De advocaat in Spanje | Onderweg naar Spanje
May 052016
 

“Schakel een advocaat in bij de aankoop van een Spaanse woning!” Dat is het algemene advies dat u steevast te horen krijgt op beurzen, bij lezingen, op sociale media, in fora, etc. Het hoe en waarom het belangrijk is om een advocaat in de arm te nemen en wat de rol van een advocaat is bij de aankoop-transactie, wordt echter meestal maar gedeeltelijk uitgelegd. Tijd dus voor een uitgebreide toelichting op de werkzaamheden van een advocaat in Spanje.

advocaat in spanjeDat een advocaat u een juridisch steuntje in de rug geeft, zal u duidelijk zijn, maar het zal u verbazen hoeveel werk er verricht dient te worden nadat u een keuze heeft gemaakt om een bepaalde woning aan te kopen. Als u aan het uitrusten bent van alle indrukken die u tijdens de bezichtigingen heeft opgedaan, ondertussen genietend van de Spaanse zon, is uw advocaat al druk in de weer met het opvragen en uitzoeken van alle benodigde documenten. Dit alles om ervoor te zorgen, dat uw aankoop probleemloos doorgang kan vinden.

 

Video

In onderstaande video legt advocaat Werner Dreessen haarfijn uit wat er gedaan dient te worden vanaf het moment dat u besloten heeft om de gewenste Spaanse woning te kopen. Een uitgebreide uitleg waarin hij alle ins en outs belicht. U krijgt informatie over het verschil tussen een advocaat en een gestor, inzicht in het stappenplan dat na aankoop doorlopen dient te worden, een toelichting op de volmacht die u aan een advocaat kunt verstrekken en advies omtrent de overboeking van de koopsom met de bijkomende kosten.

Na het bekijken van deze uitleg, ben ik ervan overtuigd dat u begrijpt waaróm u een advocaat in dient te schakelen voor een probleemloze aankoop van een woning in Spanje. Het is simpelweg teveel om het allemaal zelf uit te zoeken en dat moet u ook niet willen. Zéker niet als u ‘de weg’ niet kent en de taal niet machtig bent.

(Als u de video niet kunt bekijken, klik dan op de titel van dit blog helemaal bovenaan de tekst)

Meer informatie

Indien u meer informatie wenst of contact wilt opnemen met Werner Dreessen, dan kan dat het meest eenvoudig via e-mail: info@lawontime.be. Via zijn website www.lawontime.be kunt u alvast de belangrijkste zaken terugvinden en komt u nog meer te weten over de werkzaamheden van een advocaat.

 

Mis niets en abonneer u gratis op NICLA TV

(klik hierboven)

 

Afleveringen terugkijken

Eerder in NICLA TV:

Introductie van NICLA TV
Update van Gratis E-Book
Woning verkopen: zorg voor goede interieur foto’s
Investeren in onroerend goed blijft aantrekkelijk
Het gebruik bepaalt de keuze van uw Spaanse woning
Carnaval in Águilas (Murcia)
Makelaar in Spanje
De benaming van Spaanse woningen
10 Tips voor bezichtiging Spaanse woningen
Kosten bij aankoop Spaanse woning
Speciale gasten: klanten
Het NIE-nummer en de Residencia in Spanje
Opstal- en Inboedel Verzekeringen in Spanje
Ziektekosten- en Auto Verzekeringen in Spanje
Taxatie van Spaanse woningen
Bankverkopen in Spanje
Overdrachtsbelasting vs Winstbelasting in Spanje
RTLZ: De Spaanse woningmarkt
Nieuwe afleveringen van NICLA TV
Gratis begeleiding bij aankoop Spaanse woning
Hypotheek op uw Spaanse woning
Regio TV – Costa de Almería
De verkoop van uw Spaanse woning
Gratis contact met NICLA
Uitzending gemist?! NICLA TV – Live

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)