NICLA TV (Live) - Makelaar in Spanje | Onderweg naar Spanje
Jan 112017
 

onderzoek-uw-makelaarKent u uw makelaar in Spanje?
In deze uitzending van NICLA TV een uitleg over de makelaardij in Spanje, waar u op moet letten en hoe u de diverse aanbieders van Spaanse woningen van elkaar kunt onderscheiden.

In de toekomst wordt het veiliger om in Spanje zaken te doen met een makelaar. Op dit moment wordt er namelijk gewerkt aan een Europese certificering voor de makelaardij, waarbij richtlijnen worden opgesteld waaraan elke makelaar zal moeten voldoen. Hierbij valt te denken aan diploma’s, inschrijving, verplichte verzekeringen en aansluiting bij een vakvereniging. Op die manier weet u zeker dat elk kantoor dat woningen aanbiedt, voldoet aan de eisen die aan het beroep van makelaar gesteld worden.

Tot deze certificering wordt ingevoerd, is het aan u om te bepalen met welke makelaar u zaken wenst te doen en derhalve aan wie u uw zuur verdiende centen toevertrouwt. Het blijft dus altijd goed opletten om het kaf van het koren te scheiden en niet in de problemen te komen.

Laat een reactie achter onder de video en ontvang een gratis checklist om de échte makelaar te herkennen en uw makelaar te selecteren.

Klik hieronder op de video om de uitzending van NICLA TV te bekijken.

(Als u de video niet kunt openen, klik dan op de titel helemaal bovenaan)

 

Klik direct door naar de informatie uit deze uitzending via onderstaande links:

Eerdere LIVE-uitzendingen van NICLA TV:
http://blog.nicla-casas.com/nicla-tv/

Rondkijken in het NICLA-kantoor:
http://bit.ly/2fTt8VG

Meer info over NICLA:
http://www.nicla-casas.com/index.php/nl/wie-zijn-wij

Wil je je presenteren in “Op bezoek bij…”, stuur dan even een mailtje naar:
info@nicla-casas.com

Meer info over de Cláusula Suelo:
http://blog.nicla-casas.com/2017/01/wat-is-de-clausula-suelo/

Woning van de week in Villaricos:
http://www.spaansewoning.com/properties/cda470-duplex-aan-de-haven-van-villaricos/

 

 

Mis niets en abonneer u gratis op NICLA TV

(klik hierboven)

 

 

  2 Responses to “NICLA TV (Live) – Makelaar in Spanje”

  1. Hallo Claus,

    Dank voor je duidelijke uitleg. Graag wil ik de checklist ontvangen om een makelaar in Spanje te selecteren. We hebben een appartement in Villamartin gezien dat te koop wordt aangeboden door de makelaar Jan G. Hilberding (Homes Costa Blanca). We hebben enige twijfel over deze makelaar omdat hij op mijn vraag naar het adres van het appartement gezien de bedrijfsethiek welke zij hanteren, dit niet kan geven. Dit verbaast ons omdat we voordat we een bezichtiging willen doen op Goolge maps willen kijken naar de locatie en de directe omgeving van het appartement en evt. aan een vriend die in de nabijheid van Calp woont willen vragen alvast een kijkje te gaan nemen.

    • De checklist is verzonden. Doe er uw voordeel mee!

      Tegenwoordig is het, dankzij de beschikbare techniek, heel gebruikelijk om zelfs op de website al via Google Maps aan te geven waar de desbetreffende woning staat. Op die manier kan men, net als u van plan bent, thuis alvast kijken waar de woning ligt ten opzichte van strand, winkels en andere voorzieningen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)