie-video’s, links naar website met meer uitleg en kun je, natuurlijk, direct online je bestelling doen.

Layar in de makelaardij

De toepassingen die deze nieuwe technologie te bieden heeft, zijn wat mij betreft onbegrensd. Te denken valt aan extra informatie in de vorm van video of  digitale brochures die via Layar verwerkt kunnen worden in de billboards bij nieuwbouw projecten. Of dat je na het scannen van een ‘Te Koop’-bord direct de uitgebreide gegevens van de betreffende woning ter beschikking hebt.

NICLA als eerste makelaar in Spanje op Layar…?!

Of we daadwerkelijk de eerste makelaar zijn die Layar gaat toepassen op Spaanse woningen weet ik niet, maar dat we hierin als een van de eersten voorop lopen, is zeker. Onderstaand de eerste test die wij met Layar van ons kantoor hebben gemaakt. Probeer het gewoon eens uit door de gratis Layar-app te installeren op je Smartphone en/of Tablet. Vervolgens scan je onderstaande afbeelding (alsof je er een foto van maakt) en zorg je dat de afbeelding ‘in beeld’ blijft van je Smartphone of Tablet. Kijk wat er gebeurt en ervaar de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Om de mogelijkheden van een nieuw product als Layar goed in te zetten en af te stemmen op de wensen van de gebruiker, zou het fijn zijn als je hieronder een reactie achterlaat. Graag vernemen wij welke extra informatie je belangrijk vindt om als extra ‘laag’ beschikbaar te krijgen op de Smartphone of Tablet. Wanneer we weten dat er behoefte is aan uitgebreide digitale brochures, video’s, foto’s of wat dan ook, dan kunnen we hiermee rekening houden in de verdere toepassingen van deze interactieve informatievoorziening.


  2 Responses to “NICLA als eerste makelaar in Spanje op Layar”

 1. Hai Nicla,
  Al zoekend naar informatie over Layar kwam ik op dit blog terecht. Ik ben heel benieuwd hoe je ervaringen zijn met Layar. Gebruik je het nog steeds? Hangen er hoge kosten aan? Ik zoek voor het bedrijf van mijn man (zeilschepenverhuur in Nederland) naar mogelijkheden. En ik vind de QR code zo lelijk….. Vandaar dat ik je een mail stuur. Hoop dat je jouw ervaringen met me wilt delen.
  Groet uit Kampen, Hester

  • Hoi Hester,
   Bedankt voor je reactie.
   Ja, ik gebruik Layar nog steeds. Ik heb het geïntegreerd in mijn verkoopborden, zodat iedereen met de juiste app het bord kan scannen voor meer informatie. Op zich is het niet duur, want als het eenmaal is aangemaakt, kun je het blijven gebruiken.

   Op de website van Layar (http://www.layar.com) wordt alles goed en duidelijk uitgelegd, zodat je direct aan de gang kunt.

   In elk geval veel succes!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)