Goede voorbereiding voorkomt verrassingen in Spanje | Onderweg naar Spanje
Dec 132010
 

Nadat u de uitgebreide brochures van de door u gewenste Spaanse woningen en/of projecten heeft ontvangen, wordt het tijd om een en ander nader te onderzoeken. Voldoet het ontvangen woningaanbod daadwerkelijk aan uw woonwensen? Zijn er vragen of onduidelijkheden? Wilt u een afspraak maken om de woning(en) in Spanje te bezichtigen?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zoals u uw vakantie plant en dus weet wat u kunt verwachten, zo is het zeker zo belangrijk om uw eventuele aankoop van een Spaanse woning goed voor te bereiden. Om verrassingen achteraf te voorkomen en de juiste route uit te stippelen, hebben wij de leidraad voor uw tocht ‘onderweg naar Spanje’ voor u op de website geplaatst.

Vraag & Antwoord

Thuis voorbereiden

Voordat u naar Spanje komt om het door u gewenste woningaanbod ter plaatste te bekijken, raad ik u aan om thuis al zoveel mogelijk voorbereidingen te treffen. Zorg er allereerst voor, dat uw evt. vragen m.b.t. de gewenste woningen, waarvan u de brochures ontvangen heeft, beantwoord zijn. Antwoorden op uw vragen roepen namelijk vaak nieuwe vragen op, zeker als u (nog) niet bekend bent met de gang van zaken, procedures, gewoontes, etc. rondom de aankoop van een Spaanse woning.

Daarnaast is het een groot voordeel voor u als u tijdens uw bezoek aan Spanje al enigszins vertrouwd bent met gebruikelijke termen als ‘escritura’, ‘nota simple’, ‘iva’, etc. en dat u weet hoe een aankoop-procedure verloopt en welke kosten, verzekeringen en belastingen er met een Spaanse woning gemoeid zijn. Neem daarom rustig de tijd om de geboden informatie door te lezen en bij onduidelijkheden uw vragen te stellen.

Tijd is beperkt en dus kostpaar

Als u uw bezichtigingstrip naar Spanje voldoende heeft voorbereid, bespaart u veel van uw kostbare tijd tijdens uw verblijf. Vragen die vooraf beantwoord zijn, vormen gedurende uw reis naar het zuiden geen obstakels meer, zodat u extra tijd heeft voor de daadwerkelijke bezichtigingen, het ontdekken van de omgeving en andere leuke dingen die u wilt ondernemen. Uiteraard is er ook tijdens uw bezoek ruim voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en wordt u volledig begeleid. Het geeft echter veel rust als u in grote lijnen al weet waar over gesproken wordt.

Video

In onderstaande video geef ik u een korte uitleg van enkele belangrijke algemene zaken waarmee u te maken krijgt bij de aankoop van een Spaanse woning. Omdat potentiële kopers telkens met ongeveer dezelfde vragen en opmerkingen kwamen, hebben we deze informatie gebundeld en op een, naar ons idee, overzichtelijke wijze bijeengebracht ter verduidelijking voor iedereen die graag meer wil weten over de aankoop van een woning in Spanje en wat daar zoal bij komt kijken.

TIP: Lees de informatie rustig door en stel eventuele vragen

Omdat het te ver gaat om alle aspecten uitgebreid in deze video of op dit blog te bespreken én omdat alle informatie immers al op de website staat, raad ik u aan hiervan gebruik te maken. Lees het rustig door en reageer als u vragen heeft.

U kunt uw vragen mailen, maar natuurlijk kunt u ook uw reactie achterlaten onder dit artikel. Reacties op de blog worden tevens op het blog beantwoord. Dit betekent, dat de antwoorden op uw vragen weer als extra informatie kunnen dienen voor anderen. Op die manier wordt iedereen wijzer.

  2 Responses to “Voorbereiding op bezichtigingen in Spanje”

 1. Wij willen een appartement kopen in benidorm, contant 27.000 is de vraagprijs, een eenvoudig appartement,welke wordt aangeboden door marvic propperties.
  We betalen contant het bedrag.
  Ik denk dat het te veel geld kost om prof.bemiddeling te zoeken, een zwager van ons spreekt Spaans, uw adviezen nemen wij mee, via de mail in Nederland bevragen wij nu deze , en ov er drie weken willen wij het appartement bezichtigen, en dan aankopen,
  Heeft u nog advies??
  Wat wij over het hoofd zien, geen 10 % storten om het appartement vast te houden, kan ik onder voorbehoud kopen?

  Ik hoop op een reactie, met vriendelijke groet, Sybren de Boer

  • Hallo Sybren,

   Bedankt voor je reactie.
   Persoonlijk zou ik zeker geen reservering doen zonder het appartement gezien te hebben en of het onder voorbehoud (van wat?) gekocht kan worden, ligt aan de verkopende partij. Dat zal overlegd moeten worden met de makelaar.

   Mijn advies is om in elk geval (minstens) een advocaat in te schakelen om alle documenten uit te laten zoeken. Ook al spreekt uw zwager Spaans, daarmee is hij nog niet op de hoogte van de wetten en regelgeving omtrent de aankoop van een Spaanse woning en waar zoal op gelet dient te worden.

   In Nederland spreekt iedereen Nederlands, maar de meesten schakelen bij de aankoop van een woning, zélfs al is dat in hun eigen taal, een professional in.

   Succes met de aankoop!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)