Social Media als informatiebron voor aankoop Spaanse woning | Onderweg naar Spanje
May 182011
 

Meer en meer mensen maken gebruik van Sociale Media. Velen doen dat in eerste instantie om in contact te komen met nieuwe en in contact te blijven met bestaande vrienden. Net als het gebruik van Internet en het verzenden van e-mails wordt ook de inzet van de diverse Sociale Media platforms voor zakelijke doeleinden steeds ‘normaler’. De algemene verwachting is zelfs, dat het verzenden van een Tweet via Twitter of een update via Facebook de communicatie per e-mail of SMS zal gaan verdringen.

In de Spaanse makelaardij was het altijd gebruikelijk om het woningaanbod o.a. op de website te presenteren en de gewenste brochures per e-mail te verzenden. Eventuele vragen werden ook per e-mail danwel via de telefoon beantwoord, waarna er, na verdere voorbereiding, afspraken werden gemaakt voor bezichtigingen van de gewenste woningen en/of projecten ter plaatse…

De voorgaande tekst, staat bewust in de verleden tijd, want sinds vorige week is er definitief met deze algemeen gangbare procedure gebroken door de verkoop van een Spaanse woning via Social Media.

Eerste volledige verkoop via Social Media

Natuurlijk zijn er via Twitter en Facebook veel volgers en vrienden die ons kantoor hebben gevonden via Social Media, maar…naar aanleiding van informatie die wij hen verzonden hebben. Zij werden dus door een link in onze e-mail gewezen op onze aanwezigheid op Social Media. Bij klanten, die uiteindelijk vorige week de door hen gewenste woning onder de Spaanse zon gevonden hebben, liep het precies andersom: de manier zoals het bedoeld is.

Twitter -> Website -> Weblog -> Afspraak

Net als in Nederland is Twitter ook in België zeer goed ingeburgerd. Zo kwam het dat Philippe en Jeanine uit het Belgische Gent het Twitter-profiel van NICLA_Casas vonden. Zij waren al een tijdje op zoek naar een Spaanse woning en, zoals zo vaak, zaten zij achter hun computer om meer informatie te vinden. Een zoekopdracht bracht hen bij enkele nieuws-tweets over Spanje en op die manier zijn zij verder gaan kijken. Via het profiel op Twitter kwamen ze op onze website en daar ontdekten ze, dat er ook nog een Weblog is met nóg meer informatie.

Na de gewenste brochures aangevraagd en ontvangen te hebben, besloten Philippe en Jeanine om een afspraak te maken en de woningen ter plaatse in Spanje te gaan bekijken. In de weken tot aan hun daadwerkelijke bezoek, hebben we via e-mail en Skype hun woonwensen meer gedetailleerd afgestemd en werden hun vragen beantwoord, zodat ze goed voorbereid aan hun bezichtigingsreis konden beginnen.

Liefde op het eerste gezicht

Omdat we al vooraf onderling hadden gepland welke projecten en woningen we zouden gaan bekijken, wisten Philippe en Jeanine exact wat ze konden verwachten. De brochures kwamen precies overeen met hetgeen ze in werkelijkheid te zien kregen en het was voor deze Belgische klanten dan ook geen verrassing dat ze letterlijk ‘verkocht’ waren toen ze het appartement zagen, dat zij thuis vanaf papier al de voorkeur hadden gegeven. Kortom: tevreden klanten via de Nieuwe Media.

TIP: Verzamel veel informatie om verrassingen te voorkomen

Zoals bekend, is een goede voorbereiding (meer dan) het halve werk. Als u op zoek bent naar een Spaanse woning, probeer dan zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Via Internet kunt u vrijwel alles terugvinden en via de diverse Sociale Media-kanalen kunt u eenvoudig in contact komen met anderen die u reeds voorgingen of met professionals die uw vragen kunnen beantwoorden. Wanneer u vervolgens een voor u vertrouwde partij met het gewenste woningaanbod gevonden heeft, kunt u nóg specifiekere vragen stellen alvorens u een afspraak maakt voor bezichtiging van de woningen die aan uw woonwensen voldoen.

  One Response to “Verkoop Spaanse woning via Social Media”

  1. […] en nieuwe mogelijkheden. Ik schreef al een hele tijd geleden (in mei 2011) een blog over de verkoop van onroerend goed via Social Media. Inmiddels zijn er wel meer makelaars gebruik gaan maken van de diverse sociale media plaformen, […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)