Gratis begeleiding bij aankoop | Onderweg naar Spanje
Mar 182016
 

aankoop begeleiding spanje met NICLAAls u op zoek bent naar een Spaanse woning of wellicht al op het punt staat om de volgende stap te zetten, namelijk de bezichtiging(en) ter plaatse, dan zult u ervaren hebben, dat deze procedure van zoeken, vinden en daarna aankopen in Spanje anders verloopt dan in Nederland en België. Niet alleen de voor velen nog onbekende taal, maar zeker ook de wetten en regels die anders zijn dan u gewend bent, zorgen voor veel vragen en onduidelijkheden. Dat is dan ook exact de reden waarom u voor een probleemloze aankoop een professionele makelaar in dient te schakelen. Voor de kosten hoeft u dat in elk geval niet te laten, want…in de meeste gevallen is deze volledige begeleiding voor u, als koper, geheel gratis!

Gratis, zult u zeggen… Ja, gratis, want de makelaar in Spanje wordt door de verkoper betaald. Veel mensen denken, dat ze een Spaanse woning kunnen aankopen met behulp van een advocaat en dat is gedeeltelijk waar. Echter, een advocaat regelt het papierwerk, waarbij de benodigde documenten worden gecontroleerd, er gekeken wordt of alle vergunningen in orde zijn, of de woning geregistreerd is en of er wellicht nog achterstallige betalingen door de verkoper voldaan dienen te worden. Heel belangrijk uiteraard en daarom raad ik zeker iedereen aan om ook een advocaat in te schakelen, die u overigens apart dient te betalen.

Woning bezoeken

In de 20 jaar dat ik op de Spaanse woningmarkt rondloop, heb ik nog nooit een advocaat meegemaakt, die ter plaatse de desbetreffende woning heeft bezocht. Bovendien zijn ze vaak, buiten de kadastrale en fiscale waarde van de woningen, niet (voldoende) op de hoogte van de marktwaarde en kunnen ze al helemaal geen advies geven op het gebied van bouwkundige staat, verbouwingsmogelijkheden, etc. Kortom: het grote verschil tussen een makelaar en advocaat is niet alleen de juridische achtergrond, waardoor u een extra ruggesteun heeft, maar zeker ook de kennis van de markt en de woningen. Naar mijn mening kunt u deze twee dienstverleners niet vergelijken, maar ondertussen heeft u ze wel beiden nodige om de aankoop van uw Spaanse woning vlekkeloos te laten verlopen.

Video

In onderstaande aflevering van NICLA TV leg ik u precies uit hoe de begeleiding bij de aankoop verloopt en op welke manier u gebruik kunt maken van de gratis diensten die de makelaar u hierbij kan verlenen. Alles wordt schematisch weergegeven, dus als het u de eerste keer niet geheel duidelijk is, kunt u de video eenvoudig nogmaals bekijken of, uiteraard, even een reactie achterlaten onder dit blog danwel een mailtje sturen.

(Als u de video niet kunt bekijken, klik dan op de titel van dit blog helemaal bovenaan de tekst)

Mis niets en abonneer u gratis op NICLA TV

(klik hierboven)

Werkwijze

Zoals in bovenstaande aflevering aangegeven, zijn er een aantal belangrijke zaken waar de makelaar rekening mee dient te houden tijdens de begeleiding bij de aankoop van uw Spaanse woning. Hoe een en ander wordt uitgevoerd en welke documenten er opgevraagd dienen te worden, leest u in dit blog (klik op de link).

Ervaringsdeskundigen

Als u wilt weten hoe de begeleiding bij de aankoop van een Spaanse woning precies verloopt, zou u contact op kunnen nemen met kopers die u reeds voorgingen. Zij kunnen u haarfijn uitleggen hoe hun ervaring was en u eventueel nog extra tips geven waar u wellicht nog niet aan had gedacht. Op de referentie-pagina leest u hun verslagen.

Afleveringen terugkijken

Eerdere in NICLA TV:

Introductie van NICLA TV
Update van Gratis E-Book
Woning verkopen: zorg voor goede interieur foto’s
Investeren in onroerend goed blijft aantrekkelijk
Het gebruik bepaalt de keuze van uw Spaanse woning
Carnaval in Águilas (Murcia)
Makelaar in Spanje
De benaming van Spaanse woningen
10 Tips voor bezichtiging Spaanse woningen
Kosten bij aankoop Spaanse woning
Speciale gasten: klanten
Het NIE-nummer en de Residencia in Spanje
Opstal- en Inboedel Verzekeringen in Spanje
Ziektekosten- en Auto Verzekeringen in Spanje
Taxatie van Spaanse woningen
Bankverkopen in Spanje
Overdrachtsbelasting vs Winstbelasting in Spanje
RTLZ: De Spaanse woningmarkt
Nieuwe afleveringen van NICLA TV

 

  One Response to “Begeleiding bij de aankoop van uw Spaanse woning”

  1. Geld deze procedure ook bij huren van een woning?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)