Aandacht voor locatie en gebruik van uw Spaanse woning | Onderweg naar Spanje
Nov 252010
 

Nu u besloten heeft om de eerste stappen te zetten ‘onderweg naar Spanje’, is het tijd om eens rustig voor uzelf te bepalen welk type woning u het meest aanspreekt en, belangrijker nog, welke omgeving uw voorkeur heeft. Zoals over de hele wereld geldt, draait het ook in Spanje om drie dingen: locatie, locatie, locatie.

Elk gebied in Spanje heeft haar eigen karakter en specifieke kenmerken. Natuur en ruige bergen worden afgewisseld door stedelijke gebieden, terwijl de zee aan de Spaanse Costa’s nooit ver weg is. Lees de informatie over de diverse regio’s en breng een bezoek om een goede indruk te krijgen. Op die manier kunt u bepalen waar u zich het meest thuis voelt.

Drukte of rust

Denkt u vervolgens goed na hoe u zich het gebruik van uw Spaanse woning voorstelt. Gaat u er tijdens uw vakanties heen en vindt u het niet erg om wat drukte om u heen te hebben, dan kunt u ervoor kiezen een woning te zoeken op korte afstand van het strand. Het accent in dergelijke woonwijken ligt op zee en strand en zodoende is het er vooral in de zomermaanden drukker. Met het oog op investeringen i.v.m. verhuur in de periodes dat u er zelf niet bent, kan het qua rendement interessant zijn zo’n vakantiewoning te overwegen.

Als u uw woning voor langere periodes door het jaar heen wilt benutten, dan zou u zich af kunnen vragen of u altijd de drukte van het strandleven om u heen wenst. Uw eigen Spaanse thuis op korte afstand van alle voorzieningen maar ver genoeg van het strandrumoer zorgt ervoor, dat alle gemakken en vertier bij de hand zijn, maar u zich rustig terug kunt trekken als u er even geen zin in heeft.

Woningtype

Dan komen uw woonwensen aan bod. Welk type huis spreekt u het meest aan? Geeft u de voorkeur aan een appartement waar alles gelijkvloer is of wenst u meerdere verdiepingen zoals bijvoorbeeld in een duplex-woning. Natuurlijk behoren traditionele Spaanse cortijos of vrijstaande villa’s ook tot de mogelijkheden. Aan u de keuze.

Video

Via onderstaande video wil ik u laten zien hoe u een eerste indruk kunt krijgen van het Spaanse woningaanbod. Blijf vooral met beide benen op de grond en denk realistisch. Huizen met 5 slaapkamers, een zwembad en gelegen op minder dan 100 meter van het strand voor een prijs van € 100.000,- bestaan niet. Als een dergelijk huis al zou bestaan, dan ‘is er iets mee’ of het komt niet eens op de markt, maar wordt direct verkocht.

TIP: koop geen woning voor uw familie!


Dit klinkt misschien heel vreemd, maar uit ervaring kan ik u zeggen, dat veel mensen die beginnen met de oriëntatie op de Spaanse onroerend goed markt het aantal gewenste slaap- en badkamers af laat hangen van het mogelijke bezoek van familie en vrienden. Als u eenmaal een woning in Spanje bezit, dan wil iedereen graag bij u op bezoek komen om te genieten van uw gastvrijheid en de zon. De kans dat veel mensen tegelijk komen is echter niet zo groot, want dat kunt u plannen. Bovendien zijn er altijd voldoende hotels of andere onderkomens beschikbaar…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)